FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SPANIA

ROMÂNIA - SPANIA // Pericol! Ultrașii pot cauza prejudicii majore: ce riscăm dacă repetă derapajele xenofobe la meciul cu Spania

Articol de - Publicat joi, 05 septembrie 2019 09:58

ROMÂNIA - SPANIA // FRF este sub monitorizare UEFA după incidentele produse de fanii români în Malta, iar derapajele în tribune la jocul cu Spania ar putea duce la închiderea porților la partidele vitale cu Norvegia (15 octombrie) și Suedia (15 noiembrie).

  • România - Spania se joacă  azi, de la ora 21:45. Meciul va putea fi urmărit în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la ProTV.

La partida de diseară, Arena Națională va „înghiți” circa 55.000 de oameni, atmosfera va fi aprinsă, iar pericolul unor incidente va ajunge, probabil, la cote pe măsură. 

În momentul actual, FRF este sub monitorizare UEFA după incidentele petrecute la partida precedentă, în Malta, unde fanii au aprins torțe, au lansat scandări xenofobe, au intrat în coliziune cu forțele de ordine atât în afara stadionului, cât și în interior, fiind la un pas ca galeria „tricolorilor” să fie evacuată din tribune.  

Fără torțe, bannere, scandări rasiste sau xenofobe 

Este precedentul din cauza căruia ne putem trezi cu porțile închise la jocul vital cu Norvegia din 15 octombrie, una dintre partidele-cheie în drumul spre Euro 2020, indiferent de rezultatul întâlnirii de azi cu ibericii! Sau chiar și cu Suedia, pe 15 noiembrie, alt hop decisiv în actuala campanie, dacă în această seară s-ar înregistra evenimente grave în tribune. 

De altfel, și federația semnalează pe propriul portal riscurile în fața cărora ne aflăm cu Spania în materie de securitate. „Orice torță, orice banner, scandare rasistă sau xenofobă ori cu caracter politic ne poate face să jucăm, peste câteva săptămâni, fără spectatori meciurile cruciale cu Norvegia și Suedia”, indică blogul FRF ca un semnal de atenție către fanii care vor veni să vadă jocul cu Spania. 

Toți fanii vor fi căpitani! 

Spectatorii care vor fi prezenți la meciul cu Spania vor avea parte de o surpriză: câte o banderolă! Este vorba despre inițiativa unui sponsor al federației de a echipa fiecare suporter cu însemnul căpitanului de echipă. Pe teren, banderola îi va reveni la Vlad Chiricheș, absent la ultimele jocuri din cauza unei accidentări.

Moment de reculegere  

Un eveniment tragic s-a produs înaintea partidei România – Spania, când fiica de 9 ani a fostului selecționer iberic, Luis Enrique, s-a stins din viață la numai 9 ani din cauza unui cancer osos. 

E motivul pentru care, cu permisiunea UEFA, înaintea jocului se va ține un moment de reculegere, iar jucătorii ambelor formații vor purta banderole negre, cu mesajul „Estamos contigo, Luis Enrique!”

Vezi și: 

VIDEO ȘOC! Gazonul de pe Arena Națională s-a stricat înainte de primul meci! Imagini îngrijorătoare cu suprafața pentru care s-au cheltuit 240.000 de euro

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
param0unt
param0unt  •  05 Septembrie 2019, 12:25

No problem! Daca nu sunt sămânțarii de rezultat ai lui fcînb, care sunt nervosi cu nervii, din spatele stadionului, cu restul suporterilor ne descurcam noi! De gigicâh se teameau spaniolii ca a dat termen pana in decembrie si tremura chiloții pe frumoasa Europă, hâhâhâ.....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează