FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U16 - HAITI U16

România U16 e umilită de Haiti, dar FRF e liniștită! Mihai Stoichiță: „Nu facem un caz din asta, ăia arătau a bărbați”

Sub privirile lui Gică Popescu, fiul său, Nicolas (nr. 4), și colegii de la U16 au cedat în fața anonimilor din Haiti
Sub privirile lui Gică Popescu, fiul său, Nicolas (nr. 4), și colegii de la U16 au cedat în fața anonimilor din Haiti

Articol de - Publicat luni, 22 aprilie 2019 09:51

Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice FRF, spune că nu-l va demite pe antrenorul Adrian Văsâi după eșecul lamentabil de sâmbătă al naționalei U16 contra lui Haiti, 0-1. 

Ultima înfrângere a naționalei U16 în turneul de dezvoltare organizat de FRF, 0-1 cu Haiti U17, a mai adăugat o bornă pe lista umilințelor înregistrate de juniorii României.

Un eșec care a venit după alte două înregistrate în respectiva competiție amicală, 1-3 cu Cipru U16 și 0-1 cu Rusia U16.

"Un an contează!"

Prezent la meci, Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice FRF, recunoaște că "aceste înfrângeri în serie sunt un semnal de alarmă, dar nici nu mă gândesc să îl schimb pe Adrian Văsâi. Nu trebuie să facem chiar un caz din înfrângerea cu Haiti.

Am fost la meci și e adevărat că echipa noastră nu a reușit să își creeze ocazii, dar era și greu în condițiile în care haitienii erau mai mari. Nu doar ca vârstă, iar un an contează la acest nivel, dar și fizic erau net superiori. Păreau bărbați, iar ai noștri erau ca niște copilandri pe lângă ei.

Noi suntem în formare, unii jucători s-au accidentat, alții au fost pentru prima dată la lot. O să analizăm situația. Am vorbit cu Văsâi, o să mai discutăm, să mărească aria de selecție, să lucreze mai mult pentru ca jocul să capete consistență".

Amicale în mai, oficiale în octombrie

În perioada 7-11 mai, tot la București, naționala U16, la care evoluează și Nicolas, fiul lui Gică Popescu, va fi angrenată într-o altă competiție amicală, în care va avea ca adversare reprezentativele Norvegiei, Poloniei și Croației.

Surse federale susțin că dacă și la această acțiune rezultatele vor fi negative, este posibil ca antrenorul Adrian Văsâi să fie înlocuit.
De la 1 iulie, această echipă va deveni România U17, iar în toamnă va începe preliminariile de calificare la Turneul de Elită pentru a ajunge la Euro 2020, care va fi găzduit de Estonia.

Naționala pregătită de Văsâi va face parte din grupa a 10-a de calificare, alături de Rusia, Elveția și San Marino. Meciurile se vor disputa în România, în perioada 24-30 octombrie, conform următorului program:

24 octombrie: Rusia - San Marino, România - Elveția
27 octombrie: Rusia - România, Elveția - San Marino
30 octombrie: Elveția - Rusia, San Marino - România

"Refuz să cred că aceasta este fața fotbalului românesc, să pierdem acasă cu Haiti, chiar și într-un amical. Au făcut un meci foarte prost. Nu au avut nicio ocazie de gol și nu le face cinste acest rezultat"
Gică Popescu, fost internaţional

Doar el ne-a calificat

Adrian Văsâi este singurul antrenor care a reușit să ducă o națională de juniori, indiferent că ea s-a numit U17 sau U19, la un turneu final de Euro. Din 35 de încercări!

S-a întâmplat în 2011, cu o generație U17 din care au făcut parte Brănescu, Steliano Filip sau Bumba. În rest, din era U17/U19, din 2002, am mai fost doar o singură dată gazde, tot în 2011, la U19. Celelalte 34 de Europene au fost ratate.

Vezi și: Ovidiu Ioanițoaia după umilința naționalei U16 cu Haiti: „Răzvan Burleanu nu-i doar un demagog care umblă cu cioara vopsită. El e chiar profesor în domeniu”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
breitner
breitner  •  22 Aprilie 2019, 11:10

Normal ca aia aratau a barbati pe langa muraturile selectionate! In Romania orele de sport sunt facultative, mai interesant e butonatul telefoanelor!

alegsandru
alegsandru  •  22 Aprilie 2019, 11:03
Postat de Vladescu Mircea pe 22 Aprilie 2019, 10:56

Rezultat normal atata timp cat selectia se face pe nepotisme , este Popescule ???????

De ce te ratoiesti la Popescu? Ai inteles vreo ceva din ceva? :))

1189594351073689
Vladescu Mircea  •  22 Aprilie 2019, 10:56

Rezultat normal atata timp cat selectia se face pe nepotisme , este Popescule ???????

Vezi toate comentariile (3)
Comentează