FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - NORVEGIA 1-1

ROMÂNIA - NORVEGIA 1-1 // Lars Lagerback și-a continuat protestul împotriva prezenței copiilor pe Arena Națională » Burleanu s-a enervat: „Ne insultă copiii!”

Articol de - Publicat miercuri, 16 octombrie 2019 10:05

După România - Norvegia 1-1, Lars Lagerbäck, selecționerul Norvegiei, a declarat la conferința de presă că „dacă vrei să pui capăt rasismului, trebuie să iei hotărâri mai dure. O decizie absolut incorectă”. 

Golul lui Sørloth nu l-a mulțumit pe selecționerul norvegienilor. Nordicii mai au doar șanse minime după acest 1-1 de la București. Lars Lagerbäck continuă să protesteze împotriva deciziei UEFA de a permite unei naționale care ar trebui să joace cu porțile închise să aibă 30.000 de copii în tribune. 
 

„Nu e vina românilor, nu pe ei îi critic” 

„Aceasta este una dintre cele mai nedrepte hotărâri pe care le-am văzut vreodată. Sunt de mult timp în fotbalul internațional și pot spune că decizia UEFA e absolut incorectă”, a declarat antrenorul suedez la conferința de după meci. „La capătul unei anchete, ai constatat că e o problemă și închizi arena. Și totuși, regulamentul permite prezența pe stadion. Nu e vina românilor, nu pe ei îi critic. Au profitat de reguli”. 

Pentru Lagerbäck, „e incredibil că UEFA are asemenea reguli. Când am fost întrebat de ziariști, am afirmat că îmi doresc să nu existe rasism, mi s-a părut normal să o fac. Dacă vrei să pui capăt rasismului, lucru extrem de important pentru mine, trebuie să iei hotărâri mai dure”. 

UEFA le-a cerut scuze norvegienilor 

Înaintea partidei, selecționerul Norvegiei a avertizat că, dacă vor fi manifestări rasiste pe stadion, echipa sa va părăsi terenul. Iar federația de la Oslo a făcut plângere la UEFA. „Forul european și-a cerut scuze față de noi. Și verbal, și scris”, a dezvăluit ofițerul de presă Svein Graff.  
 

„Selecționerul Norvegiei greșește când consideră că poporul român e unul rasist sau xenofob, confundă țările probabil. Am rămas și noi uimiți de reacția lor. Considerăm că e o insultă adusă copiilor noștri. Vom informa UEFA” 
Răzvan Burleanu, președinte FRF, la TV DigiSport 

„Ar fi trebuit să fie tribune goale, liniște totală. Și jucătorii noștri au fost uluiți de atmosfera haotică încă de la încălzire. Copiii care au umplut stadionul au ridicat nivelul de zgomot ca la o fază dramatică dintr-un meci pasionant. Sunete asurzitoare, tribal” 
Dagsavisen, cotidian norvegian

CLASAMENTUL ACTUALIZAT ÎN GRUPĂ

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Spania819-520 
2. Suedia818-915 
3. România817-814
4. Norvegia813-10 11
5. Insulele Feroe84-233
6. Malta82-183

Citește și:

Cosmin Contra își pregătește ieșirea?! Cum a răspuns la întrebarea: „Plecați chiar dacă ne calificăm la baraj?”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (42)
944876682546510
Dan Vasilescu Voicu  •  17 Octombrie 2019, 08:32
Postat de rockyus pe 16 Octombrie 2019, 22:21

***

esti bolnav. pe nordici incerc sa ii inteleg ca nu le plac copii. la ei copii sunt niste mici robotei,niste masinute. dar pe tine ca roman sa vorbesti astfel despre acele frumoase flori..umane care s-au aflat in tribune si au cantat imnul,chiar ca esti dincolo de absurd. nu stii cat de frumoasa e copilaria.

2727188477313446
Catalin Nistorescu  •  16 Octombrie 2019, 22:45

Inviodiosi ca s-a organizat chestia cu 30000 de copii... ei nu au atatia in toata tara :)

rockyus
rockyus  •  16 Octombrie 2019, 22:24
Postat de Radoescu Adrian pe 16 Octombrie 2019, 14:26

Tarile vestice și în special cele nordice au o problema reala cu rasismul, sunt cazuri foarte grave, în Suedia nici nu mai prezintă în presa toate aceste lucruri urate legate de rasism, noi ca romani în mod special, suntem atacați în mod constant când suntem făcuți țigani, pt ca asta e cuvântul corect nu,, rom '', și asta în mod eronat, și nu mai face UEFA nimic în privința asta, și în alte sporturi, un exemplu foarte des întâlnit fiind și la handbal. Vad ca unii spun ca nu acceptam minoritățile sexuale și altele și vai ce necivilizați suntem. În primul rand sa nu amestecam lucrurile, noi zicem multe dar nu prea am auzit de negri, arabi, asiatici maltratați pe strada, avem o problema însă cu țiganii, ca nu sunt bine integrați dar aici vina e și a majorității dar și a lor, însă asa cum francezii s au lămurit, ca nu e ușor sa ii integrezi, i au trimis la noi cu avionu și eu se întorceau tot în Franța. Am locuit 7 ani în Danemarca și pot spune ca le curge rasism prin vene, numai ca în general le e frica de lege ca altfel ar fi măcel pe strada.

*** nu pot fi integrati, sunt neintegrabili !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează