FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MACEDONIA DE NORD

Vocile Gazetei » România - Macedonia de Nord 3-2, comentat de Țepelin, Udrea și Răureanu

România - Macedonia de Nord, primul meci din preliminariile CM 2022, comentat pe GSP.ro de Cătălin Ţepelin (redactor-şef GSP), Dan Udrea (reporter GSP) şi Remus Răureanu (reporter GSP). +36   FOTO
România - Macedonia de Nord, primul meci din preliminariile CM 2022, comentat pe GSP.ro de Cătălin Ţepelin (redactor-şef GSP), Dan Udrea (reporter GSP) şi Remus Răureanu (reporter GSP).

Articol de GSP - Publicat joi, 25 martie 2021 21:09 / Actualizat joi, 25 martie 2021 23:49

România - Macedonia de Nord, scor 3-2, primul meci din preliminariile CM 2022, a fost comentat live pe GSP.ro de Cătălin Ţepelin (redactor-şef GSP), Dan Udrea (reporter GSP) şi Remus Răureanu (reporter GSP). 

ROMÂNIA - MACEDONIA DE NORD 3-2. Concluzii:

Cătălin Țepelin: „Un roller-coaster care ne dă în egală măsură speranțe și frisoane. Ne-am clătinat atât de des încât, la 2-0, ne simțeam ca niște mici impostori care se bucură de ceva nemeritat. Cele două execuții minunate ale lui Tănase și Mihăilă asiguraseră o liniște pe care am aruncat-o la coș în două faze cu Chiricheș pe post de mămăică pe banca din fața porții, însoțind cu privirea trecătorii. Hai cu pensia, că murim de inimă! Am vrut 3 puncte, le avem. Dar la pachet cu multe dureri de cap. Și nu vom scăpa de ele până la finalul preliminariilor. Măcar de-am trăi până atunci...”

Dan Udrea: „Dacă ar fi să judecăm doar sentimental, atunci ar trebui să ținem isonul comentatorilor Pro TV și să strigăm în cor: «România a jucat încântător». Nu vom face acest lucru, ar însemna să ne mințim singuri fiindcă, deși am câștigat, am suferit și am fost mega norocoși. 

Am fost egalați când nu mai credeam că Macedonia mai poate reveni. Apoi, am câștigat când nu mai speram! Prin golul lui Ianis Hagi, care aduce o victorie imensă cu primul său gol la națională! Poate ne și explică de ce și mai ales cui a cerut să închidă gura, prin gesturile pe care le-a făcut după ce a marcat! Două plusuri și pentru Mihăilă și Răzvan Marin, a căror prezență constantă în Serie A se vede și se simte. În clasament, România are 3 puncte, în fotbalul care contează, România nu prea contează!”

Remus Răureanu: „Naționala noastră obține punctele, așa că vom putea calcula în continuare cum am ajunge la Campionatul Mondial. Remiza ar fi aruncat în coșul de gunoi toate socotelile, traseul ar fi devenit unul ghimpat. În afara clasamentului, încurajator deocamdată, meciul cu Macedonia ne-a arătat talentul incontestabil al unor fotbaliști de atac cum România nu a mai avut de multă vreme. Mihăilă e rapid și curajos, Tănase e tehnic, inteligent, Stanciu și Marin sunt capabili să conducă jocul. O umbră o constituie prestația dezamăgitoare a lui Man. Și cu adevărat îngrijorător e stilul de cazinou pe care-l păstrează Rădoi pentru națională. Îndrăgostit de ideea de a avea o echipă deschisă, frumoasă, selecționerul se joacă de-a Brazilia '70 cu o formulă pentru care apărarea nu contează și nu există. Macedonenii au avut atâtea ocazii câte n-a mai avut nimeni la București! Și cu noroc am luat punctele, însă norocul nu va păzi poarta de-a lungul întregii campanii”

ROMÂNIA - MACEDONIA DE NORD 1-0. La pauză:

Cătălin Țepelin: „Ne doare rău mijlocul. Aripile nu se retrag, așa că Popescu și Bancu, oricum nu foarte înzestrați pentru defensivă, rămân mereu descoperiți. Peste asta se suprapun prestația abulică a lui Burcă și anemia centralilor R. Marin - Stanciu. Ne-am pregătit pentru un joc ofensiv și am sfârșit prin a sta cu inima cât un purice la fiecare atac al macedonenilor. Cu un pic de noroc, primeam și penalty la Tănase în ultima secundă. Așa, mai avem de suferit o repriză”

Dan Udrea: „Meciul a început prost pentru noi. Cu Macedonia ratând două ocazii importante și cu accidentarea lui Coman. E ciudat să vezi cum un fotbalist, sub comanda lui Thomas Neubert aleargă în exces, se rupe după vreo 4-5 antrenamente și numai 15 minute la națională! Nu jucăm mare lucru, dar marcăm dintr-o fază întâmplătoare. Nu e întâmplătoare însă finalizarea lui Tănase! Avem 1-0. Și avem și noroc fiindcă Macedonia a continuat să rateze ocazii importante, create printr-o defensivă viulnerabilă.”

Remus Răureanu: „Golul pe care l-a marcat Tănase salvează imaginea naționalei din repriza aceasta. Mijlocașul de la FCSB a păcălit ofsaidul ca Inzaghi și a finalizat ca Bergkamp în faza în care a înscris. România conduce și datorită norocului, din moment ce macedonenii au avut cinci ocazii mari într-o singură repriză. Apărarea mai mult îi invită pe adversari să înscrie decât îl protejează pe Niță”

ROMÂNIA - MACEDONIA DE NORD. Înainte de meci:

Cătălin Țepelin: „Rădoi, descoperit și crescut de Pițurcă, pare să fi moștenit talentul de gambler. E imprevizibil, curajos și gândește «out of the box», cum se zice prin speech-urile motivaționale. Avantajul când începi cu un prim «11» ciudățel e că ai foarte multe variante bune pe bancă, în caz că nu merge planul poți spera că îl poți drege din mers cu Mihăilă, Maxim, Pușcaș, Hagi sau Cicâldău. Cred / sper însă că nu va fi nevoie de multe corecții, ca să ne putem păstra din energie și din surprize pentru următoarele două meciuri”

Dan Udrea: „Primul «11» ales de Rădoi e atât de surprinzător, încât aproape că ne pierdem vremea dacă încercăm să găsim explicații logice. Dacă Tănase merită să joace în fața lui Maxim și Coman înaintea lui Mihăila, înseamnă că Mirel are alte reguli, foarte ciudate, după care judecă fotbalul! Dacă Ovidiu Popescu a ajuns titular în echipa națională, pe un post pe care i-am avut pe Dan Petrescu și pe Contra, atunci ne dăm cu adevărat seama cât de jos suntem! Concluzia: nu-mi place primul «11», motiv pentru care n-am așteptări mari! Dar eu nu sunt selecționer, ci doar ziarist. Și sper ca Mirel să demonstreze că mă înșel atunci când mă îndoiesc de alegerile pe care le-a făcut!”

Remus Răureanu: Echipa e ofensivă pe foaie, ceea ce nu înseamnă că va fi și pe teren. România ar trebui să domine, să păstreze mingea, fiindcă toți jucătorii, cu excepția fundașilor centrali, se apără mai slab decât ar cere fișa postului și va fi jale dacă macedonenii vor presa. Hai, România, permite-ne să mai calculăm, că un rezultat prost astăzi încheie preliminariile când ele abia au început!”

Totul despre România - Macedonia de Nord:

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (37)
cmurarita
cmurarita  •  26 Martie 2021, 14:32
Postat de cbre pe 26 Martie 2021, 00:02

D.U. “ Prin golul lui Ianis Hagi, care aduce o victorie imensă cu primul său gol la națională! Poate ne și explică de ce și mai ales cui a cerut să închidă gura, prin gesturile pe care le-a făcut după ce a marcat! ” Pai va spun eu. Știți voi cui, dlor cu dezbaterea de azi, Man-Hagi, de ex! Haterilor de pe gsp.ro. Papagalilor. Celor care considera Rangers o echipa de pluton in liga a treia din Spania. Celor care nu vad ca atacantul Keseru (respect pt cariera!) e la un nivel de div C a României. Celor care l-au înjurat pe Bogdan Stancu, un jucător care n-a făcut absolut nici un rău fotbalului românesc, dar destul bine. Comentatorilor care visează doar milioane de euro pe marginea terenului (am auzit meciuri comentate in alte tari; doar la noi se aud sume in comentarii). Celor care... etc etc etc... Hai România!

Subscriu, cu exceptia comentariului despre Keseru. Inca ne poate ajuta...

dansy
dansy  •  26 Martie 2021, 12:20

Chiriches aut de la nationala! Pur si simplu doarme pe teren.Imi aduc aminte cate meciuri am pierdut datorita superficialitatii sale. Man-o dezamagire.La fel si Keseru care nu cred ca mai este o solutie pentru nationala.Foarte buni-Mihaila,Tanase,Hagi,Marin si Bancu.Stanciu-in nota obisnuita:lent,tine prea mult de minge,nicio pasa consistenta.

1584564044914030
Adrian Petruta  •  26 Martie 2021, 10:11

rezultat bun si corect pe ansamblu.putea sa fie si extrem de prost; dar si Macedonia nu este nu stiu ce echipa! Avem probleme mari in aparare; este clar. Sigur si Radoi este constient de acest aspect; sa nu uitam totusi ca se lucreaza cu materialul "clientului" Imbucurator pt mine este ca cel putin aparent a scazut influenta "samsarilor" la nationala Apoi sa nu uitam ca suferim cam toti de acest defect; ii vedem pe altii totdeauna mai buni decat ai nostrii!!!

Vezi toate comentariile (37)
Comentează