FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA 0-2

ROMÂNIA - SUEDIA 0-2 // VIDEO + FOTO Sperăm la EURO doar prin intermediul barajului din Liga Națiunilor, după cel mai slab meci din mandatul lui Cosmin Contra

Articol de - Publicat vineri, 15 noiembrie 2019 00:00

România a pierdut cu Suedia, scor 0-2, și a ratat calificarea la EURO 2020 din preliminariile clasice. „Tricolorii” păstrează o șansă prin barajul din Liga Națiunilor, acolo unde vor întâlni Scoția sau Islanda în semifinale. Meciul va fi în deplasare. 

"Tricolorii" au clacat lamentabil aseară în fața Suediei, fiind net depășiți într-un meci în care aveau nevoie de victorie ca să prindă Euro din preliminariile clasice. 

E meciul unei generații. De el depinde dacă mai ajungem la Euro de acasă direct din preliminariile clasice. Si suntem condamnați să învingem. dar nici vestea că suntem ca și calificați la barajul din Liga națiunilor, nici căldura celor peste 45.000 de oameni din tribune nu ajută. Suedezii încep tare, reci, calculați și periculoși. Noi nu reușim parcă să ne urnim din iarbă, nici nu atacăm, nici nu închidem, nu merge nimic. Nici Tătă, care are două degajări aiurea, direct la adversari.   

Ca niște pui galbiori, speriați 

Mitriță driblează, nordicii fac un zid albastru, doar să nu tragă. O face Stanciu, dar puțin pe lângă. E scânteia care aprinde iar tribunele. Dar suedezii o sting repede. Debutantul Mogoș e prea greoi să-l oprească pe Forsberg din cursa spre centrarea de gol spre Berg, uitat singur între Rus și Nedelcearu. E 0-1 și tribunele iau foc, chiar și la propriu. Torțele aruncate în iarbă ne vor costa: cel puțin încă un meci cu porțile închise. Apar primele gesturi nervoase și pe teren, Mogoș, în evidentă dificultate, gesticulează aprins cu Băluță. Nu merge nimic. 

Iar vikingii vin ca un tăvălug tot mai greu de oprit. Și Quaison face 2-0 din pasa "bătrânului" Berg, care și-a anunțat retragerea de la națională după Euro 2020. Tot dintre E un deja vu, așa am început campania, cu 0-2 la Stockholm, la fel și la Oslo. Chiar și așa, tribunele mai speră. Keșeru se întinde, dar trimite tot pe lângă poartă. Pușcaș nu există, Mitriță nu mai are magie, Stanciu e șters. Gălbiorii, niște pui rămași fără cloșcă în fața vulpii. Noroc că vine pauza.  

Disperare și atât 

Deac rămâne la cabine, intră Ianis. Începe cu cîteva zvâcuri, dar atât. Suedezii sunt parcă un monolit ce nu poate fi clintit, darămite străpuns. Iese Keșeru, și el apăsat de miză, intră Coman. Îi atacăm, dar fără arme, chiar dacă se mai trezesc și Stanciu și Mitriță, parcă împinși din spate de Hagi și Coman. Nu se întâmplă însă nimic, e doar o zbatere ce pare inutilă. Iar dincolo, suedezii fac scheme cu noi. Scăpăm doar cu o "transversală" de la Ekdal (70). 

Apare și Alibec în teren, dar e degeaba. E doar disperare, o echipă ruptă, incapabilă să reacționeze. Hagi cel mic încearcă. Dar e și el prea crud pentru un război așa de mare. Lumea începe să plece. E timpul s-o facă și Contra, al cărui mandat se înceie așa cum a început. Multe promisiuni, nici o realizare. N-am bătut nici acum pe nimeni care să conteze. Ne rămâne "colacul" Ligii Națiunilor. Alibiul că "data viitoare trebuie, putem să...". Mogoș trage cu sete. Olsen scoate. E primul șut mai sănătos. Și e minutul 87. Prea târziu, prea puțin, prea penibil.   

CLASAMENTUL ACTUALIZAT ÎN GRUPĂ

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Spania926-523 
2. Suedia920-918 
3. România917-1014
4. Norvegia917-10 14
5. Insulele Feroe94-273
6. Malta92-253

FINAL » România - Suedia 0-2 

min. 88: Mogoș șutează puternic, de la 18 metri. Olson respinge sigur peste.

min. 81: Arbitrul întrerupe meciul pentru câteva clipe și cere intervenția crainicului pentru a-i potoli pe fani. 

min. 73: Denis Alibec intră în locul lui Nicolae Stanciu.

min. 70: Rus salvează România de primirea încă unui gol. Ekdal a reluat nestingherit din 10 metri. La faza următoare, suedezii lovesc bara transversală. Panicați, Bancu și Mogoș se ciocnesc în tentativa de a respinge mingea. 

min. 67: Stanciu driblează un adversar la marginea careului de 16 metri, își face mingea pe piciorul stâng, dar șutează pe lângă stâlpul din stânga al porții lui Olsen. 

min. 60: Tătărușanu respinge spectaculos lovitura de cap expediată de Quaison.

min. 57: Florinel Coman intră în locul lui Claudiu Keșeru.

min. 55: Nicușor Bancu e avertizat pentru stoparea unei acțiuni promițătoare. Fundașul celor de la CS Universitatea Craiova a fost nevoit să acopere eroarea lui Nedelcearu.

min. 50: Lindelof vede cartonașul galben după ce l-a tras pe Tudor Băluță. 

FOTO Vasile Mogoș, eroare decisivă la debutul în națională + Cum am luat golurile, fază cu fază

min. 48: Ianis Hagi, Mitriță și Keșeru combină rapid. Șutul atacantului de la Ludogoreț e deviat în corner. 

A început repriza secundă!

Cosmin Contra efectuează prima schimbare. Ianis Hagi intră în locul lui Ciprian Deac. 

S-a terminat prima repriză!

min. 44: Claudiu Keșeru încearcă să îl păcălească pe Olsen cu un șut de la centrul terenului. Portarul suedez nu are nicio problemă.

VIDEO + FOTO Fanii „tricolori” au aprins din nou torțe pe Arena Națională

min. 41: Keșeru, aflat cu spatele la poartă, încearcă să reia din cădere, de la aproape 6 metri. Mingea trece însă pe lângă.

min. 40: Alexandru Mitriță bate slab o lovitură liberă de la 30 de metri. Portarul advers reține fără probleme.

min. 34, GOL Suedia, 0-2! Quaison este lăsat singur cu Tătărușanu după o deviere inteligentă a lui Berg. Axul central al apărării noastre a fost lăsat fără replică.

min. 28: Suedia controlează autoritar partida. „Tricolorii” au un plus de agresivitate, inutil până în acest moment.

min. 22: Nicolae Stanciu vede cartonașul galben pentru un fault din spate. 

min. 19, GOL Suedia, 0-1! Berg înscrie cu o lovitură de cap din 6 metri după o centrare a lui Forsberg. Mogoș și Deac nu au putut să blocheze pasa, iar Rus a pierdut duelul aerian. 

min. 15: Forsberg șutează peste poartă de la 18 metri. Pe contraatac, Nicolae Stanciu ratează cea mai mare șansă de gol a partidei. Șutul mijlocașului de la Slavia Praga e deviat puțin pe lângă poartă. Corner pentru România. 

+17 FOTO

min. 12: Suedia beneficiază de a doua lovitură de la colțul terenului. 

min. 9: Pressingul agasant al suedezilor blochează construcția „tricolorilor”. Tătărușanu e nevoit să recurgă la mingi lungi.

min. 4: Tătărușanu iese inspirat și respinge din fața lui Berg.

min. 1: Keșeru cade peste Olsson. Arbitrul oprește jocul și acordă lovitură liberă pentru oaspeți.

România a avut lovitura de start!

CLASAMENTUL ACTUALIZAT ÎN GRUPĂ

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Spania926-523 
2. Suedia920-918 
3. România917-1014
4. Norvegia917-10 14
5. Insulele Feroe94-273
6. Malta92-253

Echipele oficiale de start

România: Tătărușanu - Mogoș, Rus, Nedelcearu, Bancu - Deac, Stanciu, Băluță, Mitriță - Pușcaș, Keșeru
Rezerve: Lung jr., F. Niță, Toșca, F, Coman, I. Hagi, R. Marin, Nistor, I. Cristea, Alibec, Budescu, Mogoș, Cicâldău 
Antrenor: Cosmin Contra 

Suedia: Olsen - Lustig, Lindelof, Granqvist, Bengtsson - S. Larsson, Ekdal, Olsson, Forsberg - Quaison, Berg
Rezerve: Danielsson, Guidetti, Johnsson, Svensson, Helander, Isak, Kraft, Gagliolo, Tankovici, S. Andersson, Sema, Nordfeldt 
Antrenor: Janne Andersson 

Stadion: Arena Națională
Arbitru: Daniele Orsato // Asistenți: Lorenzo Manganelli, Fabiano Pretti (toți din Italia) 

UPDATE ORA 20:15

„Tricolorii” au ajuns la Arena Națională!

UPDATE ORA 20:00

Vasile Mogoș, fundașul dreapta al celor de la Cremonsese a fost soluția aleasă de Cosmin Contra pentru a-l înlocui pe Romario Benzar, anunță TV Digi Sport.

UPDATE ORA 19:00

Vestiarul „tricolorilor” este pregătit!

FOTO: FRF.ro

VIDEO // MATCH PREVIEW ROMÂNIA - SUEDIA

VIDEO // CONFERINȚA LUI COSMIN CONTRA

VEZI ȘI:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (510)
torque07
torque07  •  16 Noiembrie 2019, 10:34
Postat de adriann_ pe 16 Noiembrie 2019, 01:08

Individul ala habar n-are ce vorbeste, se baga si el in seama degeaba. Realitatea e urmatoarea: la noi selectionerul este atat de important pentru ca marea problema este SELECTIA. Intr-o tara normala nu exista problema asta, daca apar derapaje de selectie semnificative se reziliaza contractul selectionerului in doi timpi si trei miscari. La noi Nationala a fost luata ostatica si transformata in galantar de cioban, de verii bisnitari, de prodanca samd. De-aia ar fi ESENTIAL sa vina un selectioner care sa le dea astora cu flit si care sa stie meserie. Romania nu pierdea niciodata meciul asta cu Dan Petrescu antrenor, poate nu castigam, de acord, dar nici nu luam gol de la rudimentarii astia care aveau un singur fotbalist in echipa (Forsberg ala).

Eu nu stiu ce vorbesc? :)))) cand tu zici ca Suedezii sunt rudimentari :)))) si ca MAREA PROBLEMA e selectia. stii fotbal cat stiu eu inginerie cosmica. N-are rost sa-ti explic cum stau lucrurile. Ramai cu ideile tale. Esti un caz pierdut. Oricum o sa va faca pe plac si o sa fie schimbat pt ca alternativa si rezolvarea cu adevarat a problemei ar fi prea complicata pt mafiotii din liga 1 si de la federatie.

pitea1982
pitea1982  •  16 Noiembrie 2019, 10:06
Postat de valyomanyd pe 15 Noiembrie 2019, 22:57

De ce fel e blatul ? :))) Recomandare, vizionarea prea multor filme SF dauneaza grav neoronilor !

Tu la ce meci te-ai uitat? Analizeaza primul gol. Tataruseanu nu plonjeaza la o minge ca nu era puternica, isi retrage mainile in loc sa le intinda. Uita-te inca o data la reluori. Nu mai zic de Mogos si Deac care alergau pe langa suedez tatonand doar, fara o interventie decisiva pana sa intre in careu. Golul 2 la fel, s-au dat la o parte. Cevrei mai mult? Sa declare la sfarsit ca a fost blat? Mai deschide ochii, mai gandeste. Foloseste-ti neuroni...

anti.cioban
anti.cioban  •  16 Noiembrie 2019, 03:46

Vezi ma ca i-ai "uitat" pe verii bisnitari pe care ii pomenise omul. Si dintr-o data s-a aratat si cine latra, probabil pe cativa banuti azvarliti de machedonii care au nenoricit fotbalul romanesc.

Vezi toate comentariile (510)
Comentează