FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA 0-2

ROMÂNIA - SUEDIA 0-2 // Scandal uriaș! Suedezii acuză rasismul! Vom juca barajul cu porțile închise: „Românii s-au umplut iar de rușine!”

Articol de - Publicat sambata, 16 noiembrie 2019 09:58

România a pierdut meciul cu Suedia, scor 0-2, dar o parte a suporterilor a călcat din nou pe bec. Alexander Isak i-a atras atenția „centralului” Orsato: „Erau țipete și cuvinte rasiste. M-a întrebat dacă vreau să pună capăt meciului în acel moment, dar i-am zis că nu e necesar”. 

Anul viitor, pe 31 martie, dacă ne vom califica în finala play-off-ului Nations League și dacă tragerea la sorți va trimite acel meci la București, vom juca în spatele porților închise. E aproape imposibil să scăpăm. Doar cu copii în tribune, în cea mai bună variantă. Ca împotriva Norvegiei. Și nu ar fi exclus ca partida cu echipa nordică să se repete, în cazul în care vom disputa barajul diviziei C a Ligii Națiunilor. 

„Am ales să nu las acest atac să mă afecteze” 

Suedezii s-au plâns de rasism vineri seară, iar arbitrul Daniele Orsato a suspendat întâlnirea un minut pentru a cere FRF să avertizeze spectatorii și pentru a discuta cu jucătorii oaspeți. Numai insistența lui Alexander Isak (20 de ani) a făcut ca întâlnirea să nu se încheie. 

„L-am întrebat pe «central» dacă aude și el, mi-a zis că nu aude. Câteva minute mai târziu, a oprit jocul. Erau țipete și cuvinte rasiste, lucruri care n-ar trebui să se întâmple”, le-a declarat vârful lui Real Sociedad jurnaliștilor din țara sa. 

„Arbitrul m-a întrebat dacă vreau să pună capăt meciului în acel moment, dar i-am zis că nu e necesar. Am ales să nu las acest atac să mă afecteze. Până la urmă, asta vor ei". 

”Prefer să ignor ce s-a petrecut. Întotdeauna vor exista idioți, să nu le dăm atenția pe care o caută. Evident, e rău și e păcat că se întâmplă. Dar eram pregătiți” 
Alexander Isak, atacant Suedia

„Amintirea tragică a acestei lumi care nu e întotdeauna frumoasă”

La sfârșit, scandinavii au sărbătorit calificarea, fără a uita de Isak. Nici ei, nici ziariștii nordici. „Fanii români s-au umplut din nou de rușine. Spre finalul unei partide de calificare la Euro, suporterii gazdelor au urlat insulte rasiste împotriva lui Alexander Isak", a scris Aftonbladet. „Chiar și în vestiar, în mijlocul bucuriei, a existat amintirea tragică a acestei lumi care nu e întotdeauna frumoasă".  
 

„Reacția lui Alex a fost incredibil de puternică”  

„Isak a vrut să continuăm, a vrut să jucăm meciul. Mai erau câteva minute, conduceam cu 2-0 și apoi puteam celebra împreună cu fanii. Reacția lui Alex a fost incredibil de puternică, să ia o asemenea decizie la vârsta lui”, l-a felicitat căpitanul Andreas Granqvist.

Iar Victor Lindelöf a spus: „E foarte dificil pentru el să suporte asta. Ești enervat, furios. Nu înțelegi cum unii oameni pot face așa ceva. Am fost toți lângă Alex, i-am arătat că îl susținem sută la sută”. 

„Arbitrul l-a întrebat pe Alex Isak dacă vrea să pună capăt meciului în cazul în care se întâmplă din nou. Isak i-a spus: «Nu, jucăm până la sfârșit!». Ce decizie a luat! S-a gândit și la echipă, a fost loial echipei. A procedat înțelept și prudent”
Andreas Granqvist, căpitan Suedia 

Imnul României cântat de 45.000 de oameni înaintea meciului cu Suedia

„Ceva mă impresionează la echipa noastră. Ne-am calificat la Euro, dar, mai presus de această performanță, am fost toți cu Alex. L-am îmbrățișat și i-am vorbit. Iar el trece mai departe, depășind ce s-a întâmplat. E al naibii de tragic să vezi și să auzi asemenea lucruri. Tot ce puteam face era să-i demonstrăm că suntem alături de el”
Sebastian Larsson, mijlocaș Suedia 

VEZI ȘI:

ROMÂNIA - SUEDIA 0-2 // VIDEO EXCLUSIV Șumudică l-a masacrat pe Contra: „Nu trebuie să mai ascundem gunoiul sub preș. E la mintea cocoșului filosofia suedezilor”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (167)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  20 Noiembrie 2019, 21:37

ce le mai place la scandinavi sa se dea victime! auzi cica "l-am intrebat pe arbitru daca aude si a zis ca nu!" pai probabil nu auzeai decat tu, mai Isak! nesimtiti aia au venit aici pregatiti sa obtina calificarea prin orice mijloc! s-au plans de rasism inca dinaintea meciului, probabil daca nu reuseau sa se califice pe teren faceau plangere la UEFA! gaunoasa natie! de fapt, toti nordicii sunt gaunosi, spiritual vorbind!

110286907003113
Marcello Kazan  •  17 Noiembrie 2019, 02:25

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

boierasul
boierasul  •  16 Noiembrie 2019, 20:51
Postat de raduu1cristian pe 16 Noiembrie 2019, 19:32

Dupa ce ca suntem priviti drept *** Europei, mai permitem si unor grupuri de drogati sa arunce cu noroi pe fata Romaniei. Nu inteleg cum de serviciile nu infiltreaza grupurile de drogati ( autointitulati suporteri ai nationalei) sa-i identifice pe cei mai idioti dintre ei ( e greu, stiu, ca sunt toti la un nivel inalt de ***) si sa le dea interdictie pe stadion. Intelegeti o data pt totdeauna ca se vrea ca Romania sa fie tinuta jos, ca sunt interese ca romanii sa fie priviti drep paria si sa fie doar consumatori ai produselor din Vest si forta de munca ieftina. Simplul fapt ca nu s-a facut nimic pt prevenirea incidentelor, desi se stia ca toata Europa e cu ochii pe noi, dovedeste ca cei care caduc tara asta sunt vanduti si servesc interesele celor din Vest in detrimentul Romanie

Suntem priviti drept *** Europei datorita unor indivizi ca tine care isi denigreaza propria tara. Cand politicienii din Parlamentul European si presa ( formatorii de opinie) incep sa arunce cu noroi in tot ce este romanesc, nu poti astepta de la straini sa te aplaude. Strainii RESPECTA popoarele care au coloana vertebrala. Aseara nu a fost nimic rasist in tribune.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (167)
Comentează