FOTBAL  »  NATIONALA  »  OPINIE

ROMÂNIA - NORVEGIA 1-1 // Remus Răureanu, întrebare frontală pentru Răzvan Burleanu: „E normal să folosiți copiii în sprijinul unei afaceri? O astfel de idee nu e minunată, e dezgustătoare!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 octombrie 2019 16:37

COMENTARIU // Norvegienii sunt frustrați că n-au reușit să ne învingă și că au ratat calificarea. Selecționerul Lagerback vorbește cu invidie, nu s-ar fi așteptat să fim atât de creativi încât să păcălim UEFA, să driblăm atât de simplu sancțiunea pe care ne-o aplicase! Răzvan Burleanu l-a și arătat cu degetul pe suedezul de pe banca Norvegiei: „Ne jignește copiii!”.

Da, vorbește urât despre copiii minunați pe care Federația Română de Fotbal i-a scos la defilare ca PCR și i-a folosit într-o dispută a adulților precum într-o manifestație de tipul contramitingurilor pe care le organiza PSD cu pensionari recrutați din toată țara! 

Secundul lui Lagerback tocmai asta remarcase: „A fost o parodie, copiilor li se transmitea de la megafon ce să scandeze! Fuseseră instruiți să creeze un zgomot cât mai mare”.

Suporterii, presa și Federația au nevoie de calificarea la Euro, fotbaliștilor, la fel, le trebuie biletele pentru competiția aceasta. Pentru FRF și pentru jucători există și calcule financiare: instituția ar încasa nouă milioane de euro pentru participarea la turneul din vara anului viitor și Tătărușanu cu ceilalți ar împărți cam o treime din suma aceasta. Este normal să fie folosiți copii în sprijinul unei afaceri? O astfel de idee nu e minunată, e dezgustătoare!

Nu-i judec, nu-i critic pe părinții care și-au trimis copiii pe Arena Națională! Pe unii dintre ei îi și cunosc și știu că au avut doar intenții bune, nu poate exista îndoială în privința asta, doar că oamenii n-au luat în calcul, sigur nu s-au așteptat că juniorii aveau să fie transformați, organizați într-o armată gălăgioasă menită să pună presiune pe adversari.

Copii-ultras pe care Federația i-a adunat din toată țara prin "filialele de partid", AJF-urile și cluburile mici care constituie miezul electoratului, pentru a demonstra că nu există limită de vârstă pentru propagandă. Pionierii trebuie scoși la defilare, la culesul porumbului, la scandat pentru calificare. Președintele federației bulgare, Mihailov, a demisionat din cauza rasismului pe care l-au manifestat spectatorii sofioți în timpul partidei cu Anglia. 

Când UEFA a sancționat FRF din pricina scandărilor xenobofe ale suporterilor români, Burleanu și-a păstrat postul și a înregimentat 25.000 de copii.

Citește și:

 Un oficial norvegian râde de noi și de UEFA: „A fost o parodie. O mare glumă! Știți ce li s-a spus copiilor?”

Lars Lagerback și-a continuat protestul împotriva prezenței copiilor pe Arena Națională » Burleanu s-a enervat: „Ne insultă copiii!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (42)
427951077389201
Mihai Tanase  •  17 Octombrie 2019, 09:57

Ai dreptate , toata acesta actiune cu copii , a fost o actiune de partid , iar partidul este FRF si slugile ei din judete .S-a vazut cu mult inainte de meci ca se pregateste o actiune ceausista si n- a zis nimeni nimic .

gigelos
gigelos  •  17 Octombrie 2019, 07:49

Auzeam dimineata , cam 1000 de copii adusi din Focsani sau din toata Vrancea , nu era clar . Veniti cu copiii si o gramada de primari .Transport platit de administratia locala . ..din dragoste pentru copii si sport .Da , da

xxrapi
xxrapi  •  17 Octombrie 2019, 05:23

Scuza-ma... Dar esti prost... Prost informat...Dar prost rau !Crezi ca scriind articole in care "bagi batul prin gard" vei fi cumva apreciat? P.S. Inainte sa apara articolele cu declaratii "incendiare" la adresa lui Mircea Lucescu te-am vazut stand de vorba cu "neintelesul"antrenor Ionut Chirila. Acesta este nivelul maxim la care ramai. Altfel, nu exista nimeni ,din cadrul publicatiei unde ti se da voie sa te manifesti ,care sa te educe putin?

Vezi toate comentariile (42)
Comentează