FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LIECHTENSTEIN 2-0

Nu au atras fanii nici după 22 de luni » Atmosferă de „Cupa Liceelor” la primul meci cu spectatori din mandatul lui Mirel Rădoi

România - Liechtenstein 2-0
Foto: Raed Krishan (GSP)
România - Liechtenstein 2-0 Foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat duminica, 05 septembrie 2021 23:35 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 23:55

Meciul cu Liechtenstein (2-0) a fost primul pentru naționala României cu suporteri în tribune după aproape 2 ani, primul de când Mirel Rădoi e selecționer. Am avut fani ultima dată la meciul cu Suedia, din 15 noiembrie 2019.

Toate detaliile despre România - Liechtenstein, AICI!

Victoria de la Reykjavik n-a aprins suficient dorința fanilor de a veni lângă „tricolori” la meciul cu amatorii din Liechtenstein. Cei aproape 2 ani în care pandemia i-a ținut departe pe suporteri n-au strâns suficientă pasiune pentru a umble măcar jumătate din Arena Națională.

Circa 10.000 de fani, multe femei și mulți copii, au venit duminică seară ca la teatru la stadion. Iar meciul nu putea începe fără un moment de reculegere pentru Ivan Patzaichin. S-a aplaudat preț de câteva zeci de secunde, apoi o liniște perfectă s-a așezat peste gigantul stadion din București.

Vioi doar la goluri

Multă liniște oricum, întreruptă din când în când de câte un îndemn: "România, România". Plus gălăgia la desele momente în care "tricolorii" au înscris sau au apărut în situații bune de gol. 

O atmosferă liniștită, parcă așezată special pentru a nu da prea mult elan înaintea unui meci important, cum va fi cel de miercuri, de la Skopje. O atmosferă de „Cupa Liceelor”, ideală atunci când joci împotriva unor semifotbaliști, preocupați de sport doar după programul de 8 ore de la bancă sau de pe șantier.

România - Liechtenstein 2-0

Cu aproximativ 9.400 de suporteri în tribunele Arenei Naționale, „tricolorii” și-au făcut meciul ușor încă din primele 20 de minute. Golurile fundașilor laterali Alin Toșca și Cristi Manea din minutele 11, respectiv 18, au rezolvat meciul pentru echipa pregătită de Mirel Rădoi.

Avantajul înregistrat pe tabelă la pauză i-a făcut pe „tricolori” să se relaxeze. Aceștia nu au mai reușit să puncteze și în partea secundă, în care ocaziile importante au fost mai rare decât în prima repriză. 

Meciul a fost marcat și de 3 debuturi, Andrei Cordea, Marius Marin și Virgil Ghiță fiind la primele meciuri în „tricolor”. Cele 3 puncte obținute astăzi o urcă pe România pe locul 3 în grupa J. După 5 meciuri, românii au 9 puncte, unul sub Armenia și 3 sub Germania.

Citește alte știri despre echipa națională:

Încă 3 fotbaliști au debutat pentru România în mandatul lui Mirel Rădoi

„E momentul să recunoaștem personalitatea lui” » Edi Iordănescu, luat prin surprindere de Mirel Rădoi

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
risc_mix
risc_mix  •  06 Septembrie 2021, 09:38

Pentru un meci cu Liechtenstein jucat duminica noaptea la ora 10, au fost chiar prea multi spectatori. Asa ca nu mai incercati ba prostilor sa dramatizati. Ca si fanii au propriile criterii de selectie. Pai unde pe planeta asta Liechtenstein umple stadioane?

elgabri
elgabri  •  06 Septembrie 2021, 08:43

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ucluj2011
ucluj2011  •  06 Septembrie 2021, 06:03
Postat de ucluj2011 pe 06 Septembrie 2021, 05:48

10.000 de spectatori? Nu au fost nici 5 mii fraților și voi știți asta!!! Păi la Rapid-Craiova au fost 11-12 mii. Vouă vi se pare cumva că ieri au fost MĂCAR JUMĂTATE din câți au fost la Rapid - Craiova??? Ia uitați-vă puțin la tribune.... ia faceți comparația....de asta își dă seama oricine !!! Nu trebuie să fii vreun "specialist" sau să aștepți "cifrele oficiale"!!!

Și... vorbiți de atmosferă?!? Pîmă să intre Rapid în Liga I CU ATMOSFERA LOR SENZAȚIONALĂ pe care o fac "oriunde și oricxând" indiferent de Liga în care evoluează și să le mai trezească puțin orgoliile și celorlalți , nu era atmosferă nici la FCSB sau Craiova sau măcar Dinamo , iar suporterii aproape că dispăruseră din peisaj!!! Și voi vreți să fie atmosferă la Națională , cu nepotismele care se fac... cu selecția pe interesele impresarilor și a 1 sau 2 cluburi... pe non valoarea care este la echipa noastră națională... cu Rădoi antrenor? Mă mir că sau dus la meci și cei 4-5 mii de femei și copii care sau dus... dar ei sau dus ca la o serbare câmpenească , de aia sau dus... să se mai destindă... mai ales că pentru ei era și gratis... de ce nu!!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează