FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

Cine va fi „decarul” naționalei României la meciurile cu Kosovo și Elveția

Articol de - Publicat vineri, 09 iunie 2023 18:07 / Actualizat vineri, 09 iunie 2023 21:08

Nicolae Stanciu (30 de ani), mijlocașul lui Wuhan Three Towns, va fi „decarul” naționalei și la meciurile cu Kosovo și Elveția. Ianis Hagi a acceptat decizia și a preluat echipamentul cu numărul 14, pe care l-a purtat și la ultimele sale acțiuni din 2021, înainte să se accidenteze.

  • Kosovo - România are loc pe 16 iunie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Antena 1
  • Elveția - România se joacă pe 19 iunie, tot de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV

Naționala României va fi în efectiv complet începând de sâmbătă. Nicolae Stanciu este ultimul „tricolor” care ajunge în cantonamentul de la Mogoșoaia. 

Au depus ofertele pentru construirea noului stadion din Constanța » Câte locuri va avea, cât va costa și cât va dura procesul
LICITAȚIE
Au depus ofertele pentru construirea noului stadion din Constanța » Câte locuri va avea, cât va costa și cât va dura procesul

Nicolae Stanciu va fi „decarul” României la meciurile cu Kosovo și Elveția

Căpitanul lui Edi Iordănescu în ultimele trei meciuri oficiale a jucat astăzi în campionatul Chinei și a fost integralist în partida pe care Wuhan Three Towns a disputat-o pe teren propriu cu Shandong Taishan, scor 1-1.

Nicolae Stanciu va purta tricoul cu numărul 10 și la meciurile cu Kosovo (16 iunie, Priștina) și cu Elveția (19 iunie, Lucerna), chiar dacă Ianis Hagi (24 de ani) a revenit la națională. 

Fotbalistul lui Rangers, care aspiră să-i calce pe urme celebrului său tată, Gică Hagi, și să devină decarul primei reprezentative, a luat în primire pentru această acțiune echipamentul cu numărul 14. Cel pe care Ianis l-a avut și la ultimele apariții în echipa națională, în 2021.

Ianis Hagi nu va fi titular în Kosovo

Din informațiile GSP.ro, Ianis Hagi nu va fi titular în primul meci, cel de la Priștina, cu Kosovo. 

Hagi este la prima convocare din mandatul selecționerului Edward Iordănescu. Mijlocașul lui Rangers s-a accidentat grav la genunchi pe 21 ianuarie 2022, în Rangers - Stirling, 4-1, meci din Cupa Scoției, iar Edi nu a putut conta pe el până acum.

„Ianis este bine, este sănătos și foarte motivat. Nu e încă la 100% din capacitatea lui, normal după ce a stat un an. Edi nu vrea să pună presiune pe el. Nu e cazul", au dezvăluit oameni apropiați de echipa națională.

Nicolae Stanciu a preluat numărul 10 de la Alexandru Maxim

Nicolae Stanciu a preluat tricoul cu numărul 10, după ce Alexandru Maxim, nu a mai intrat în planurile selecționerului Edward Iordănescu (44 de ani).

Ianis Hagi a fost „decar” în mandatele lui Cosmin Contra și Mirel Rădoi

Ianis, 24 de selecții, a jucat cu 10 pe spate la naționala mare în câteva partide din mandatul lui Cosmin Contra, dar și pe finalul „erei Mirel Rădoi”.

Toamna trecută, Nicolae Stanciu anunța că nu ține neapărat să joace cu 10 pe spate la națională. El i-a transmis lui Ianis Hagi, care era accidentat, că i-l va oferi atunci când fiul „Regelui” va reveni printre tricolori: „Când vor reveni Ianis Hagi sau Max (n.r. Alexandru Maxim), jucători cărora le place să poarte acest număr, sigur ei îl vor purta, nu eu!”.

Naționala României are programat duminică joc-școală cu Arsenal Tunari, nou-promovată în Liga 2, în spatele porților închise de la Mogoșoaia.

Citește și alte articole:

În noiembrie 2022 juca pentru Kosovo, acum a fost convocat la Elveția - România » Situație inedită în preliminarii

În plină campanie de achiziții, Rapid a anunțat oficial despărțirea de doi jucători

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează