FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MALTA

ROMÂNIA - MALTA / VIDEO Ca la FCSB! Deranjat că GSP i-a arătat că are cifre la fel de slabe ca Daum, Contra a preluat strategia lui Vintilă: „Altă întrebare!”

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 septembrie 2019 12:59

ROMÂNIA - SPANIA 1-2 / Selecționerul Cosmin Contra a susținut astăzi o conferință de presă premergătoare partidei cu Malta de duminică. Antrenorul a fost foarte supărat când a fost întrebat despre criticii săi și a refuzat să-i răspundă reporterului GSP.

  • România - Malta se joacă duminică, 8 septembrie, de la ora 19:00, la Ploiești, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la ProTV

Întrebat de reporterul Gazetei Sporturilor cum comentează reacția lui Daniel Pancu (detalii aici), care a spus că „în prima repriză am fost jaloane! Niciodată nu m-am simțit mai mic ca român”, Cosmin Contra a răspuns scurt: „Altă întrebare”. 

A repetat același răspuns și când a fost întrebat de reporterul GSP dacă e în silenzio stampa după ce Gazeta l-a comparat azi cu Christoph Daum (detalii aici), rezultatele celor doi pe banca României fiind aproape identice!

Selecționerul a răspuns evaziv și când un jurnalist de la altă publicație l-a întrebat dacă îl deranjează comparația cu Christoph Daum din GSP și criticile foștilor fotbaliști: „Nu mă mai deranjează nimic”.

La fel ca Vintilă

Contra l-a imitat astfel pe Bogdan Argeș Vintilă, antrenorul de la FCSB, care a fost instruit încă de la conferința de prezentare de către Gigi Becali să răspundă la întrebările incomode cu „Altă întrebare!”. Tehnicianul vicecampioanei s-a conformat încă de la prima discuție cu jurnaliștii înainte de meciul cu Gaz Metan, scor 0-4. (Detalii AICI)

Citește și: Contra, pentru noi ești Daum 2! „Guriță” a luat 780.000€ pentru locul 4 în grupă și nicio victorie cu adversari de calibru

„Echipele cu 5 fundași i-au pus probleme Spaniei”

Cosmin Contra a deschis conferința de presă cu câteva argumente aduse în fața jurnaliștilor pentru sistemul cu 5 fundași folosit în meciul cu Spania pierdut, scor 1-2.

„Din ultimele 20 de meciuri pe care le-am văzut ale Spaniei am observat că echipele care au jucat în 5 fundași le-au pus mari probleme. Am considerat că prin absențele pe care le-am avut la nivelul de fundași laterali acest sistem ne-ar ajuta. Interpretarea din prima repriză n-a fost la fel de bună ca cea din repriza secundă.

Am încercat să aleg exact tactica cu care am crezut că pot contracara Spania. O să vă spun rezultatele pe care Spania le-a avut împotriva unor naționale mai puternice decât ale noastre. La meciul cu Suedia a avut 80% posesie. Vicecampionii croați au luat șase de la Spania. Norvegia a pierdut cu 2-1. În Anglia au bătut cu 2-1, dar au mai avut 6-7 ocazii. Echipa Spaniei face să sufere orice adversar”, a spus Contra.

„Nu știu dacă alt selecționer a fost atât de ofensiv”

Contra a vorbit și despre următoarele meciuri și nu s-a oprit până nu s-a lăudat pe sine cu ofensiva naționalei: „Acum urmează patru finale. Le-am transmis jucătorilor imediat după meci că urmează 4 finale. De noi depinde dacă ne calificăm la European. E clar că orice pas greșit acum înseamnă șanse mult mai mici de a ne califica. Dacă vom câștiga cele 4 meciuri ne vom califica la EURO. 

Dacă ne uităm pe statistică de când sunt eu la națională, nu știu dacă vreun alt selecționer are atâtea goluri marcate câte s-au reușit cu mine în 19 meciuri. Mi-ar plăcea să joc ca echipa Spaniei, dar trebuie să ai jucătorii care să facă acest lucru”.

CLASAMENTUL ACTUALIZAT AL GRUPEI F

REZULTATE + PROGRAM 

  • 3 martie 2019: Malta – Feroe 2-1, Suedia – România 2-1, Spania – Norvegia 2-1
  • 26 martie 2019: Malta – Spania 0-2, Norvegia – Suedia 3-3, România – Feroe 4-1
  • 7 iunie 2019: Feroe – Spania 1-4, Norvegia – România 2-2 , Suedia – Malta 3-0
  • 10 iunie 2019: Feroe – Norvegia 0-2, Malta – România 0-4, Spania – Suedia 3-0
  • 5 septembrie 2019: Feroe – Suedia 0-4, Norvegia – Malta 2-0, România – Spania 1-2
  • 8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
  • 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

VEZI ȘI:

Audiență imensă pentru ProTV la meciul România - Spania » 3,2 milioane de români în minutul de aur!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
177015329491574
Gheorghe Clejanu  •  07 Septembrie 2019, 20:44

vorba lu*băsescu către cineva-cosmine nici nu stii cât de mic începi să fii-

mr.ban
mr.ban  •  07 Septembrie 2019, 20:06
Postat de cneius pe 07 Septembrie 2019, 16:52

Contra nu stie sa-i desfiinteze pe ziaristii amatori in frunte cu gsp ? El a jucat afara in Suedia si Norvegia (1p) pe cind Daum acasa cu Muntenegru, Polonia si Danemarca (2p) !!!!!!!!!!! Cum sa compari pe cei doi ca rezultate??? Chiar ati luat-o razna de tot ???

Degeaba iti bati gura prietene. N-ai la ce sa te astepti de la unii. Unele persoane sunt super destepte si analizeaza pana la cel mai mic detaliu DUPA meci. Le stiu pe toate. Stii ce cred eu? Eu cred ca meritam ceea ce ni se intampla, in postura de suporteri/microbisti. Meritam sa suferim si sa ii vedem pe altii cum ne bat echipa. Pe deplin meritam.

mp8623
mp8623  •  07 Septembrie 2019, 19:41

'O să vă spun rezultatele pe care Spania le-a avut împotriva unor naționale mai puternice decât ale noastre. La meciul cu Suedia a avut 80% posesie. Norvegia a pierdut cu 2-1.' Deci el recunoaste ca Suedia si Norvegia sunt mai bune decat noi... Halal moral le da la jucatori, dar el e smecher, e ca Simeone..

Vezi toate comentariile (25)
Comentează