FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MALTA

ROMÂNIA - MALTA 1-0 // Cornel Dinu, ironii pe bandă rulantă la adresa lui Cosmin Contra: „A încurcat tactica băiatul ăsta care seamănă cu Banderas. Cu Simeone nu, că ăla știe fotbal”

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 septembrie 2019 20:08

România a învins Malta, scor 1-0. Cornel Dinu nu a fost mulțumit de modul în care selecționerul Cosmin Contra a pregătit partida.

„După părerea mea, este distractiv că a încurcat tactica băiatul ăsta care seamănă cu Banderas. Cu Cholo Simeone nu, că ăla ştie fotbal. El încearcă cu Cholo, dar e mai mult teatral, e cu Banderas. Şi descheiat la cămaşă, să se vadă lănţişoarele.

Trebuia să joace în romb la mijlocul terenului, la cum a început această partidă, cu Bordeianu, Cicâldău, Marin şi Hagi. 

Bine, poate cu alţi jucători, aşa cum văd eu, cu jucători de la echipa care a confirmat în vară în Italia (nr. la Euro U21). Nu aveai nimic de pierdut. 

Trebuia să joci în romb la mijlocul terenului și contra Spaniei, ca să blocheze mijlocul spaniol şi să creeze probleme cu două vârfuri pe Llorente şi pe Ramos, adică pe stoperii lor. 

Din păcate, Contra încurcă, pentru că nu are cunoştinţe de strategie fotbalistică. 

El e un băiat care a jucat fotbal, e de apreciat cariera lui de jucător, dar aici trebuie să ai o anumită pregătire şi un anumit fler de antrenor. Suntem departe rău de tot. Rămân la părerea că jucătorii îi ai aşa cum îi antrenezi. Iar Contra nu este antrenor de echipa naţională”, a declarat Cornel Dinu la TV Telekom Sport.

Vezi AICI clasamentul actualizat din grupa F

Vezi și:

Ultrașii au comis-o și la Ploiești! I-au scos din minți pe oficialii FRF cu vulgarități și scandări XENOFOBE la adresa Ungariei

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
ray51
ray51  •  09 Septembrie 2019, 15:04

Si daca ramuri bat in geam/ De ce ... nu tai copacul! Pai ar mai fi timp sa ne calificam. Cu Contra si lantisoarele lui nu vom reusi. Cu nea Dinu, nici nu discutam. Cu cine??? Nu vedeti ca suntem mereu defazati? Acum cand e momentul optim, NU schimbam pe nimeni. Cand va fi deja tarziu, vom da vina pe alegerea facuta, adica pe Contra. In noiembrie vom alege iarasi pe cel pe care il stim ca nu a facut nimic pentru tara. Ne va fi teama de o alta alegere. Astia suntem. *** dar mandri!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  09 Septembrie 2019, 10:33
Postat de nealiniatul pe 09 Septembrie 2019, 06:39

Uneori, cind nu sare calul si arunca noroi in toata lumea, Dinu le si nimereste. O alta asezare in teren, cum zice Dinu, un fel de 4-1-4-1 sau 4-5-1 cu acel romb in mijloc ar fi fost mult mai indicat. Probabil ca tot nu am fi cistigat cu Spania care este una dintre cele mai bune nationale din lume, dar am fi facut un joc mult mai bun, iar cu Malta, precis am fi aratat mult mai bine. Daca ai mai multi atacanti pe teren nu neaparat dai mai multe goluri. Cu Malta ne trebuia control la mijloc si viteza pe benzi.Nu este vina numai a lui Contra pentru prestatia proasta. FRF are o gramada de angajati care trebuiau sa il ajute pe Contra. Din pacate, aia toti sunt incompetenti sau rau intetionati.

Domnule si daca ne-ar fi dat voie ca noi sa jucam cu 8 jucatori in plus-ca sa bagam nu unul,ci trei romburi la mijloc-degeaba!O zice chiar Chipciu-cel mai slab jucator in meciul de ieri!Daca jucatorii nostri nu stiu sa stapaneasca mingea-preluari si pese in regim de viteza- atunci alearga haotic pe teren,se incurca unul pe altul, iar mingea... e la adversar!E adevarat ca un selectioner-ca si un croitor-lucreaza cu materialul clientului,dar Contra nu a bagat in teren cei mai potriviti jucatori!De ex.fundasii centrali sa fi fost Nedelcearu si Rusz,iar la inchidere Razvan Marin cu Cicaldau si numarul 10 Ianis Hagi! Asa...Daca in meciul cu Spania ar fi fost arbitrul de ieri si nu turco germanul ala- mai mult decat binevoitor-s-ar fi inregistrat scorul preliminariilor!Si nu in favoarea noastra!

whiteredarad
whiteredarad  •  09 Septembrie 2019, 10:18

Un antrenor de lot trebuie sa poata sa isi motiveze echipa, trebuie sa repete citeva faze fixe, sa prevada ce are adversarul bun, pentru anihilare, apoi ..fixare de idei de atac.. Daca schimbi mult echipa..gresesti ,..nu e ca la o masina unde piesele sint identice, vorbim de oameni, compatibilitati, forma sportiva, inteligente diferite, etc. Contra a gresit schimband 7 jucatori, Romania nu are o baza larga de selecti. Apoi ar putea sa imi raspunda Contra : de ce ( mereu )Grozav si nu...Paun, ( azi ..a lipsit...Anton ) ,de ce insistenta cu Grozav , care niciodata nu a jucat ceva ?. Sa te domine Malta, incit sa inchei meciul , baricadat in careu ...asaceva nu nici un alt antrenor nu s-a intamplat....Sa tragem concluzia !

Vezi toate comentariile (22)
Comentează