FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII CM 2022

România - Macedonia de Nord 3-2 » Ianis Hagi aduce victoria într-un meci de infarct!

România - Macedonia de Nord +36   FOTO
România - Macedonia de Nord

Articol de , , - Publicat vineri, 26 martie 2021 00:13 / Actualizat vineri, 26 martie 2021 13:49

România a câștigat meciul cu Macedonia de Nord, primul din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, scor 3-2.

Până la urmă am început această campanie în efectiv complet. Cu Mirel Rădoi pe bancă, o surpriză și o infuzie de moral și pentru jucători. Debutăm totuși crispat, cu câteva pase necalibrate. Iar nord-macedonenii, e clar, nu au venit să se apere. Nestorovski are și prima ocazie, una dublă, un luft și un șut slab, din mijlocul careului. 

„Tricolorii" construiesc prea lent, parcă se caută. Iese Florinel Coman, accidentat, și intră Valentin Mihăilă. S-a încălzit repede, și-a tras mânecile mănușă și a adus un plus de viteză. Abia după un sfert de oră, începem să presăm. Trage Man, Bancu la fel, însă Dimitrovski absoarbe tot. Oaspeții joacă mai direct, iar vulpoiul Pandev, omul care face tot jocul în față, scapă singur, însă lobul lui trece peste.

Florin Tănase deschide balul în România - Macedonia de Nord

Și la capătul unei faze prelungite, pornită de la sprintul și centrarea lui Mihăilă, după câteva încercări blocate, Chiricheș vede o pasă prin inima defensivei, perfectă pentru execuția elegantă a lui Tănase, care deschide scorul. Răspund și ei, prin Elmas, care trage în plasa laterală. Tot Nestorovski îl mai încearcă apoi încă o dată pe Niță. 

Chiricheș ne dă emoții cu o pasă greșită în centru, Pandev e în careu, însă Burcă ne salvează. Nu e de glumă, macedonenii sunt rapizi și speculativi. Revenim în atac, dar șerpuirile lui Stanciu sau Man nu ne mai aduc nimic. 1-0 la pauză, suntem în grafic.

Vocile Gazetei » România - Macedonia de Nord 3-2, comentat de Țepelin, Udrea și Răureanu
ROMÂNIA - MACEDONIA DE NORD
Vocile Gazetei » România - Macedonia de Nord 3-2, comentat de Țepelin, Udrea și Răureanu

De la cabine ieșim cu o viteză în plus și, după numai 5 minute, Mihăilă, în urma unei combinații scurte cu Keșeru, dă un golazzo, ca pe vremuri în Liga 1, cu o execuție de la 20 de metri. Nord-macedonenii acuză lovitura, dar ies mai mult la joc. Sunt totuși calificați la Euro... Elmans, extrem de discret în prima parte, încearcă să lege ceva în atac, însă ne apărăm exact. E rândul nostru să speculăm spațiile mai mari din jumătatea lor. Mihăilă e peste tot, îl servește pe Keșeru, care ratează din careul mic.

Din senin, Niță, prea relaxat, face un henț la 12 metri, după o pasă acasă a lui Stanciu. Ufff, scăpăm, zidul își face treaba la execuția lui Bardi. Imediat, pe contră, Mihăilă demarează iar, însă șutul e doar o pasă la portar. Nu e gata, oaspeții nu renunță, dar Niță se scoate la o nouă intervenție.

+32 FOTO

Final de infarct: Ianis Hagi salvează naționala României!

Pare că avem meciul în mână, dar finalul este incendiar. Relaxarea ne costă și în numai două minute, nord-macedonenii ne taxează ca în curtea școlii, prin Ademi și Trajkovski, care profită de somnolența defensivei noastre. Incredibil, e 2-2!!!. Revenim însă în atac și Ianis Hagi, cu un șut din careu, ne aduce din nou în avantaj. Ce reacție! Dar n-am scăpat, oaspeții presează, gol!, dar e ofsaid. Trecem de Macedonia de Nord greu și cu ce emoții. Și vine Germania, care aseară a demolat Islanda.

Clasament grupa J: România ocupă locul 2 

În celelalte meciuri ale grupei, Germania a învins Islanda cu 3-0 pe teren propriu, iar Armenia a trecut de Liechtenstein în deplasare, scor 1-0.

România - Macedonia de Nord 3-2 » Ianis Hagi aduce victoria într-un meci de infarct!

Desfășurarea liveTEXT a meciului România - Macedonia de Nord 3-2

  • Au marcat: Fl. Tănase 28, Mihăilă 50, Hagi 85 / Ademi 82, Trajkovski 83

FINAL DE MECI!

  • min. 90+3: Emoții uriașe pentru România! Ademi a înscris din nou, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid. 
  • min. 85: GOOOOOL ROMÂNIA! Ianis Hagi înscrie primul său gol la echipa națională de seniori a României. Mingea ajunge la jucătorul lui Rangers după o pasă a lui Răzvan Marin, iar Ianis finalizează cu piciorul drept.
  • min. 83: GOL Macedonia de Nord! În mai puțin de două minute, nord macedonenii egalează. Trajkovski profită de golul din centrul defensivei și trimite pe lângă Florin Niță.
  • min. 82: GOL Macedonia de Nord! Ademi reduce din diferență pentru oaspeți, cu o lovitură de cap de la 8 metri, venită după o centrare foarte bună a lui Alioski.
  • min. 80: Ianis Hagi șutează de la marginea careului de 16 metri, dar mingea se duce peste poartă, fiind deviată de un adversar.
  • min. 76: Triplă-schimbare în tabăra României. Intră Alexandru Maxim, Ianis Hagi și Eric Bicfalvi, ies Dennis Man, Nicolae Stanciu și Florin Tănase.
  • min. 73: Momente delicate la poarta României. Rând pe rând, șuturile nord macedonenilor sunt blocate de Ovidiu Popescu și Florin Niță.
  • min. 68: Mihăilă pătrunde în careul Macedoniei de Nord după o serie de driblinguri, dar șutează slab, pe jos, iar portarul oaspeților reține.
  • min. 63: A doua schimbare efectuată de Mirel Rădoi. George Pușcaș intră în locul lui Claudiu Keșeru.
  • min. 60: Bardhi șutează periculos, dar mingea trece pe lângă poarta lui Florin Niță. 
  • min. 58: Claudiu Keșeru a fost aproape de a duce scorul la 3-0, dar șutul său din apropiere a fost blocat de portarul nord-macedonean.
  • min. 50: GOOOOOL ROMÂNIA! Valentin Mihăilă înscrie SUPERB, din afara careului, cu un trasor care îl învinge pe Dimitrievski!

A început repriza secundă!

60 de meciurila echipa națională are Chiricheș, după duelul de astăzi. În 29 dintre acestea a fost căpitan, capitol la care urcă pe locul 6, depășindu-l la numărul de banderole pe Răzvan Raț

PAUZĂ!

  • min. 45: România cere penalty, după ce Florin Tănase este doborât de Musliu în careul Macedoniei de Nord, dar „centralul” portughez lasă jocul să curgă.
  • min. 43: Răzvan Marin îi testează atenția lui Dimitrievski cu un șut violent de la distanță, dar portarul oaspeților reține balonul.
  • min. 43: Mihăilă încearcă un șut la colțul lung din partea stângă a careului, dar mingea trece mult peste poartă.
  • min. 38: Lovitura de cap a lui Nestorovski din jurul punctului cu var este reținută de Florin Niță.
  • min. 32: Elmas irosește o șansă bună de gol a oaspeților. Jucătorul lui Napoli trimite în plasa laterală a porții lui Niță, din doar câțiva metri.
  • min. 28: GOOOOOL ROMÂNIA! Florin Tănase deschide scorul cu un șut cu latul, la colțul lung, din interiorul careului mare. Pasa decisivă îi aparține căpitanului Vlad Chiricheș. 
  • min. 22: Goran Pandev s-a demarcat excelent în spatele fundașilor centrali ai României, dar a trimis peste poarta apărată de Niță.
  • min. 18: Șutul de la distanță al lui Nicușor Bancu este prins de Dimitrievski în siguranță.
  • min. 17: Dennis Man șutează de la marginea careului de 16 metri, dar Dimitrievski reține balonul fără emoții.
  • min. 11: Florinel Coman părăsește terenul, acuzând probleme medicale. În locul acestuia este introdus Valentin Mihăilă.
  • min. 8: prima mare ocazie de gol le aparține nord-macedonenilor. Din fericire pentru „tricolori”, Nestorovski luftează de două ori în aceeași fază!

Fluier de start pe „Arena Națională”!

România - Macedonia de Nord: echipe de start

  • 8 dintre fotbaliștii din echipa de start a României au trecut pe la FCSB (Niță, Chiricheș, Stanciu, Man, Keșeru) sau încă evoluează la actualul lider din Liga 1 (Ovidiu Popescu, Tănase și Coman). 

ROMÂNIA: Niță - Ov. Popescu, Chiricheș, Burcă, Bancu - Marin, Stanciu - Man, Fl. Tănase, Coman - Keșeru
REZERVE: Lazar, Radu, Mogoș, Toșca, Nedelcearu, Cicâldău, Pușcaș, Maxim, Hagi, Bicfalvi, Mihăilă, Camora
SELECȚIONER: Mirel Rădoi (40 de ani)

MACEDONIA DE NORD: Dimitrievski - Bejtulai, Musliu, Ristevski - Ristovski, Nikolov, Bardhi, Alioski - Elmas - Pandev, Nestorovski
REZERVE: Bogatinov, Siskovski, Askovski, Ademi, Radeski, Trajkovski, Hasani, Ibraimi, Avramovski, Stojanovski, Velkoski, Spirovski
SELECȚIONER: Igor Angelovski (44 de ani)

Arbitru: Fabio Verissimo
Asstenți: Luis Campos, Bruno Rodrigues (toți din Portugalia)
Stadion: Arena Națională

Cum arată preliminariile pentru Campionatul Mondial

Cele 55 de formații din Europa se vor lupta pentru 13 locuri rezervate naționalelor de pe Bătrânului Continent. Ele au fost împărțite în 10 grupe, 5 de câte 5 (A-E) și 5 de câte 6 (F-J).

Cele 10 câștigătoare ale seriilor se califică direct la turneul final. Ocupantele locurilor doi plus cel mai bine clasate două formații în faza grupelor Ligii Națiunilor 2020 (cu excepția celor deja calificate din aceste preliminarii clasice) vor disputa un play-off în două trepte, 6 semifinale și 3 finale (câte un singur meci, gazda urmând să fie trasă la sorți), pentru ultimele 3 locuri.

Programul României în preliminariile Campionatului Mondial din 2022:

  • Etapa I (25 martie 2021): ROMÂNIA - Macedonia de Nord (21:45), Germania - Islanda, Liechtenstein - Armenia;
  • Etapa II (28 martie 2021): ROMÂNIA - Germania (21:45), Armenia - Islanda, Macedonia de Nord - Liechtenstein;
  • Etapa III (31 martie 2021): Armenia - ROMÂNIA (19:00), Germania - Macedonia de Nord, Liechtenstein - Islanda;
  • Etapa IV (2 septembrie 2021): Islanda - ROMÂNIA (21:45), Liechtenstein - Germania, Macedonia de Nord - Armenia; 
  • Etapa V (5 septembrie 2021): ROMÂNIA - Liechtenstein (21:45), Islanda - Macedonia de Nord, Germania - Armenia; 
  • Etapa VI (8 septembrie 2021): Macedonia de Nord - ROMÂNIA (21:45), Armenia - Liechtenstein, Islanda - Germania; 
  • Etapa VII (8 octombrie 2021): Germania - ROMÂNIA (21:45), Islanda - Armenia, Liechtenstein - Macedonia de Nord; 
  • Etapa VIII (11 octombrie 2021): ROMÂNIA - Armenia (21:45), Islanda - Liechtenstein, Macedonia de Nord - Germania; 
  • Etapa IX (11 noiembrie 2021): ROMÂNIA - Islanda (21:45), Armenia - Macedonia de Nord, Germania - Liechtenstein; 
  • Etapa X (14 noiembrie 2021): Liechtenstein - ROMÂNIA (19:00), Armenia - Germania, Macedonia de Nord - Islanda.

Lotul României pentru meciurile din martie:

  • PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), Ionuț Radu (Inter Milan/Italia, 0/0), David Lazar (Astra, 1/0);
  • FUNDAȘI: Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 3/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 23/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Andrei Burcă (CFR Cluj 4/0), Mario Camora (CFR Cluj 2/0), Ovidiu Popescu (FCSB, 0/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova 17/0); 
  • MIJLOCAȘI: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 25/2), Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 14/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 44/6), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 6/1), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 6/1), Florin Tănase (FCSB, 5/0), Florinel Coman (FCSB, 4/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 10/0); 
  • ATACANȚI: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 40/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 20/8)

Citește mai multe știri despre meciul România - Macedonia de Nord:

Macedoneanul cu 40 de meciuri în România a prefațat duelul de joi: „Ei doi sunt cei mai periculoși, iar Pandev o să vă dea gol”

Împotriva lor vom debuta în preliminariile Cupei Mondiale din 2022 » Cine sunt cei mai importanți jucători din lotul Macedoniei de Nord

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (798)
parpalache
parpalache  •  26 Martie 2021, 16:27
Postat de Benedic Gabriel Duck pe 26 Martie 2021, 07:42

Nea petchovski,Man și Tănase chiar se apără, iar 2-2 s-a făcut FĂRĂ EI DOI în teren,tocmai pentru că ieșise alegătorul de cursă lungă Tănase!!! La golul 1 e vinovat Bancu,cel care n-are nici o treabă cu postul de fundaș stânga (în primul rând că a lăsat mingea în corner,deși putea da in ea,în aut,apoi l-au făcut ăia doi "magarus"),la golul 2 principal vinovat Maxim,care,săracul, n-are nici o treabă cu postul de "inchizator"!!??!!,pierde mingea aiurea,acordă avantaj adversarului și, cum Tănase nu mai e,să alerge să-l blocheze iar Chiriches e "varză ",luăm gol.Dintre toate schimbările, doar HAGI a adus ceva bun.Si am scris HAGI, fiindcă mi-e dor de tac-su,fotbalistul.In rest "mister" e cam mister la antrenorat....Aaaaa,și încă ceva: nu-i vad pe-aci bombanind,pe "deștepții "care făceau misto Ovidiu Popescu si de Tănase. Au murit,sau ce????

Ori ai impresia ca „lampard”a jucat bine?Atunci ce zici de declaratia admirativa a lu finu Mirel despre Pandev-cel care a jucat tocmai pe partea lui lampard-ca Pandev„nu a pierdut nici o minge”?Iar Tanase?A profitat(specialitatea lui), ca aparatorii adversi s-au oprit, crezand ca e in ofsaid!

popescu222
popescu222  •  26 Martie 2021, 10:52

"Nord-macedoneni acuză lovitura"... vocile agramate ale gazetei, care nu stiu ce e articolul hotarat si cand se foloseste.

adriann_
adriann_  •  26 Martie 2021, 10:48
Postat de firaldo pe 26 Martie 2021, 08:21

Prietene tu vb serios????Bancu si Maxim sunt de vina la goluri?Fereasca Dumnezeu!!!Tu ai văzut ce marcaj a făcut Chiriches la ambele goluri?Ia vezi golurile alea din nou.

Becalistii ar scrie orice *** contra lui Maxim, Bicfalvi etc ***, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (798)
Comentează