Articol de - Publicat marti, 16 martie 2021 15:14 / Actualizat marti, 16 martie 2021 15:37

Din cei 22 de stranieri care au primit convocări de principiu pentru meciurile cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia din această lună, doar 5 nu au jucat în ultimul weekend, dar alți 5 au înscris, iar doi au pasat decisiv

  • În luna martie, România va înfrunta Macedonia de Nord (25 martie), Germania (28 martie) și Armenia (31 martie), în preliminariile de calificare la Cupa Mondială din 2022;
  • Mirel Rădoi a stabilit lista preliminară a stranierilor convocați pentru cele trei meciuri din grupa J - aceasta cuprinde 22 de nume

Cu doar câteva zile înaintea debutului într-o nouă campanie de calificare, de această dată la turneul final mondial, unde n-am mai fost din 1988, selecționerul României, Mirel Rădoi, deși depistat pozitiv cu coronavirus, la primul test, are și motive de bucurie.

Cel puțin după acest weekend, în care 17 dintre cei 22 de stranieri care sunt pe lista convocărilor de principiu au evoluat la echipele lor de club. Cu mici excepții, cei mai mulți au fost chiar integraliști. Doar Alexandru Băluță a intrat în ultimele 10 minute ale partidei pe care echipa sa, Akademia Puskas, a câștigat-o cu 1-0 cu Fehervar ( Adrian Rus a fost doar rezervă). 

Ceilalți trei care nu au jucat sunt portarul Ionuț Radu (Inter) și stoperii Bogdan Țâru (Jagiellonia) și Dragoș Grigore (Ludogoreț). Dintre apărători, să remarcăm revenirea lui Vlad Chiricheș, care a jucat 87 de minute pentru Sassuolo, în victoria 3-2 cu Verona. Primul său meci după o accidentare lungă, anterioara lui apariție în Serie A fiind pe 17 ianuarie.

Bicfalvi, Hanca și Mogoș au marcat și ei

Veștile bune vin și la capitolul eficacitate. Pe lângă deja cunoscutele reușite ale lui Nicolae Stanciu ("dublă" pentru Slavia, în confruntarea cu Mlada) și Valentin Mihăilă, care a deschis drumul spre victoria Parmei cu AS Roma (din pasa lui Dennis Man), alți posibili "tricolori" au contribuit la golurile echipelor lor.

Eric Bicfalvi a fost chiar decisiv pentru Ural, înscriind singurul gol al întâlnirii cu Volvograd. La fel și Sergiu Hanca, cel care a deschis scorul pentru Cracovia, în remiza, 1-1, cu Wroclav. Și Vasile Mogoș a reușit să marcheze pentru Chievo, în partida pierdută însă cu 4-2 la Lecce, în Serie B. Românul a înscris spectaculos, direct din lovitură liberă, închizând tabela.

La rândul său, Alexandru Maxim și-a trecut în cont un nou assist în victoria lui Gaziantep cu Denizlispor, (2-0). Așa cum a făcut și Dennis Man la Parma.

Rangers nu a jucat în campionat

Ianis Hagi nu a evoluat în weekend, dar fiindcă Glasgow Rangers nu a avut meci în campionat. La mijlocul săptămânii trecute însă, el a fost titular în Europa League, în confruntarea tur cu Slavia Praga, când a dat o pasă de gol în remiza, 1-1, cu formația lui Nicolae Stanciu. Anterior, marcase în Scotish Premiership, în victoria cu St. Mirren, din 6 martie.

Atacanții n-au punctat în ultima rundă, dar au înscris în martie

Pe lista stranierilor sunt doar doi atacanți, Claudiu Keșeru și George Pușcaș. Niciunul nu a reușit să înscrie în ultima rundă de campionat din Bulgaria, respectiv din Anglia (Championship), dar ambii au fost titulari. În această lună, Keșeru are un gol pentru Ludogoreț, la fel ca și George Pușcaș la Reading, "englezul" bifând și o pasă decisivă. 

Încă 5 goluri și de acasă

În ultima rundă din Liga 1, alți 4 jucători care ar putea apărea în lotul României pentru partidele din preliminariile mondiale au înscris și ei. Este vorba despre Ciprian Deac (dublă) și Alexandru Chipciu, de la CFR, în „galopul" cu Poli Iași (4-0), și de oltenii Alexandru Cicâldău și Andrei Ivan. 

Ultimul a și pasat decisiv la reușita colegului său în disputa câștigată cu Gaz Metan (2-0). La rândul său, Florinel Coman a reușit assistul pentru golul victoriei înscris de Olimpiu Moruțan, în confruntarea UTA-FCSB 0-1.

5dintre jucătorii care au primit convocări evoluează în Serie A, iar 4 au și jucat în ultima etapă de campionat, doi fiind integraliști

VIDEO Robert Niță despre Mirel Rădoi: „E o problemă! Sper să fie fals-pozitiv!”

Citește mai multe știri despre naționala României: 

Ghinion incredibil » Insideri GSP confirmă: de ce Rădoi a spus „sper să fie o eroare” despre testul pozitiv la COVID-19

Mirel Rădoi, depistat pozitiv cu COVID-19: „Îmi doresc să fie o eroare” » Selecționerul făcuse prima doză de vaccin

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion