FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANGLIA U19 - ROMÂNIA U19

Dezastru! România U19, umilită de Anglia. Britanicii s-au distrat cu naționala lui Enes Sali: scor-fluviu!

România U19 a fost umilită de Anglia / Sursă foto: frf.ro
România U19 a fost umilită de Anglia / Sursă foto: frf.ro

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 20:52 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 22:30

România U19 a început cum nu se putea mai rău aventura din cadrul Turneului Internațional de la Marbella, o competiție amicală desfășurată în Spania. Selecționata U19, calificată la Turul de Elită de anul viitor, a fost „zdrobită” de reprezentativa similară a Angliei, scor 0-6!

La jumătatea lui octombrie, naționala U20 jubila după victoria reușită în fața Angliei pe „Arcul de Triumf”, 2-0. „Albionul” și-a luat revanșa cu vârf și îndesat o lună mai târziu. 

De data acesta la U19, unde „tricolorii” antrenați de Adrian Dulcea au fost umiliți, pur și simplu, în amicalul jucat la Marbella.

Reprezentativa U19 și-a asigurat în octombrie prezența la Turul de Elită din 2024 și nu are meciuri oficiale perioada aceasta. Prilej pentru ca Dulcea să-și testeze o parte din oamenii săi de bază într-un turneu internațional, unde vom mai întâlni Mexic (sâmbătă, 20:30) și Japonia (marți, 12:00).

Ne depășim condiția? Naționala se uită cu teamă spre trecut » 5 meciuri din ultimul deceniu în care „tricolorii” au clacat în momente decisive
ROMÂNIA
Ne depășim condiția? Naționala se uită cu teamă spre trecut » 5 meciuri din ultimul deceniu în care „tricolorii” au clacat în momente decisive

Dezastru pentru România U19 în amicalul cu Anglia

Contactul cu selecționata britanică a fost extrem de dur pentru „tricolorii” de la U19. Puștii lui Dulcea au încasat șase goluri de la englezi, câte trei în fiecare repriză, testul de verificare încheiându-se la scor de tenis, 6-0. Britanicii ne mai învinseseră cu același scor și în 2007, tot la U19, în calificările pentru un turneu final. 

Selecționata antrenată de Simon Rusk, campioană europeană la această categorie de vârstă în 2022, nu i-a dat nicio șansă echipei din care au făcut parte și nume precum Enes Sali (Farul), Rareș Pop (UTA), Iustin Răducan (Petrolul) sau Alexandru Stan (Rapid). 

Cu juniori de la City, Tottenham sau Chelsea în echipă, britanicii ne-au predat o lecție deschisă de fotbal, într-un meci în care România a primit gol încă din primul minut. Rezultatul final s-a consemnat încă din minutul 71, englezii ridicând piciorul de pe pedala accelerației pe final.

Echipa folosită de Adrian Dulcea: 1. Răfăilă - 2. Aioanei, 5. Jalade (22. Iurasciuc 78′), 4. Bădescu (13. Soptirean 46′), 3. Anișorac - 10. Stancovici (14. Banu 46′), 6. Gogescu (21. Raicu 46′), 8. Dulcea (18. Florea 78′) - 7. Pop (20. Rădulescu 62′), 9. Stan (19. Răducan 72′), 16. Sali (11. Capac 46′)

Dezastru! România U19, umilită de Anglia. Britanicii s-au distrat cu naționala lui Enes Sali: scor-fluviu!
România U19 a fost umilită de Anglia / Sursă foto: frf.ro

Ne-au dat gol fotbaliști de la Arsenal, Chelsea și Tottenham

Unul dintre jucătorii care le-au provocat bătăi de cap românilor a fost Kian Best, un fundaș de 20 de ani de la Preston North End. La debutul său, fotbalistul născut în 2005 a înscris de la 20 de metri și a oferit un assist, a informat clubul său pe Twitter. 

Au mai punctat, potrivit FRF, Amario Cozier-Duberry (Arsenal), Jamie Donley x2 (Tottenham), Leo Castledine (Chelsea) și Will Lankshear (Tottenham). 

Lotul României U19 pentru această acțiune

  • Portari: Adrian Frânculescu (CSA Steaua), Vlad Răfăilă (Dunărea Călărași)
  • Fundași: Mario Aioanei (Unirea Slobozia), Mario Tudose (Campionii FC Argeș), Roberto Jalade (Seviila / Spania), Matteo Duțu (Lazio / Italia), Dominik Soptirean (FC Augsburg / Germania), Ionuț Anișorac (Chindia Târgoviște), Robert Bădescu (FC Rapid 1923), Darius Iurasciuc (UTA Arad)
  • Mijlocași: Alin Raicu (CSA Steaua), Patrick Dulcea (Campionii FC Argeș), Luca Banu (Farul Constanța), Victor Stancovici (FC Unirea Dej), Andrei Florea (Juventus Torino / Italia), Rareș Pop (UTA Arad), George Gogescu (FCSB), Enes Sali (Farul Constanța), Alexandru Capac (Atalanta / Italia), Mihnea Rădulescu (ACS Petrolul 52)
  • Atacanți: Alexandru Stan (FC Rapid 1923), Iustin Răducan (ACS Petrolul 52)
  • **Ulterior, fundașii Mario Tudose și Matteo Duțu au devenit indisponibili, fiind înlocuiți cu Darius Iurasciuc (UTA) și Robert Bădescu (Rapid).

Fotbaliștii selecționați de Simon Rusk la Anglia U19

  • Portari: Ben Cisse (West Bromwich Albion), Luca Gunter (Tottenham Hotspur), Elyh Harrison (Manchester United), Matthew Young (Sunderland)
    Fundași: Max Alleyne (Manchester City), Kian Best (Preston North End), Alfie Dorrington (Tottenham Hotspur), Ashley Phillips (Tottenham Hotspur), Calum Scanlon (Liverpool), Lino Sousa (Arsenal)
  • Mijlocași: Noel Buck (New England Revolution), Leo Castledine (Chelsea), Archie Gray (Leeds United), Jack Hinshelwood (Brighton & Hove Albion), Kobbie Mainoo (Manchester United), Jacob Wright (Manchester City)
  • Atacanți: Dominic Ballard (Reading, împrumutat de la Southampton), Amario Cozier-Duberry (Arsenal), Jamie Donley (Tottenham Hotspur), Joshua Duffus (Brighton & Hove Albion), Romain Esse (Millwall), Will Lankshear (Tottenham Hotspur), Ronnie Stutter (Chelsea)

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Marele Silviu Lung îi reproșează un singur lucru lui Boloca + verdict despre Edi Iordănescu și jucătorul de neînlocuit de la lot: „E titular incontestabil”

EXCLUSIV FRF rupe în bucăți Generația de Aur: a trimis invitații, la meciul cu Elveția, doar preferențial jucătorilor de la World Cup '94! Pe cine a tăiat de pe listă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
dobrin
dobrin  •  15 Noiembrie 2023, 22:04

Au luat covrigul, cum s-ar zice la tenis...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează