FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MACEDONIA DE NORD

Revine după 3 ani în poarta echipei naționale » Mirel Rădoi și-a „trădat” favoritul

Mirel Rădoi a ales să-l trimită între buturi pe Florin Niță
Mirel Rădoi a ales să-l trimită între buturi pe Florin Niță

Articol de GSP - Publicat joi, 25 martie 2021 20:25 / Actualizat joi, 25 martie 2021 21:03

Florin Niță (33 de ani) este titular în poarta reprezentativei României la meciul cu Macedonia de Nord, primul din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022.

Titular la Sparta Praga în acest sezon, unde a avut evoluții sigure, Florin Niță a fost ales de Mirel Rădoi pentru a apăra poarta României în fața Macedoniei de Nord. Asta deși Ionuț Radu, unul dintre preferații selecționerului, este în lot. La fel ca David Lazar, portarul Astrei Giurgiu.

Florin Niță revine după 3 ani în poarta echipei naționale

Florin Niță a apărat în două rânduri la echipa națională a României, ambele meciuri fiind amicale. Primul în 2017, cu Turcia (scor 2-0), partidă în care a prins 19 minute pe teren, iar al doilea pe 24 martie 2018, cu Israel, la victoria cu 2-1. Atunci Niță a fost integralist.

Așadar, Niță revine între buturile echipei naționale după 3 ani!

Revine după 3 ani în poarta echipei naționale » Mirel Rădoi și-a „trădat” favoritul

Ionuț Radu era preferatul lui Mirel Rădoi

Până de curând, Mirel Rădoi a fost tentat să îl folosească din start pe Ionuț Radu, fostul său elev de la „naționala” U21, chiar dacă acesta nu a apărat deloc de mai bine de un an.

Selecționerul s-a răzgândit însă, în contextul în care a fost sfătuit de foști mari portari ai României să mizeze fie pe Florin Niță, fie pe David Lazar. Gazeta a cerut opinia a 8 foști portari ai echipei naționale, iar 7 dintre aceștia au optat pentru cel care ar trebui să apere în „tripla” naționalei din această lună.

Opiniile lui Vasile Iordache, Helmut Duckadam, Rică Răducanu, Silviu Lung, Florin Prunea, Narcis Coman și Dani Coman pot fi citite AICI.

România - Macedonia de Nord: echipe de start

ROMÂNIA: Niță - Ov. Popescu, Chiricheș, Burcă, Bancu - Marin, Stanciu - Man, Fl. Tănase, Coman - Keșeru 
REZERVE: Lazar, Radu, Mogoș, Toșca, Nedelcearu, Cicâldău, Pușcaș, Maxim, Hagi, Bicfalvi, Mihăilă, Camora 
SELECȚIONER: Mirel Rădoi (40 de ani)

MACEDONIA DE NORD: Dimitrievski - Bejtulai, Musliu, Ristevski - Ristovski, Nikolov, Bardhi, Alioski - Elmas - Pandev, Nestorovski 
REZERVE: Bogatinov, Siskovski, Askovski, Ademi, Radeski, Trajkovski, Hasani, Ibraimi, Avramovski, Stojanovski, Velkoski, Spirovski 
SELECȚIONER: Igor Angelovski (44 de ani)

Mai multe știri despre România - Macedonia de Nord:

VIDEO Mirel Rădoi, pe bancă! Jucătorii n-au știut nimic + a trecut direct la discurs: „Nu aveam cum să ratez victoria asta!”

Probleme în echipa Macedoniei de Nord înainte de meciul cu România » Un titular s-a accidentat și ratează partida

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
malmo
malmo  •  26 Martie 2021, 04:08

Sunt momente si momente in viata oricarui fotbalist. Janis pe langa raspunderea fiecarui jucator de rand mai poarta si "povara" numelui Deci pretentii... inzecite din partea multora (ca vezi Doamne e Hagi) uitandu-se faptul ca e inca un tanar la inceput de carier si ca orice fotbalist are perioadele lui. Ma bucur sincer pentru el alaturi de parintii lui care in mod sigur au cu ce se mandri. Felicitari!

sakamoto
sakamoto  •  25 Martie 2021, 21:02

Mai copii neajutorati, de ce nu scrieti cind are loc acest meci? Nu este important?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează