FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Dan Petrescu pune presiune pe „tricolori” înaintea meciurilor cu Islanda și Liechtenstein: „Dacă nici cu ăia nu suntem favoriţi, cu cine mai suntem?”

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Articol de GSP - Publicat marti, 09 noiembrie 2021 18:29 / Actualizat marti, 09 noiembrie 2021 19:50

România se pregătește de meciurile cu Islanda și Liechtenstein, decisive în lupta pentru un loc de baraj la CM 2022. Dan Petrescu (53 de ani), antrenorul celor de la CFR Cluj, nu concepe ca „tricolorii” să nu obțină calificarea la baraj.

  • România – Islanda se joacă pe 11 noiembrie, de la 21:45, iar Liechtenstein – România se joacă pe 14 noiembrie, de la 19:00. Ambele meciuri sunt în direct pe ProTV și live pe GSP.ro

Fostul internațional este de părere că România este favorită în ambele partide contra Islandei și naționalei din Liechtenstein, care în opinia lui Petrescu va fi un meci mai dificil decât cel cu nordicii de acasă.

„Acum dacă nici cu ăia nu suntem favoriţi, cu cine mai suntem? Dar dacă aş fi antrenorul naţionalei sau cine e, clar că spune că e meci greu, dar suntem favoriţi.Trebuie să recunoaştem că suntem favoriţi în ambele meciuri, acum nu tot timpul favoriţii câştigă. 

Normal suntem favoriţi să mergem la baraj, este un lucru bun, pentru că la început, când vezi grupa, ştii că Germania câştigă şi tu ieşi pe locul doi, e foarte bine, barajele vor fi grele, dar să îi batem. sper că le batem. Eu zic că meciul din Liechtenstein este mai greu decât cu Islanda, o să vedeţi”, a declarat Dan Petrescu potrivit Telekom Sport.

Dezbaterea zilei, 9 noiembrie » Ar trebui ca Mirel Rădoi să continue la națională? „Da, e nevoie de un selecționer cu profilul său” vs. „E mai confortabil pentru el să plece acum”
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea zilei, 9 noiembrie » Ar trebui ca Mirel Rădoi să continue la națională? „Da, e nevoie de un selecționer cu profilul său” vs. „E mai confortabil pentru el să plece acum”

Răzvan Lucescu, optimist înaintea meciurilor României

Răzvan Lucescu este de părere că pentru „tricolori” este o șansă mare să ajungă la barajul pentru Campionatul Mondial, iar aceștia nu trebuie să facă pași greșiți în ultimele două meciuri.

„E obligatoriu să facem cele șase puncte. Cred că vom avea adversari care sunt sub nivelul echipei naționale. E o șansă mare pentru a prinde locul 2, iar la baraj nu se știe ce va fi. 

Jucătorii sunt acolo, sunt obligați să dea totul pentru echipa națională. Este o șansă importantă pentru ei să ajungă la un Campionat Mondial, deci motivarea lor trebuie să fie uriașă”, a declarat antrenorul celor de la PAOK Salonic.

Totul despre România - islanda:

Citește alte știri despre echipa națională:

Explicațiile FRF » Cum s-a ajuns ca Rădoi să plece înainte de barajul pentru CM 2020

Ianis Hagi speră ca Mirel Rădoi să continue la națională: „În ultima perioadă au fost meciuri destul de bune”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
torque07
torque07  •  10 Noiembrie 2021, 10:01

O sa plece Radoi dar sunt sigur de o chestie 100%. O sa vina un nimeni, pt ca nici un antrenor adevarat nu se mai baga cu romanii. S-au lamurit toti ca presa stie doar critica indiferent ca ai victorii sau pierzi, suporterii au devenit mai experti decat fotbalistii si au invatat de la imparatul gigi ca daca nu merge treaba dupa 3 meciuri trebuie neaparat demisia si nu are nici un rost. Doar pt bani. Sau vreun nimeni ce vrea sa faca experienta, CV. Si o sa-l "plangem" pe Radoi mult timp. Vedem peste vreo 6 7 luni. Sa vina Olaroiu ce a antrenat numai camile sau Petrescu ce n-a fost in stare sa faca 3 puncte intr-o grupa cu 3 echipe de tot rasul. Ca vad ca astia doi toti sunt adusi in discutie.

10157278821900149
Ioan Ninel Serbu  •  09 Noiembrie 2021, 22:31

Cu Alkmaar am fost favoriti: I-am batut de s-au *** *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibelius
sibelius  •  09 Noiembrie 2021, 22:02

Hmmm, vorbeste Dan Petrescu care nu era favorit nici cu maltezii, nici cu locul 11 din Cehia.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează