FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - NORVEGIA

ROMÂNIA - NORVEGIA // Ilie Dumitrescu i-a făcut tactica lui Contra: „E vorba de fler”

Articol de GSP - Publicat marti, 15 octombrie 2019 09:12

Fostul mare internațional Ilie Dumitrescu (50 de ani) a creionat echipa pe care ar trebui să o trimită Cosmin Contra în meciul din această seară contra Norvegiei. 

  • România - Norvegia se joacă astăzi, de la ora 21:45, pe Arena Națională, iar meciul va fi transmis pe PRO TV și liveTEXT pe GSP.ro. 

„Eu zic că trebuie să mergem pe calitățile jucătorilor noștri. Trebuie să avem o posesie cu progresie, să nu le dăm șansa să se apropie foarte mult de careul nostru. Avem jucători să controlăm jocul. Dacă va juca cu Stanciu, lângă Bordeianu, să nu joace Răzvan Marin, iar Ianis Hagi în spatele lui Pușcaș. 

Cred că asta îl frământă și pe selecționer. Să joci cu Deac pe dreapta, cred că asta este singura soluție. E nevoie de inspirație. Ai în lot jucători polivalenți. Poți să începi cu Răzvan, lângă Bordeianu, și să treci cu Stanciu mai sus. Sau poți să joci cu Stanciu lângă Bordeianu și să joci cu Deac, Ianis și Mitriță, lângă atacant. Sau poți să ai o soluție de pe bancă și să-l ții pe Ianis rezervă”, a declarat Ilie Dumitrescu la TV Digi Sport. 

„Ianis Hagi a intrat mai bine ca rezervă”

Fostul jucător al Stelei, în prezent analist TV, nu s-a ferit să-l critice pe Ianis Hagi pentru evoluția din meciul cu Insulele Feroe, scor 3-0, când a fost folosit mijlocaș dreapta.  

„În meciurile importante, Ianis a fost rezervă. În momentul de față ai un lot valoros și tu ca antrenor alegi. Ai jucători foarte buni la dispoziție. Până acum, Hagi a intrat foarte bine cu Spania și cu Norvegia a întors rezultatul. 

Acum depinde și de inspirație. Până la urmă trebuie să simtă jucătorii. E vorba de fler, inspirație și cum simți. Trebuie să faci și în funcție și de adversar”, a adăugat Dumitrescu. 

„Îl ai pe Coman. Nu a greșit cu Feroe, dar nici nu a avut o prestație foarte bună. Pentru mine, Coman nu este genul de jucător doar să-mi joace simplu și să avem posesie prelungită. Pentru mine, Coman trebuie să ia acțiuni și să apară la finalizare. A fost teama de a nu greși la acel meci, pentru că era un meci capital pentru noi”
Ilie Dumitrescu

Echipe probabile:

România: 
4-2-3-1

12. Tătărușanu - 2. R. Benzar, 5. Nedelcearu, 4. Ad. Rus, 11. Bancu -  18. R. Marin, 19. Bordeianu - 17. Deac, 8. N. Stanciu, 20. Mitriță - 9. G. Pușcaș 
Rezerve: 1. I. Radu, 16. Fl. Niță, 3. Toșca, 7. Fl. Coman, 10. I. Hagi, 13. Keșeru, 14. Nistor, 15. P. Anton, 19. Burcă, 23. I. Cristea, 21. Mogoș, 22. Cicâldău 
Antrenor: Cosmin Contra

Norvegia: 
4-4-1-1

1. Jarstein - 14. Elabdellaoui, 5. Hovland, 3. Ajer, 2. Aleesami -  8. Johansen, 15. Berge, 19. Henriksen, 18. Selnæs - 20. Odegaard-  7. King 
Rezerve: 12. Nyland, 22. Rossbach, 4. Rosted, 6. Nordtveit, 9. Sørloth, 10. T. Elyounoussi, 11. M. Elyounoussi, 13. Midtsjø, 16. Svensson, 17. Meling, 21. B. Johnsen, 23. Normann 
Antrenor: Lars Lagerbäck 

Stadion: Arena Națională 
Arbitru: Robert Madden (Scoția) //  Asistenți: David Roome, Sean Carr 

Match preview România - Norvegia

CLASAMENT

PROGRAMUL ROMÂNIEI

  • 15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

Vezi și:

EXCLUSIV Cosmin Contra are două oferte concrete! » Selecționerul are deja variante de rezervă dacă ratează calificarea cu România la Euro 2020

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
vishnu
vishnu  •  15 Octombrie 2019, 17:42
Postat de cornelconasu pe 15 Octombrie 2019, 11:25

Ilie Dumitrescu poate să îi facă eventual...vreun tablou sau să îi gătească ceva lui Contra, nicidecum tactica !

... poate sa-i fure si portofelul.

vishnu
vishnu  •  15 Octombrie 2019, 17:41
Postat de Christian Ciuca pe 15 Octombrie 2019, 10:05

eu unul sint de acord cu tot ce-a zis, cu exceptia ca Ianis sa intre ca joker, asa nu merge, zecaru nu e joker, e prezent din start, l-ai pus pe Ianis zecar acum lasa-l sa-faca meseria de decar, adica scuteste-l de faza defensiva, si pe el si pe Stanciu ii alergi de-i innebunesti, asta ca nu i-ai pozitionat bine, ii timorezi, daca face vreunu vreun raid nu are spate, tre sa revina-n viteza la recuperare, la un moment dat Hagi si Stanciu se calca pe picioare unu pe altu, se dau cap in cap, pai i-ai pus pe acelasi post... impinge-l pe Ianis putin mai sus pe dreapta si Stanciu va putea urca mai des daca are loc, noroc c-a dat pasa aia magica de zeci de metri asa cum vine altfel unde eram acum, nici nu-i bateam pe pescarii aia.

Da, ar fi bun sa intre de clovn, ca asta si e.

1135398979873895
 •  15 Octombrie 2019, 12:40

... asa ar arata - in viziumea mea - primul 11 ideal in meciul cu Norvegia si anume Tatarusanu plus 5 fundasi 2 mijlocasi 3 atacanti (din stanga spre dreapta): - Bancu, Rus, Nedelcearu, BURCA, Benzar (aripi f mobile) - CICALDAU, Stanciu (in fata apararii) - Mitrita, NISTOR, Puscas (in atac)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează