FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII CM 2022

Blackoutul lui Niță, explicat de doi foști mari portari: „El nu înțelegea unde a greșit”

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 martie 2021 20:08 / Actualizat vineri, 26 martie 2021 22:03

În minutul 65 al meciului România - Macedonia de Nord 3-2, Florin Niță (33 de ani), portarul naționalei, le-a oferit pe tavă adversarilor o lovitură liberă indirectă de la 13 metri.

Stanciu a pasat „acasă” de la mijlocul terenul, goalkeeperul celor de la Sparta Praga a preluat pe piept, iar ulterior a luat mingea în mână. După decizia arbitrului, una corectă, Niță a avut câteva secunde de confuzie, în care părea că-l întreabă pe Răzvan Marin ce a făcut greșit. 

Conform regulamentului în vigoare, „se acordă lovitură liberă indirectă dacă portarul atinge mingea cu mâinile după ce i-a fost trimisă intenționat cu piciorul de către un coechipier”. Din fericire pentru „tricolori”, Macedonia de Nord nu a punctat la acea fază fixă, șutul lui Bardi fiind respins de către Ovidiu Popescu.

Prezenți în studio-ul „Fotbal Club”, Bogdan Stelea și Helmuth Duckadam, doi portari importanți din istoria României, au comentat momentul:

  • Bogdan Stelea: „Dacă ne uităm pe imagini, e clar că Niță nu înțelege unde a greșit și crede că a făcut bine. Nu-mi dau seama dacă știe regulamentul său nu” 
  • Helmuth Duckadam: „Eu cred că știe regulamentul, n-ai cum să nu-l știi. A fost un scurtcircuit, s-a blocat”

Programul României în luna martie:

  • 28 martie 2021: România - Germania 
  • 31 martie 2021: Armenia - România

Cele mai tari imagini din partida România - Macedonia de Nord 3-2

+32 FOTO

Ionel Ganea: „La golul doi, Bancu ridică mâna de parcă era agent la Circulație”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Gigi Becali i-a făcut echipa lui Rădoi: „Nu poți să joci fără el!”

Mircea Rednic, ironic după România - Macedonia 3-2: „Trebuie să le trimiţi taxiul ca să vină în zona lor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
dubluv
dubluv  •  27 Martie 2021, 14:36
Postat de Emilian Albu pe 27 Martie 2021, 11:03

In meciul cu Germania trebuie schimbati NITA, POPESCU, CHIRICHES (cu prioritate) si BANCU. Acestia nu au valoare pentru meciuri ale nationalei. Apararea organizata in jurul lui CHIRICHES (expulzat de Napoli si rezerva la marea echipa Sassulo) a fost un dezastru. Germania nu stie sa rateze in stilul celor din Macedonia. Este un dicton in sport (probabil nestiut de Radoi, la cata carte stie) care spune ca in meci te tine aprarea si il castiga atacul). Germania este din alta categorie, daca nu esti organizat si dispus la efort maxim, te calca in picioare si te trimite acasa cu sacul plin (de goluri). Sper sa le vin mintea de pe urma a romanului si sa nu ne facem de ras.

te rog eu, nu te fa selectioner. Niciodata.

457961185625445
Marian Manolache  •  27 Martie 2021, 11:49
Postat de dragdim pe 27 Martie 2021, 02:53

Vai de capul tău de ziarist! Răzvan Marin a respins șuțul la lovitura indirecta! *** dar nici chiar așa.

Te mai mira ceva?? Au trecut cateva zile iar ei nu cunosc jucatorii? Scriu cu tema,banii nu au miros. Jurnalisti facuti din pix fara valoare. Daca mai traia nea Vanea astia doar parcau masini in fata redactiei.Cum spune ciobanul ceva ei scriu. Ca e obligatoriu altfel isi pierd "banutii".

leu.mr
leu.mr  •  27 Martie 2021, 11:48

Ar trebui sa aiba voie sa o prinda cu mina dupa o preluare, indiferent care ar fi ea. Daca a preluat cu pieptul inseamna ca nu era pericol iminent si jocul putea fi lasat sa continue - e logic

Vezi toate comentariile (8)
Comentează