FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Adrian Șut, despre impactul pe care l-a avut ultimul eșec în lupta la titlu: „Nu-mi venea să mai ies din casă!”. Cum vrea să ajungă în lotul pentru Euro

Adrian Șut (foto: Cristi Preda/GSP)
Adrian Șut (foto: Cristi Preda/GSP)

Articol de , - Publicat vineri, 19 ianuarie 2024 11:35 / Actualizat vineri, 19 ianuarie 2024 11:36

Adrian Șut, 24 de ani, unul dintre titularii liderului clasamentului, a explicat pentru GSP.ro ce efect a avut titlul pierdut în sezonul precedent, când Farul a răpus FCSB. Acum, mijlocașul și echipa sa conduc topul și a transmis suporterilor cum se vede din interior lupta pentru titlu.

Adrian Șut, 24 de ani, a ratat campionat după campionat cu FCSB, dar acum, în preajma startului oficial din 2024, mijlocașul roș-albaștrilor este ferm convins că a venit și momentul lui și al echipei sale.

Născut în Austria, joacă în Superliga și consideră că România e musai să intre în Schengen: „Un cuvânt prin care să descriu țara voastră?”
DINAMO
Născut în Austria, joacă în Superliga și consideră că România e musai să intre în Schengen: „Un cuvânt prin care să descriu țara voastră?”

Jucător care cochetează și cu prima reprezentativă, fiind în atenția lui Edward Iordănescu, bihoreanul a făcut avancronica sezonului, într-un interviu pentru GSP.ro.

Adrian Șut a dezvăluit cum a resimțit ratarea campionatului, în sezonul precedent, când FCSB a avut 2-0 la Ovidiu cu Farul, pierzând meciul decisiv, scor 2-3, și totodată și trofeul suprem în Superliga. 

Fotbalistul a explicat cum pregătesc el și coechipierii asaltul final pentru a lua titlul. Ar fi primul după o pauză de nouă ani!

Adrian Șut vrea să câștige titlul după ce a ratat în trei ani consecutivi: „Nu ne e teamă de victorii, cum nu ne considerăm campioni de acum”

- Adrian, ce planuri aveți pentru partea a doua a sezonului, cum se vede lupta când mulți specialiști, chiar și adversari, vă dau ca favoriți?
- A fost o pregătire bună Dar nu ne considerăm campioni de acum, lupta cea mare se dă în play-off, mai ales că se vor înjumătăți punctele la finalul sezonului regulat.

8puncte are avantaj FCSB în fața celor de la CFR Cluj (locul 2), 10 puncte față de Universitatea Craiova (locul 3) și 11 puncte față de Rapid (locul 4)

- Tu ai început în 2020 la FCSB, apoi în 2021, 2022, 2023, ai fost mereu aproape, dar niciodată campion. Cum sunt acele momente de după?
- Sunt niște momente foarte grele, când nu reușești. Am avut momente când am pierdut trofeul în ultimele meciuri. De exemplu, după ce-am pierdut campionatul cu Farul, anul trecut, pur și simplu nu-mi venea să ies din casă! Eram foarte supărat, era foarte greu. Apoi, accepți situația și începi să mergi mai departe.

2milioane de euro este cota mijlocașului conform transfermarkt

- Frustrarea e mare?
- Da. Sunt momente din care să învățăm, să devenim mai puternici. Să pierzi, să vezi că nu mai poți face nimic, e foarte frustrant, nu ai cuvinte să descrii situația.

Nu s-a instalat nicio teamă, nu avem nicio frică de a câștiga! Până la urmă, oricine joacă fotbal își dorește să câștige cât mai multe trofee. Nu se pune problema de a avea teamă de victorii.

Adrian Șut, mijlocaș FCSB

Adrian Șut despre șansele de a prinde lotul pentru Euro 2024: „Nu am ce să fac decât să muncesc”

- Cum vezi șansele tale de a prinde un loc la Euro 2024?
- Eu știu că o să muncesc mult, să dau tot ceea ce am mai bun, ar fi un vis să-mi reprezint țara. Eu voi munci, dacă se va apela la mine ar fi... O mândrie, aș fi cel mai fericit din lume, n-am cuvinte să descriu.

- Ai discutat, te-au abordat cei de la națională? Chiar și în cantonamentul din Antalya.
- Nu am discutat foarte mult. Am vorbit puțin cu oamenii ce-au venit în Antalya, dar n-am detaliat. Eu trebuie să-mi fac treaba. Dacă eu voi fi foarte bun la antrenamente, meciuri și o să pun în practică tot ce trebuie, cred că Mister (n.r.  - Edi Iordănescu) va apela la mine. Nu am ce să fac altceva decât să muncesc.

115meciuri, 10 goluri și 3 assist-uri a adunat Șut în tricoul celor de la FCSB

- Cum ai trăit calificarea la Euro 2024?
- Am fost printre jucătorii care au fost în campanie, în primele meciuri, a fost o bucurie foarte mare. Mister a luat decizii bune, s-a văzut, așa ne-a calificat la Euro.

Adrian Șut despre criticile primite de tricolori în campania de calificare: „Am fost afectați, dar aveam drumul nostru”

- A fost frustrant că ați fost criticați de modul cum ați obținut unele remize, victorii? Voiam să știu cum se simte din interior.
- Am fost puțin afectați, ne gândeam puțin la ce se vorbea. Dar aveam drumul nostru.

- Sunt păreri împărțite, români care consideră că echipa poate trece de grupe, alții care spun că nu vom face nicio scofală acolo. Tu ce estimezi?
- Mereu vor fi păreri diferite. Eu cred că am muncit mult în acest an, am câștigat grupa, putem face o față frumoasă la Euro și vom reuși.

- Cu ce meci al naționalei ai deschis ochii în fotbal?
- Erau în perioada aia Adrian Mutu și Cristi Chivu, eu la ei mă uitam. Nu știam ce poziție voi fi ca fotbalist, mă uitam la toți și-mi plăceau toți.

25de meciuri și două goluri a strâns ardeleanul în actuala ediție

- Aveai vreun tricou al unei echipe de fotbal?
- Aveam unul de la Arsenal Londra, cu Cesc Fabregas, iar din România cu domnul Rădoi, de la Steaua. Eu de mic am crescut cu Steaua, toată familia era cu Steaua.

VIDEO Melodia pe care Adrian Șut o ascultă de fiecare dată înaintea meciurilor: „Mă ajută să mă concentrez și să mă focusez foarte bine”

Citește și alte știri:

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Adrian Șut a dat din casă: cel mai amuzant, cel mai fițos, cel mai arătos, cel mai bun la sfaturi + Cum l-a motivat Radu Drăgușin

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Ștefan Târnovanu se imaginează deja campion cu FCSB: „De obicei, atragi acel lucru” » Pe cine vede principala rivală la titlu

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
balderis
balderis  •  19 Ianuarie 2024, 14:04

Și ăsta e ..telist de mic !? Bină bă, dar fîcîsîbist cînd ve-i fi !? Omu vrea și la națională !!! El crede că naționala , e un fel de stabiliment pentru orfani !

LostSociety
LostSociety  •  19 Ianuarie 2024, 12:38

Un jucător modest într-un campionat și mai modest. Afară, la orice club există câte un Șut...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează