FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISLANDA 0-0

Punct cu punct, Marica a ieșit să desființeze argumentele lui Rădoi! Mesajul de ultimă oră postat de fostul atacant al naționalei

Ciprian Marica și Mirel Rădoi
Foto:facebook/ciprianmarica
Ciprian Marica și Mirel Rădoi Foto:facebook/ciprianmarica

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 noiembrie 2021 16:04 / Actualizat vineri, 12 noiembrie 2021 16:40

Ciprian Marica (36 de ani), fost internațional, a avut o nouă reacție la adresa lui Mirel Rădoi, după ce la finalul meciului cu Islanda, terminat la egalitate, scor 0-0, selecționerul l-a criticat dur pe Marica pentru că acesta i-a cerut demisia.

Mai bine pleci acum! De ce să mai stai o partidă? Vedem ce poate să facă o declarație aruncată fără să gândești. E trist. Eram la mâna noastră. Dar se pare că ni le facem tot cu mâna noastră. E un dezastru! N-am văzut determinare, n-am văzut ambiție. Previzibil totul, a fost declarația lui Marica care l-a înfuriat pe Mirel Rădoi.

Ciprian Marica a ținut să explice motivele pentru care i-a cerut selecționerului să-și dea demisia la finalul meciului cu Islanda.

„Mi-a transmis Mirel în conferința de presă că nu pune preț pe aprecierile mele fiindcă nu sunt interesat de antrenorat și ca atare nu mă pricep. Și are dreptate când zice că nu sunt interesat să profesez ca antrenor. Eu am ales alt drum. Toată lumea vrea să primească de la fotbal, eu am ales să dau fotbalului o parte din ceea ce mi-a oferit. 

Cu Mirel Radoi am împărțit ani în șir vestiarul echipei naționale. Am trăit împreună bucurii și necazuri cu tricolorul pe piept. Tocmai de asta vin cu explicații! E un băiat deosebit și un om de valoare. 

Dar nu despre asta trebuie să vorbim noi când vorbim despre România. Rezultatele sunt cele care contează și exprimarea echipei în teren care a dus la aceste rezultate”, a postat Ciprian Marica pe pagina sa de facebook.

Argumentele lui Marica pentru care Mirel ar trebui să plece de pe banca tehnică:

  • „Ori cifrele, faptele sunt dezastruoase. Într-un an de zile o echipă în regres maxim, Islanda, ne-a ucis speranțele pentru două turnee finale. Islanda, nici dacă alegea Mirel nu putea găsi un adversar mai convenabil pentru barajul de anul trecut”
  • „La fel cum nici dacă alegea Mirel nu găsea adversari mai facili în grupa asta de calificare. Armenia, Islanda, Macedonia, Liechtenstein. Sa fim serioși!”
  • „Am mai trăit un moment negru al fotbalului românesc. Și ne comportăm ca și când ne-am născut înfrânți, iar pe mine asta mă deranjează. Prin toate canalele media am cerut rămânerea selecționerului dacă ne calificam la baraj. Dar nu am reușit sa batem acasă o Islanda răvășita de scandaluri și de schimbări de generație. Și atunci de ce sa mai stea selecționerul? ”
  • „Pentru ca demisia de onoare e un gest de asumare. Ori dacă la fiecare pas greșit selecționerul iese și spune ca este vina lui, de ce s-ar supăra dacă eu trag concluzia ca a greșit? Fiindcă a greșit grav cu anunțul ca va pleca venit înainte de un meci decisiv. A preluat el greșeala enormă a Federației, care nu i-a oferit un contract complet și a inoculat în subconștientul jucătorilor un alibi”
  • „Iar joi seara așa s-a jucat, la alibi. Am văzut un calm ciudat, pase laterale, nu am văzut ambiție, agresivitate nici presiune, nici lupte, nici lacrimi la final ca am ratat așa de ușor o prezență la baraj”
  • „Serios, nici nu mi-am dat seama ca s-a terminat meciul, era așa o liniște pe gazon, de parca nimic nu s-ar fi întâmplat. Doar Chiriches s-a pus în genunchi, la un moment dat, dar parcă așa, doar de poză” 
  • „Îi mai țineți minte pe Dorinel, pe Contra, pe Marius Niculae cum plângeau pe teren după o așa ratare? Se mai dau încă imagini cu ei pe la TV, sau ii găsiți pe YouTube”
  • „Și în asemenea situație, demisia selecționerului ar fi venit ca un semnal de alarma. Pentru că am omorât fotbalul și ne grăbim să-l îngropăm și sa îi punem cruce. Sportul, în general, a murit în România și nu face nimeni, nimic! ”
  • „În concluzie, tot ce am comentat la meciurile echipei naționale am comentat la adresa celor implicați, răspunzători pentru rezultate. Nu a contat ca a fost Daum, Contra, un prieten foarte bun, Radoi, un coleg și un om pe care îl respect. Nu am nimic personal cu nimeni.”
  • „Dar și copilul meu sa fie pe banca tehnica a României, dacă lucrurile nu sunt în regulă eu nu pot să mint, și nici să ma uit în altă parte, sa mă fac că nu văd. Ce e de aplaudat și punctez ce nu mi se pare în regula. Fiindcă progresul vine doar dacă înveți din greșeli”
  • „Poate nu ma pricep eu cum se pricep alții la antrenorat, dar, din păcate pentru România, am cam avut dreptate în ceea ce am remarcat! ”
  • „La final, chiar țin sa-i transmit un mesaj personal lui Mirel: dincolo de toate, sunt convins că vei ajunge un mare antrenor. Îți țin pumnii!”

VIDEO Mirel Rădoi despre declarațiile lui Ciprian Marica: „Chiar dacă a jucat foarte mulți ani fotbal, nu înțelege foarte multe din antrenorat”

Citește alte știri despre echipa națională:

„Grande” Gică Craioveanu trage concluziile după semieșecul cu Islanda: „M-a șocat apatia alor noștri” » Cei 3 jucători pe care i-a remarcat

Viorel Moldovan evidențiază marea problemă a naționalei: „Am murit frumos, dar tot morți suntem”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (45)
2706582186052140
George Gagean  •  13 Noiembrie 2021, 18:56

Plin de *** de ai lui Radoi pe aici , un jucator submediocru si zero barat ca antrenor. Ca antrenor insa mai are timp sa demonstreze, dar asta se face treptat , nu propulsat direct selectioner. Mai grav e ca Burlanu vrea sa propulseze un alt zero barat, Mutu, sa ne duca direct in urna a 4 a , macar sa stim o treaba.. Vai de noi, milioane de fraieri care inca mai speram.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mordi
mordi  •  12 Noiembrie 2021, 23:27

E simplu, Marica are dreptate in ceea ce spune. Iar Radoi il face prost in direct....elegant, nu? Pai ba mirele, daca aveai rezultate puteai sa zici orice dar nu ai, asa ca ai bun simt si da-ti demisia de onoare si nu tine neaparat sa ne arati ca esti un oltean pr03t si infumurat, pana la urma.

nomercy
nomercy  •  12 Noiembrie 2021, 22:44

Exact , Marica este vocea poporului , reprezentatul șablon a romanului parvenit : după o tinerețe trăită intr-o lume de vis , prin cluburi cu gagici si manele se trezește la vârsta adulta sa ia rolul lupului moralist. Bravo pentru ce ? Pentru ca spune niște lucruri per care le aud in fiecare zi la colțul blocului ? Pentru ca arata cu degetul fără sa fi contribuit cu ceva , in toată viața lui , la depășirea acestui complex de neputința despre care tu vorbești ? Neputința e exact ceea ce simte omul care critica si se lamenteaza , fara viziune si fara solutii . Care arată cu degetul in loc sa pună mâna sa fac ceva pentru a-și depăși condiția .

Vezi toate comentariile (45)
Comentează