FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANALIZĂ

Edward Iordănescu are o misiune imposibilă înainte de EURO 2024! Selecționerul trebuie să aleagă DOAR 20 de jucători de câmp » GSP.RO are lista extinsă pentru Germania

Articol de - Publicat miercuri, 24 ianuarie 2024 14:25 / Actualizat miercuri, 24 ianuarie 2024 14:50

România merge la Campionatul European din Germania după 8 ani de pauză ♦ „Tricolorii” au fost repartizați în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia, plus câștigătoarea play-off-ului B (semifinalele sunt Bosnia și Herțegovina – Ucraina / Israel – Islanda) ♦ În ultima perioadă toată lumea vrea la națională însă Edward Iordănescu va avea la dispoziție un lot de doar 23 de fotbaliști: trei portari și 20 de jucători de câmp ♦ Cum va arăta lista finală a selecționerului? Cine sunt jucătorii care vor rămâne acasă? Va alege cu mintea sau cu inima antrenorul echipei naționale? Aflăm răspunsurile împreună

Germania se va transforma în tărâm românesc în vara acestui an! Mii de suporteri români s-au înscris pentru a prinde bilete la meciurile de la Campionatul European, unde România revine după o pauză de opt ani.

Dennis Man semnează!  Sunt la picioarele lui: „Cea mai frumoasă surpriză a sezonului”
STRANIERI
Dennis Man semnează! Sunt la picioarele lui: „Cea mai frumoasă surpriză a sezonului”

„Tricolorii” au fost repartizați în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia, plus câștigătoarea play-off-ului B (semifinalele sunt Bosnia și Herțegovina – Ucraina / Israel – Islanda). Și vor juca la Munchen, Koln și Frankfurt cele trei confruntări din grupe.

Totul pentru a prinde lotul României!

Miza este imensă nu doar pentru suporteri, ci și pentru jucătorii care vor să prindă lotul pentru turneul final și să-și treacă în CV participarea la acest Campionat European. Doar că bătălia va fi acerbă și se va da până pe ultima sută de metri.

Din informațiile Gazetei Sporturilor, lista echipei naționale a României trebuie predată și anunțată oficial la UEFA cu zece zile înainte de startul turneului final. Asta înseamnă că cel târziu pe 4 iunie, selecționerul Edward Iordănescu trebuie să anunțe lotul final.

Dacă la meciurile din preliminarii Iordănescu jr. convoca și 25-27 de jucători pentru unele partide, de această dată situația se va schimba radical! UEFA a anunțat toate federațiile de specialitate că lista pentru turneul final trebuie să conțină doar 23 de nume!

Obligatoriu trei portari și 20 de jucători de câmp. Din start, se pierd între doi și patru jucători care au participat la cantonamentele primei reprezentative, dar care acum vor rămâne acasă!

43 de jucătoriau fost convocați pentru preliminariile Campionatului European din Germania! Dintre aceștia, 32 au prins cel puțin un minut de joc, restul de 9 au fost rezerve sau în afara lotului

Doar 3 portari în lotul pentru Euro 2024

Edward Iordănescu a mizat în campania de calificare pentru Europeanul din Germania pe cinci portari. Convocați constant la echipa națională, dintre cei cinci doar trei pot prinde lista finală de Euro.

Misiunea nu va fi deloc una ușoară pentru selecționer! Situația se poate schimba însă în condițiile în care Horațiu Moldovan s-a transferat în Spania, la Atletico Madrid, unde, mai mult ca sigur, va juca extrem de puțin, urmând să fie rezerva lui Oblak.

Probleme sunt și în dreptul lui Ionuț Radu, care e al treilea portar la Bournemouth, iar transferul său la Nice a picat de curând.

Pe acest principiu situația s-a schimbat radical și Iordănescu ar avea o misiune mai ușoară. Dar oare așa va fi? Mai mult, din cei cinci convocați frecvent pe listă lărgită ar mai putea apărea Roland Niczuly, de la Sepsi, care și-a manifestat de mai multe ori dorința de a debuta sub tricolor.

Cine poate prinde lista scurtă pentru Germania?

  • Horațiu Moldovan (Atletico Madrid)
  • Florin Niță (Gaziantep)
  • Ionuț Radu (Bournemouth)
  • Ștefan Târnovanu (FCSB)
  • Marian Aioani (Rapid)
  • Roland Niczuly (Sepsi)

Acum începe cu adevărat nebunia!

Bătăile de cap și munca de echipă a staff-ului lui Edward Iordănescu abia acum încep să apară, odată cu alegerea lotului final de 20 de jucători.

Surse din cadrul echipei naționale au dezvăluit pentru Gazeta Spoturilor că Iordănescu e decis să aibă dublură pe fiecare poziție și nu are de gând să cheme, de exemplu, mai mulți atacanți și să lase locuri libere de fundași.

De ce? Pentru că în ultima perioadă, după o evoluție mai bună, s-au propus o mulțime de nume care ar merita să prindă echipa națională și lotul pentru Campionatul European. Doar că lista e mult prea scurtă pentru ca toată lumea să fie fericită!

De exemplu, în cele zece meciuri din preliminariile pentru Germania, Iordănescu jr. a convocat la Mogoșoaia nu mai puțin de 43 de jucători: 5 portari, 15 fundași, 10 mijlocași și 13 atacanți. Dintre aceștia, 20 dispar de pe listă și vor rămâne acasă!

Edi, cum alegi lotul final?

Cum va alege selecționerul lotul final pentru Europeanul german? Mergând pe cifre, pe evoluția de moment, pe evoluția generală din sezon sau cu inima?

Surse din cadrul FRF au dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor că Edward Iordănescu și-a anunțat deja strategia după care va convoca lotul final pentru EURO 2024 în toate discuțiile pe care le-a purtat cu cei din staff-ul său.

Cei care au dus greul au mai mult ca sigur biletele în buzunar, evident doar dacă forma lor sportivă este la același nivel de top. Apoi sunt câteva locuri pentru valul tânăr care merită să ajungă la un turneu final european. Există și câteva rezerve, un procentaj micuț pentru marile surprize care pot apărea în campionatul românesc sau în străinătate și care să aibă evoluții fabuloase până la finalul campionatelor
surse din interiorul FRF

E clar că misiunea lui Iordănescu jr. nu va fi deloc ușoară, iar reacțiile vor curge în valuri imediat după ce acesta va anunța lotul final pentru Germania.

Cum poate arăta România la Euro

  • Niță - Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu - N. Stanciu, R. Marin, Olaru - Man, Alibec, Fl. Coman

Cine rămâne acasă și cine merge la Euro?

GSP.RO a contabilizat numele convocate de selecționer în cele zece meciuri din preliminarii și a monitorizat și activitatea din acest moment a jucătorilor români. Vor române foarte mulți acasă și vor rata șansa să-și treacă participarea la un Campionat European în CV.

În dreptul fiecărui post am trecut numărul de locuri disponibile pentru Euro. Doar că în unele situații doritorii sunt mai mulți decât locurile libere. La fel ca la un concurs de admitere la facultate, mult mai mulți dau bătălia pentru locurile disponibile.

Din 20 de locuri disponibile, Gazeta Sporturilor s-a oprit la 30 de jucători cu șanse pentru Campionatul European. Din lista noastră vor dispărea 10 nume, care în loc să meargă în Germania vor rămâne acasă și vor vedea turneul final la televizor.

Fundaș dreapta (2 locuri disponibile)

  • Andrei Rațiu (Rayo Vallecano)
  • Cristi Manea (CFR Cluj)

Fundaș central (4 locuri)

  • Radu Drăgușin (Tottenham)
  • Andrei Burcă (Al-Okhdood)
  • Adrian Rus (Pafos)
  • Bogdan Racovițan (Raków)
  • Ionuț Nedelcearu (Palermo)

Fundaș stânga (2 locuri)

  • Nicușor Bancu (U Craiova)
  • Deian Sorescu (Gaziantep)
  • Mario Camora (CFR Cluj)

Mijlocaș central (4 locuri)

  • Nicolae Stanciu (Damac)
  • Alexandru Cicâldău (Konyaspor)
  • Darius Olaru (FCSB)
  • Răzvan Marin (Empoli)
  • Vladimir Screciu (U Craiova)
  • Marius Marin (Pisa)
  • Adrian Șut (FCSB)

Extremă dreapta (3 locuri)

  • Dennis Man (Parma)
  • Ianis Hagi (Deportivo Alavés)
  • Olimpiu Moruțan (Ankaragücü)
  • Marius Ștefănescu (Sepsi)

Atacant (2 locuri)

  • Denis Alibec (Muaither)
  • George Pușcaș (Bari)
  • Louis Munteanu (Farul)
  • Daniel Bîrligea (CFR Cluj)

Extremă stânga (3 locuri)

  • Florinel Coman (FCSB)
  • Valentin Mihăilă (Parma)
  • Denis Drăguș (Gaziantep)
  • Alexandru Mitriţă (U Craiova)
  • Florin Tănase (Al-Okhdood)

Iordănescu: „Echipa națională a scris istorie! Au fost și momente foarte dificile în acest drum”

Citește și:

Banii sau echipa națională? Un „tricolor” riscă să rateze lotul lui Edward Iordănescu pentru Campionatul European
românia
Banii sau echipa națională? Un „tricolor” riscă să rateze lotul lui Edward Iordănescu pentru Campionatul European
Adrian Șut, despre impactul pe care l-a avut ultimul eșec în lupta la titlu: „Nu-mi venea să mai ies din casă!”. Cum vrea să ajungă în lotul pentru Euro
FCSB
Adrian Șut, despre impactul pe care l-a avut ultimul eșec în lupta la titlu: „Nu-mi venea să mai ies din casă!”. Cum vrea să ajungă în lotul pentru Euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
neacaisa
neacaisa  •  29 Ianuarie 2024, 18:18

terminati cu textele de genul, ca in mare lotul de 23 cu 4-5 exceptii este clar. nu avem jucatori mai buni decat cei care au jucat in mod constant in preliminarii, oricata cerneala ati varsa in mod inutil pe subiect. iar sa crezi ca moldovan acum poate pierde lotul doar pt ca nu mai e titular este ridicol.

dinamo100
dinamo100  •  25 Ianuarie 2024, 08:21

Misiunea lui Iordanescu e intr-adevar foarte dificila, dar nu pentru ca avem multe valori, ci pentru ca avem foarte putine certitudini.

codrutc
codrutc  •  25 Ianuarie 2024, 02:59
Postat de adyy25 pe 24 Ianuarie 2024, 19:30

Eu nu stiu ce a gandit cine a facut lotul asta de 30. Ce sistem joaca Romania? 4-2-3? Eu zic ca indiferent ca va juca 4-3-3 sau 4-2-3-1, putem considera ca e nevoie de 8 fundasi, 6 mijlocasi centrali, 2 extreme dreapta, doua extreme stanga si 2 atacanti centrali. Asta inseamna dublura pe post. Nu 3 extreme dreapta si 3 extreme stanga si doar 4 mijocasi. Pai dk joaca 4-3-3, se trezeste antrenorul cu un singur mijlocas pe banca, rezerva pt cei 3 mijlocasi titulari. Voi nu aveti minte, sa fiu al naibii.

Exact la asta m-am gândit si eu, trebuie grupat in functie de sistemul de joc.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează
Close