FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MACEDONIA DE NORD

INTERVIU Macedoneanul cu 40 de meciuri în România a prefațat duelul de joi: „Ei doi sunt cei mai periculoși, iar Pandev o să vă dea gol”

Kristijan Naumovski a bifat 41 de apariții pentru Dinamo / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor +26   FOTO
Kristijan Naumovski a bifat 41 de apariții pentru Dinamo / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 24 martie 2021 15:35 / Actualizat joi, 25 martie 2021 17:55

Kristijan Naumovski (32 de ani), fostul portar macedonean al lui Dinamo, care a câștigat Cupa alături de „câini” în 2012, a prefațat, în exclusivitate pentru GSP.ro, duelul României contra naționalei țării sale, primul al „tricolorilor” în actuala campanie de calificare. 

  • România - Macedonia de Nord se joacă joi, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PRO TV. 

Între 2009 și 2015, Naumovski a prins șase meciuri în naționala macedonenilor, într-o perioadă în care ex-iugoslavii nu erau însă la nivelul pe care-l afișează în prezent. Macedonia de Nord i-a luat-o înainte României și, mai important decât orice altceva, va evolua la București la turneul final din vară, performanță care nouă ne-a fost interzisă. 

Mai mult, o analiză a Gazetei Sporturilor scoate la iveală faptul că primul „11” al macedonenilor e cu peste 25% mai bine cotat decât cel al lui Mirel Rădoi

Cu 41 de apariții în tricoul lui Dinamo, Naumovski a rămas conectat la ce se întâmplă în fotbalul românesc. Kristijan, care evolueză în prezent la FC Shkupi, în țara natală, a analizat duelul România - Macedonia de mâine seară, vorbind despre plusurile macedonenilor și despre impactul pe care „veteranul” Goran Pandev îl are în selecționata lui Igor Angelovski. 

- Salut, Kiko. Ce mai faci? Cum e viața ta in timpul pandemiei? 
- Sunt bine, stau acasă cu familia mea pentru că avem câteva zile libere si am timp și pentru ei. E foarte greu cu COVID-ul, nu poți să faci multe lucruri, e foarte periculos.

- Ce anticipezi pentru meciul de mâine dintre Romania și Macedonia de Nord? Vezi selecționata țării tale capabilă sa producă surpriza? 
- Voi urmări de acasă meciul. O să fie foarte complicat pentru voi, deoarece și Macedonia are jucători foarte buni acum și sunt sigur că României îi va fi greu. Macedonia vine la București pentru un rezultatat pozitiv.

Kristijan Naumovski: „Pandev? Fenomen la 37 de ani!”

- Ce înseamnă Goran Pandev pentru naționala Macedoniei?
- Goran Pandev? Ce pot să zic despre el... fenomen la 37 de ani! Pentru noi, pentru toată Macedonia, Pandev e cel mai bun jucător și idol pentru toată țara! 

- Ai fost coleg cu Pandev la națională. Cum era în vestiar? Îți mai aduci aminte vreun moment, vreun sfat primit de la el?
- Da, am fost coleg cu el. Pandev e un lider, e un om cu caracter, unul care vrea să ajute pe toată lumea. Nu doar în fotbal are caracter, ci și în viață.

Naumovski: „Pandev și Elmas, cei mai periculoși!”

- Care sunt cei mai periculosi jucători din naționala Macedoniei? Cine ar putea provoca mari bătăi de cap României? 
- Acum, la naționala Macedoniei sunt foarte mulți jucători buni, precum Pandev, Elmas, Trickovski, Alioski, Nestorovski, Bardi, Ademi. Dar cred că Pandev și Elmas vor fi cei mai periculoși pentru portarul României. Sunt sigur că Pandev va și da un gol.

- Un pronostic pentru meci te încumeți să dai? 
- Va fi meci greu atât pentru România, cât și pentru Macedonia, mai ales că e primul meci din campanie. Dar pot să zic să fie egal, 1-1!

- Vii la vară în Romania pentru meciurile Macedoniei de Nord de turneul final?
- Vedem cum o să fie în vară cu COVID-ul, dar eu vreau să vin și s-o văd pe Macedonia la EURO!

Macedoneanul cu 40 de meciuri în România a prefațat duelul de joi: „Ei doi sunt cei mai periculoși, iar Pandev o să vă dea gol”
Naumovski l-a înfruntat pe marele Zlatan Ibrahimovic, într-un amical Suedia - Macedonia din 2013. foto: Imago Images

Kristijan Naumovski: „Dinamo e Dinamo, nu poate să moară!”

- Mai ești la curent cu ce se întâmplă la Dinamo? Mai ții legătura cu cineva? 
- Urmăresc tot ce se întâmplă la Dinamo, mai ales că trebuia să vin în ianuarie înapoi acolo. Transferul a picat fiindcă Dinamo avea probleme mari și nu putea transfera jucători. 

- Fostul tău club a ajuns într-o situație extrem de complicată...
- Sunt sigur că-și vor rezolva problemele și Dinamo va rămâne în Liga 1. Dinamo e Dinamo, niciodată nu poate să moară. Vreau să-i salut pe toți suporterii dinamoviști, ceea ce fac ei e incredibil. Doar Dinamo București!

5 ania petrecut Naumovski la Dinamo. Prima oară, între 2010 și 2014, ulterior revenind în Ștefan cel Mare în 2015

Godan Pandev, jucător-simbol în naționala Macedoniei

Ajuns la aproape 38 de ani, pe care-i va împlini în iulie, atacantul veteran e omul care, prin golul decisiv din barajul cu Georgia, 1-0 în deplasare, i-a dus pe macedoneni la Euro. Asta după ce, în 2015, decisese să se retragă din națională, dezamăgit de lipsa performanțelor și a unei perspective optimiste.

Abia numit atunci în funcție, actualul selecționer, Igor Angelovski, l-a readus însă în circuit. „Am mers special la Genova să discut cu el. Era trist. «Ce sens are să mai continui, atâta vreme cât adunăm câte două-trei puncte în fiecare campanie?», mi-a spus. Am reușit însă să-l conving să se întoarcă”, povestea antrenorul Macedoniei într-un interviu recent din Gazzetta dello Sport.

Lotul Macedoniei de Nord pentru primele trei meciuri din preliminariile CM 2022:

  • PORTARI: Stole Dimitrievsky (Rayo Vallecano, Spania), Damian Shishkovsky (Doxa, Cipru), Martin Bogatinov (Ethnikos, Cipru), Risto Yankov (Rabotnichki, Macedonia de Nord)
  • FUNDAȘI: Stefan Ristowski (Dinamo Zagreb, Croația), Visar Musliu (Fehervar, Ungaria), Egzon Beitulai (Shkendija, Macedonia de Nord), Kire Ristevski (Ujpest, Ungaria), Darko Velkovski (Rijeka, Croația), Ez Alioski (Leeds, Anglia), Dzeko Zaikov (Charleroi, Belgia)
  • MIJLOCAȘI: Enis Bardi (Levante, Spania), Arian Ademi (Dinamo Zagreb, Croația), Boban Nikolov (Lecce, Italia), Stefan Spirovski (AEK Larnaca, Cipru), Elif Elmas (Napoli, Italia), Tikhomir Kostadinov (Ruzomberok, Slovacia), Daniel Avramovsky (Kayserispor, Turcia), Marjan Radesky (Pandev Academy, Macedonia de Nord), Ferhan Hasani (Partizani, Albania) 
  • ATACANȚI: Goran Pandev (Genoa, Italia), Ivan Trichkovski (AEK, Cipru), Aleksandar Trajkovski (Mallorca, Spania), Ilija Nestorovski (Udinese, Italia), Krste Velkoski (Sarajevo, Bosnia), Vlatko Stojanovski (Chambly, Franța)
Macedoneanul cu 40 de meciuri în România a prefațat duelul de joi: „Ei doi sunt cei mai periculoși, iar Pandev o să vă dea gol”

VIDEO Tot ce trebuie să știi înainte de România - Macedonia de Nord

Imagini de la antrenamentul Macedoniei pe Arena Națională:

FOTO: Alexandra Fechete
FOTO: Alexandra Fechete
FOTO: Alexandra Fechete
FOTO: Alexandra Fechete
FOTO: Alexandra Fechete
+22 FOTO

FOTO: Alexandra Fechete

Citește și alte știri despre meciul România - Macedonia de Nord: 

Suntem de râs! Echipa națională a fost depășită și de Macedonia de Nord

Cine va fi decisiv în România - Macedonia de Nord? Analiza duelului vedetelor, Nicolae Stanciu vs. Goran Pandev

Împotriva lor vom debuta în preliminariile Cupei Mondiale din 2022 » Cine sunt cei mai importanți jucători din lotul Macedoniei de Nord

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
tanase
tanase  •  24 Martie 2021, 19:53

Acum cativa ani am mai jucat cu o nationala ai carora jucatori dadeau astfel de declaratii. Au luat vreo 4.

2331468886968641
Jan-Fridolin Benet  •  24 Martie 2021, 18:42
Postat de steaua.libera pe 24 Martie 2021, 17:55

Nimeni în drum salută săgețile lui Badea.

Sincer , respect ptr faptul ca esti suporter al unei echipe (este DREPTUL tau ) .... Pe de alta parte , cu ce drept iti permiti sa_ l numesti "nimeni in drum " ? ...

steaua.libera
steaua.libera  •  24 Martie 2021, 17:55

Nimeni în drum salută săgețile lui Badea.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează