FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISLANDA 0-0

Viorel Moldovan evidențiază marea problemă a naționalei: „Am murit frumos, dar tot morți suntem”

Viorel Moldovan // foto: Imago Images +42   FOTO
Viorel Moldovan // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 noiembrie 2021 11:26 / Actualizat vineri, 12 noiembrie 2021 11:41

Fostul atacant Viorel Moldovan (49 de ani) glumește amar că „am murit frumos, dar tot morți suntem” după meciul dintre România și Islanda, scor 0-0, rezultat care le-a redus considerabil „tricolorilor” șansa de a obține locul 2 în grupa J din preliminarii.

  • Duminică se joacă Liechtenstein - România (ora 19:00) și Macedonia de Nord - Islanda, în ultima etapă a preliminariilor Campionatului Mondial.
  • Acum suntem pe locul 3, la un punct în spatele Macedoniei de Nord, ocupanta locului secund.
  • Macedonia de Nord merge la baraj dacă o bate pe Islanda, iar România poate prinde barajul doar dacă Macedonia face egal sau pierde acasă cu islandezii, iar noi câștigăm în Liechtenstein.
Cornel Dinu, fără milă după remiza cu Islanda: „Circ declanșat de Hocus Pocus Stoichițoius, Burlanul, vulcanizatorul și Merel!” + „Alibec aduce a bucătar”
ROMÂNIA - ISLANDA 0-0
Cornel Dinu, fără milă după remiza cu Islanda: „Circ declanșat de Hocus Pocus Stoichițoius, Burlanul, vulcanizatorul și Merel!” + „Alibec aduce a bucătar”

Viorel Moldovan, după România - Islanda 0-0: „Am murit frumos, dar tot morți suntem”

„Am auzit aceleași clișee pe care le aud de fiecare dată, că «Am murit frumos», că «Am avut posesia, totul de partea noastră», dar tot morți suntem. Într-adevăr, acum nu vreau să fiu răutăcios, dar din păcate nu am luat decât un punct care nu știu cât ne va ajuta. Să ne rugăm ca islandezii să nu piardă în Macedonia de Nord.

Vizavi de joc, ce aș putea spune? Da, am avut inițiativa, chiar dacă debutul le-a aprținut islandezilor. Au și avut o ocazie foarte mare. Am reacționat apoi, am urcat în jumătatea adversă, am creat câteva situații interesante, dar finalizarea a lăsat de dorit. Am avut două cornere periculoase, deviate în fața porții, dar nu am reușit să fructificăm. Plus o acțiune spectaculoasă cu o atingere în axul central. 

Au fost situații, dar cred că am făcut prea puțin. Nu am avut acea agresivitate pozitivă în ultima treime adversă. Trebuia să accelerăm mai mult jocul, să punem presiune mai mare pe adversar, să ajungem la capătul terenului și să venim cu centrări pe jos în fața porții. Tot ce am centrat a fost în capul adversarilor. Ceva ne-a lipsit. Poate credeam că până la urmă le vom da un gol și totul va fi floare la ureche”, a declarat Moldovan la Pro X. 

Viorel Moldovan: „Nu reușim să depășim acest handicap mental”

Fostul internațional, cu 70 de meciuri și 25 de goluri pentru echipa națională, crede că problema „tricolorilor” este blocajul mental din meciurile importante: 

„De fiecare dată când ajungem în asemenea situații - de foarte mult timp se întâmplă - nu reușim să depășim acest hop, acest handicap mental. Cred că avem o parte problemă, când sunt meciuri decisive nu reușim să le tranșăm în favoarea noastră. Suntem la mâna noastră, dar nu reușim să trecem hopul”. 

A fost un schimb de generații, există un nucleu interesant, trebuie să se maturizeze. Poate că au nevoie de un selecționer cu mai multă experiență. Nu spun că Mirel Rădoi nu a încercat să facă lucruri pozitive. Mai este mult de muncă, jucătorii încă sunt fragezi.

- Viorel Moldovan 

VIDEO » Dumitru Dragomir: „L-aș aduce pe Victor Pițurcă la națională”

Mai multe știri despre România - Islanda: 

Ianis Hagi, nervos la interviuri: „Când pierzi o calificare, crezi că dezamăgirea e mică?!”

Mirel Rădoi, susținut puternic: „A fost cel mai interesat, cel mai atent. Mi-am dat seama că învață non-stop” + „Nu văd niciun motiv să plece!”

Bourceanu surprinde: „Am arătat foarte bine cu Islanda. Nu foarte multe echipe din lume fac asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
maninblack08
maninblack08  •  12 Noiembrie 2021, 13:03

Eu cred ca Viorel Moldovan si la 48 alearga mai bine ca si Alibec...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează