FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISLANDA

Nucleu mixt la națională » Ce echipă lasă Mirel Rădoi în urmă + Cum poate arăta primul „11” cu Islanda

România a câștigat ultimul meci jucat, 1-0 cu Armenia // foto: GSP
România a câștigat ultimul meci jucat, 1-0 cu Armenia // foto: GSP

Articol de , - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2021 07:32 / Actualizat miercuri, 10 noiembrie 2021 09:57

Deși a schimbat mult și des, selecționerul Mirel Rădoi a conturat în aceste preliminarii o mare parte din echipa de bază a Românei, pentru care cel mai des au jucat Niță, Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, R. Marin, Stanciu, I. Hagi, Man și Cicâldău, un amestec de experiență și tinerețe.

Pe lângă obiectivul calificării la Mondialul 2022, Mirel Rădoi avea sarcina să schimbe generațiile la echipa națională și să promoveze cât mai mulți tineri din lotul U21, alături de care ajunsese în semifinalele Euro 2019.

Pandemia a comprimat lucrurile și a bulversat tot planul făcut inițial de conducerea FRF și noul selecționer. Chiar și așa, fie și prin prisma acestor 8 partide din preliminariile pentru Mondial, se poate contura totuși un nucleu de bază, chiar dacă Rădoi a fost criticat că a făcut mereu foarte multe schimbări în formula de bază, de la meci la meci.

Puncte fixe: Niță, Stanciu, Chiricheș și Marin

În aceste 8 partide din Grupa J, patru jucători au fost cel mai folosiți. Portarul Florin Niță, omul numărul 1 al naționalei, a „arestat” postul dintre buturi și rămâne unul dintre pilonii de bază ai echipei, fiind și singurul integralist în această campanie.

Și play-makerul Nicolae Stanciu a fost de fiecare dată titular, el numărându-se și printre marcatori la Reykjavik. Cei doi sunt urmați în această ierarhie de căpitanul Vlad Chiricheș, care a bifat 7 prezențe în prima garnitură, fiind menajat doar în meciul de acasă cu Liechtenstein.

Iar lista scurtă a jucătorilor cu cele mai multe întâlniri ca titular este încheiată de Răzvan Marin, cu 6 meciuri, el întrând doar pe finalul partidelor din Islanda și din Macedonia de Nord. În prima și-a trecut în cont și o pasă decisivă, pentru golul lui Stanciu.

Problema României, atacul

Postul de fundaș dreapta pare să fie acontat de Andrei Rațiu, titular în ultimele 4 meciuri, după ce a participat la Olimpiadă cu România U23, tot sub conducerea lui Rădoi. Acesta se pare că a câștigat duelul cu Ovidiu Popescu (două meciuri titular), Vasile Mogoș sau Cristi Manea.

În centrul defensivei, lângă Chiricheș, cele mai multe prezențe în prima formulă le-a adunat Ionuț Nedelcearu (4), urmat de Andrei Burcă și Adrian Rus, cu câte două.

Pe banda stângă, Alin Toșca are și el 4 meciuri ca titular, fiind urmat de Nicușor Bancu și Mario Camora. Este de așteptat ca mâine, împotriva Islandei, să fie folosit olteanul.

La mijloc, alături de R. Marin și Stanciu, cel mai des a fost folosit Alexandru Cicâldău, aceasta fiind, cel mai probabil, linia pe care Rădoi o va folosi și cu nordicii.

Iar în compartimentul celor trei atacanți, inclusiv în baza prezențelor în formula de start, Ianis Hagi (3) pare să-și fi câștigat un loc pe dreapta. E la mare concurență cu Dennis Man (4), care a revenit la lot, dar nu joacă la echipa de club.

Pe partea opusă, Andrei Ivan are un avantaj pentru că se află într-o perioadă foarte bună la echipa de club, dar și pentru că la lot nu sunt nici Valentin Mihăilă (suspendat cu Islanda), Deian Sorescu sau Alexandru Mitriță (accidentat).

Atacanții lui Mirel Rădoi, fără gol în preliminarii

Marea problemă o reprezintă atacantul central. Nici George Pușcaș și nici Denis Alibec nu se află în formă. Niciunul nu a reușit să marcheze în aceste preliminarii.

Primul a înscris ultima oară pe 4 septembrie 2020, cu Irlanda de Nord (1-1) în Liga Națiunilor, iar celălalt 3 zile mai târziu, în Austria (3-2), în aceeași competiție.

Alibec a mai avut o reușită, dar într-un amical, cu Belarus (5-3), din 11 noiembrie 2020. Pentru meciul cu Islanda, cele mai mari șanse de titularizare le-ar putea avea totuși atacantul de la Reading.

37 de jucătoria folosit Mirel Rădoi, dintre care 30 au fost titulari în cele 8 partide din preliminariile pentru Mondialul 2022

Topul prezențelor în cele 8 partide din prelimimariile CM 2022

JucătorMeciuri în care a intrat
Fl. Niță8
N. Stanciu8
R. Marin8
Chiricheș7
I. Hagi6
Cicâldău6
Man6

Echipa probabilă a României cu Islanda: Fl. Niță - Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Bancu - Cicâldău, R. Marin, N. Stanciu - I. Hagi, G. Pușcaș, A. Ivan

Totul despre România - Islanda:

Mai multe știri despre echipa națională a României: 

Explicațiile FRF » Cum s-a ajuns ca Rădoi să plece înainte de barajul pentru CM 2022

Dan Petrescu pune presiune pe „tricolori” înaintea meciurilor cu Islanda și Liechtenstein: „Dacă nici cu ăia nu suntem favoriţi, cu cine mai suntem?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
mogpharau
mogpharau  •  10 Noiembrie 2021, 12:57

Bicfalvi atacant, simplu.

1499023996799235
Constantin Fumor  •  10 Noiembrie 2021, 12:48

Sa plece cint mai repede,acest nul!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close