FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KOSOVO

INEDIT Ne arbitrează un agent imobiliar! Detalii mai puțin știute despre „centralul” de la România - Kosovo și un amănunt care-i îngrijorează pe „tricolori”

Willy Delajod e cel mai tânăr arbitru care a condus un meci din Ligue 1 / Sursă foto: Imago Images
Willy Delajod e cel mai tânăr arbitru care a condus un meci din Ligue 1 / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2023 16:38 / Actualizat luni, 11 septembrie 2023 16:53

Francezul Willy Delajod, de meserie agent imobiliar, e arbitrul trimis să conducă partida România - Kosovo de marți, din preliminariile EURO 2024. El are doar 30 de ani și o experiență internațională redusă. 

  • Echipa națională își continuă marți parcursul din această campanie. De la 21:45, înfruntăm Kosovo pe Arena Națională, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Antena 1, un meci de care depinde soarta „tricolorilor” în grupă.

Delegarea de la România - Kosovo îi pune față în față pe „tricolori” cu un arbitru fără mare experiență pe plan european. Este vorba despre francezul Willy Delajod, care va conduce la București primul său meci oficial între două echipe naționale. 

Edi Iordănescu, în dialog cu reporterul GSP: „E vechea «suveică» de la copii și juniori”. Reacția selecționerului: „Observația este corectă”
ROMÂNIA - ISRAEL 1-1
Edi Iordănescu, în dialog cu reporterul GSP: „E vechea «suveică» de la copii și juniori”. Reacția selecționerului: „Observația este corectă”

Arbitru de 30 de ani delegat la România - Kosovo

Agent imobiliar când nu împarte dreptatea pe teren, Delajod a luat primul contact cu arbitrajul la doar 13 ani, precocitatea lui transformându-l ulterior în cel mai tânăr arbitru debutant în Ligue 1. Momentul s-a petrecut în 2018, când abia împlinise 25 de ani!

Asistenți săi de la România - Kosovo vor fi Erwan Finjean și Philippe Jeanne, iar cel de-al patrulea oficial va fi Thomas Leonard, toți din Franța, notează frf.ro. 

„Tricolorii” speră că lipsa experienței nu va apăsa pe umerii lui Delajod la meciul de marți, mai ales că partida se va juca în fața a peste 35.000 de spectatori. Doi fotbaliști de-ai naționalei sunt la limita suspendării, iar Delajod e recunoscut drept un un arbitru darnic cu cartonașele: a dat 26 de galbene și un roșu în ultimele 5 meciuri conduse.

Willy Delajod e arbitru FIFA din 2020, categoria a doua, primul său meci internațional de seniori condus fiind în vara lui 2021, când a oficiat un amical între Spania și Lituania. Delajod a condus în trecut și un meci al unei echipe românești. În vara lui 2021, a fost la centru în confruntarea Lincoln Red Imps - CFR Cluj 1-2, din preliminariile Champions League.

Edi Iordănescu: „Vor fi schimbări în meciul cu Kosovo”

Edi Iordănescu a confirmat în conferința de luni că vor exista mai multe schimbări în formula pe care o pregătește pentru meciul cu Kosovo:

„Vor fi schimbări cu siguranță în meciul cu Kosovo. Mi-e greu să spun câte vor fi, n-aș spune-o, oricum, înainte de meci, aceste lucruri fac parte din procesul de pregătire a partidei. Contează să putem alerga, să putem câștiga dueluri, va fi o confruntare fizică.

Vă spun că sinceritate că așteptăm un joc și mai dificil decât a fost cu Israel. Kosovo are în componență jucători care joacă meci de meci în campionatele de top și vin aici să-și joace ultima carte.

Kosovo are un joc complex, se implică în contacte, în dueluri, acceptă adversitatea, duelurile unu contra unu. E o echipă care are jucători cu calitate, îndemânare. I-ați văzut și în tur că în orice moment pot face diferența!”; a spus Edi Iordănescu.

VIDEO Concluzia dureroasă a lui Edi Iordănescu: „Factorul mental e principalul motiv pentru care nu reușim”

Citește și alte știri de actualitate:

Boicotează România - Kosovo! Anunțul momentului: „Acest meci «internațional» nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată”

„Am toleranță zero!” » Edi Iordănescu a spus tot despre momentul schimbării lui Florinel Coman din meciul cu Israel

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
eugenrc
eugenrc  •  12 Septembrie 2023, 15:09

Daca e un arbitru darnic cu cartonasele asa cum e mentionat in articol deja vad doi abonati la cartonas galben pentru comentarii la adresa arbitrului. Alibec si Coman. Poate mai stiti voi altii ca la luat in gura cu arbitrii nu ne intrece nimeni. Evident ca EDI va uita sa le repete la nesfarsit sa-si tina gura iar ei vor face ce stiu mai bine. Sper sa nu ia niciunul rosu.

hannah.robinson
hannah.robinson  •  11 Septembrie 2023, 23:08

Stire Pescărească…. Ați fi vrut un progresist

adibeton
adibeton  •  11 Septembrie 2023, 20:47

Daca jucam fotbal nu conteaza

Vezi toate comentariile (9)
Comentează