FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCĂRI

Convocările preliminare pentru meciurile României din septembrie » Ce surprize pregătește Rădoi

Mirel Rădoi a anunțat astăzi convocările preliminare pentru meciurile cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord. FOTO: Raed Krishan
Mirel Rădoi a anunțat astăzi convocările preliminare pentru meciurile cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord. FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 august 2021 13:48 / Actualizat vineri, 13 august 2021 14:23

Mirel Rădoi a anunțat astăzi convocările preliminare pentru meciurile cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord din preliminariile Mondialului de anul viitor. Lista include doar fotbaliști care evoluează în străinătate.

Nu mai departe de începutul lui septembrie, România va susține 3 jocuri cruciale în preliminariile CM, în tentativa de a mai păstra șanse măcar la locul 2, care va duce la barajul pentru prezența în Qatar. 

Vom înfrunta Islanda (2 septembrie), Liechtenstein (5 septembrie) și Macedonia de Nord (8 septembrie). În primele 3 jocuri, cu Macedonia, Germania și Armenia, "tricolorii" au acumulat doar 3 puncte și în prezent sunt pe locul 4.

Convocări preliminariile pentru meciurile naționalei din toamnă

Pe lista alcătuită de Mirel Rădoi se află 23 de jucători, printre ei regăsindu-se și câteva surprize, mai exact jucători dispăruți în ultima perioadă din circuitul primei reprezentative. Este vorba despre Cristi Ganea, Adrian Rus, Mitriță, Dragoș Nedelcu, Rotariu, Florin Andone sau Denis Drăguș.

Apar, de asemenea, și jucători prezenți în ultimii ani la naționala U21, cum ar fi Andrei Rațiu sau Marius Marin.

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 6/0), Ionuț Radu (Inter Milano/Italia, 0/0);

FUNDAȘI: Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 64/0), Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia, 8/0), Vasile Mogoș (Crotone/Italia, 4/0), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 15/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 0/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 25/0); 

MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 14/2), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 18/1), Dennis Man (Parma/Italia, 9/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 30/2), Marius Marin (Pisa/Italia, 0/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Alexandru Mitriță (Al Ahli/Arabia Saudită, 14/2), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 2/0), Dorin Rotariu (Ludogoreț/Bulgaria, 10/1), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10); 

ATACANȚI: Florin Andone (Brighton/Anglia, 25/2), Denis Drăguș (Standard Liege/Belgia, 2/0), Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 44/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8).

Șanse minime să ne calificăm la Mondialul din 2022

Nici ceea ce va urma, pe termen scurt, nu e optimist pentru România. Suntem în plină campanie pentru accederea la Campionatul Mondial din Qatar, care va avea loc în noiembrie și decembrie 2022, adică peste un an și jumătate.

Singura variantă prin intermediul căreia am putea să ne calificăm sunt preliminariile, dar am ratat startul în grupa din care facem parte. Ne-a bătut Armenia și după 3 etape suntem doar pe locul 4. Doar prima poziție merge direct la Mondial, în vreme ce ocupantele locurilor secunde vor fi la baraj.

Tot la baraj mai au acces încă două echipe grație Ligii Națiunilor, însă România nu are nicio șansă fiindcă nu a câștigat grupa din care a făcut parte. De exemplu, Ungaria, care s-a impus într-o serie complicată, cu Serbia, Turcia și Rusia, poate prinde barajul pentru Qatar datorită Nations League.

Dacă nu vom fi nici anul viitor la CM, atunci vom bifa nu mai puțin de 6 ediții consecutive la care nu luăm parte. Ultima a fost în 1998, în Franța, când am ieșit și din grupă.

VIDEO Mirel Rădoi, „urecheat” de Victor Becali: „E prea orgolios, prea mândru!”

Citește și alte știri despre naționala României:

Stoichiță, acuzat frontal: „Face schimbări în timpul meciurilor naționalei” » Replica directorului Comisiei Tehnice a FRF: „Încerc să-i ajut”

Detalii din culisele numirii noului antrenor de la U21: Stoichiță îl alesese pe Pancu, dar Burleanu l-a respins dintr-un motiv incredibil!

Mutarea anunțată de GSP încă din iunie a fost oficializată astăzi » Unde se văd meciurile „naționalei” în următorii 4 ani

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (33)
gago747
gago747  •  13 August 2021, 23:18
Postat de sibelius pe 13 August 2021, 19:13

Ai vreun fundas central macar la nivelul lui Chiriches?

Unul care să gafeze la fiecare meci și apoi să dea vina pe colegul din centrul apărării? Oho, sînt cu ghiotura. Îțo dau eu o listă întreagă. Hai să începem cu Liga 1 ...

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  13 August 2021, 21:34

Doamne ajuta ! - 9 puncte si intram in carti ! Hai Romania !

sibelius
sibelius  •  13 August 2021, 19:13
Postat de Dan Petnaise pe 13 August 2021, 18:43

Cap de listă: tânărul și veșnica speranță Chiricheș. Mihăilă e accidentat ?

Ai vreun fundas central macar la nivelul lui Chiriches?

Vezi toate comentariile (33)
Comentează