FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU

VIDEO EXCLUSIV Un străin din Liga 1, propus la echipa națională: „Hai să-l încercăm! E peste tot ce avem”

Articol de GSP - Publicat marti, 14 iunie 2022 14:36 / Actualizat marti, 14 iunie 2022 15:15

Valeriu Răchită, fost colaborator al lui Victor Pițurcă la naționala României, a fost invitat azi la GSP LIVE.

  • Meciul România - Muntenegru e programat azi 14 iunie, ora 21:45. Partida găzduită de stadionul Giulești va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată de PrimaTV.

Fostul jucător a venit cu o propunere inedită pentru revitalizarea atacului naționalei: naturalizarea spaniolului Jefte Betancor (28 de ani).

VIDEO Propunerea lui Vivi Răchită pentru atacul naționalei: „Jefte Betancor e peste tot ce avem noi!”

„La o echipă de club poți aduce un străin. La națională poți aduce doar români. Sau îl naturalizezi pe Camora, dar nu acum, ci la 26 de ani. 

Uite, Jefte este peste tot ce avem noi. Nu prea avem. Și cine vine din spate? Markovic? Ianis Stoica? Hai să încercăm cu Jefte. Este foarte ușor acum să obții acum cetățenia română. Dacă se poate, de ce să nu profităm de această regulă?”, a spus Răchită la GSP.ro.

Desemnat de Gazeta Sporturilor „Cel mai bun stranier” în 2021 și aflat pe lista lui CFR Cluj,  Betancor s-a născut în Las Palmas, iar în România a ajuns în septembrie 2020, după o aventură în Austria. După un an la FC Voluntari, a ajuns în vara lui 2021 la Farul, unde a bifat 16 goluri în 36 de partide.

 Dacă ar fi naturalizat, ar deveni al doilea jucător străin care joacă pentru România, după Mario Camora.

Cum poate obține Jefte cetățenia română

Cetăţenia română poate fi acordată, la cerere, persoanei fără cetăţenie sau cetăţeanului străin care poate contribui în mod semnificativ la promovarea imaginii României prin performanţe deosebite în domeniul sportului, cu posibilitatea stabilirii domiciliului în ţară sau cu menţinerea acestuia în străinătate, dacă sunt întrunite următoarele condiţii: 

a) solicitantul va reprezenta România în loturile naţionale, în conformitate cu reglementările statutare ale federaţiei sportive internaţionale la care România este afiliată;
b) solicitantul îndeplineşte condiţiile şi îşi exprimă ataşamentul faţă de România şi faţă de sistemul de valori specific societăţii româneşti.

În cazul persoanelor care depun cererea în baza acestui articol de lege, acordarea cetăţeniei române se face prin hotărâre a Guvernului iniţiată de Ministerul Tineretului şi Sportului
- cetatenie.just.ro

Citește și: 

Scandal la națională » Edi l-a lăsat în afara lotului pentru a doua oară în 4 zile, după contrele cu staff-ul și intervenția patronului la TV!

Chiricheș vrea să joace și azi » Căpitanul României va intra în istorie!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
adriann_
adriann_  •  17 Iunie 2022, 15:27

E IREAL CA NU INTELEGEM CA FIX NUMARUL MARE DE STRAINI MEDIOCRI DIN CAMPIONAT IMPIEDICA PROMOVAREA TINERILOR JUCATORI ROMANI SI IMPLICIT APARITIA UNOR VALORI AUTOHTONE. Hagi a debutat la o varsta foarte frageda pentru ca era foarte bun, dar SI PENTRU CA NU ERA PLIN CAMPIONATUL DE STRAINI DE 27-30 DE ANI CARE SA "STIE JOCUL" DAR SA NU AIBA CINE STIE CE CALITATI...

mcmxix
mcmxix  •  15 Iunie 2022, 00:24
Postat de cirus11 pe 14 Iunie 2022, 16:29

Este usor de obtinut cetatenia?? Posibil, am vazut ca au naturalizat fara probleme la rugby, hochei, poate asa este. Inainte trebuiau sa stea minim 5 ani parca in tara... Postul de atacant e complet descoperit. Si nu vine nimeni concret din spate. Dar daca discutam de Jefte, de ce nu si de Omrani?? De ce nu am naturalizat pe Wesley cand era la Vaslui??

Omrani a jucat deja pentru Algeria. Poti sa naturalizezi pe oricine cat timp ai selectioner *** ca Radoi sau Iordanescu Edward te va bate in continuare Muntenegru de-ti suna apa in cap! Stefan Mugosa, marele atacant care ne-a dat azi 3 goluri joaca la o echipa de subsol din Koreea de Sud, iar in CV-ul sau se remarca Sheriff Tiraspol unde a prins 13 meciuri si ceva echipe din Zweite unde a jucat si nu prea. Nu avem jucatori de calibru aia e clar, totusi in momentul de fata echipa e SUB valoarea individuala a jucatorilor!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alexiosas
alexiosas  •  14 Iunie 2022, 18:15

regula de baza era 5 ani petrecuti fara intrerupere in tara pentru care vrea sa joace,in conditia in care a trecut de 18 ani,adevarat.........dar este si ceva regula care iti permite nationalizarea dupa 2 ani consecutivi dar nu cunosc si conditiile aditionale

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close