FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U20 - POLONIA U20 2-1

2-1 e scorul lui Lobonț! România U20 învinge Polonia U20 după un gol norocos

România U20 a învins-o cu 2-1 Polonia U20 într-un amical disputat la Voluntari, pe stadionul „Anghel Iordănescu”.
România U20 a învins-o cu 2-1 Polonia U20 într-un amical disputat la Voluntari, pe stadionul „Anghel Iordănescu”.

Articol de GSP - Publicat joi, 11 noiembrie 2021 19:55 / Actualizat joi, 11 noiembrie 2021 19:58

România U20 a învins-o cu 2-1 pe Polonia U20 într-un amical disputat la Voluntari, pe stadionul „Anghel Iordănescu”.

  • Meciul Italia U20 - România U20 se va disputa luni, 15 noiembrie, de la ora 15:00.

Radaslavescu a semnat primele două ocazii ale întâlnirii, apoi Mackowiak a irosit o șansă imensă. Șutul polonezului a fost respins de pe linia porții de Buta (19). 

România a deschis scorul în minutul 33. Grosu s-a descurcat excelent la mijlocul terenului, i-a pasat în profunzime lui Radaslavescu, iar „decarul” nostru n-a iertat dintr-o situație de unu contra unu cu portarul advers. 

Același Radaslavescu l-a faultat în prelungirile primului act pe Struski în careu. Penalty transformat tot de mijlocașul ofensiv de la Jagiellonia și 1-1 la pauză.

Elevii lui Lobonț au fost dominați de oaspeți în partea secundă, însă nici Polonia nu și-a creat ocazii importante. Meciul se îndrepta către o remiză dacă lovitura liberă expediată de rezerva Robert Mustacă nu era deviată decisiv de zidul lui Stepinski (80). 

Astfel, România bifează a 3-a victorie la rând pe teren propriu cu 2-1, după succesele cu Portugalia și Cehia. Mai avem două înfrângeri drastice, ambele în deplasare: 1-6 cu Anglia și 0-4 cu Germania.

FINAL. România U20 - Polonia U20 » 2-1

  • Au marcat: Radaslavescu 33, Mustacă 80 / Struski 45+1 - pen.

DESFĂȘURAREA LIVETEXT A MECIULUI:

  • min. 80: GOL ROMÂNIA! Mustacă marchează după o lovitură liberă deviată decisiv de zidul polonez.
  • min. 74: Tobiasz scapă mingea din brațe, numai că niciun „tricolor” nu e în preajma lui să profite.
  • min. 66: Dacă ocaziile întârzie să apară în partea a doua, România a oferit o fază inedită din alt punct de vedere. Lui Grosu i-a rămas gheata blocată într-un grilaj de pe marginea terenului. A avut nevoie de ajutorul lui Francisc Cristea.
2-1 e scorul lui Lobonț! România U20 învinge Polonia U20 după un gol norocos
  • min. 46: Start în partea a doua.
  • Pauză la Voluntari.
  • min. 45+1: GOL POLONIA! Oaspeții egalează după un penalty transformat de Struski. Radaslavescu a comis lovitura de la 11 metri, cu o intrare necontrolată în propriul careu.
  • min. 33: GOL ROMÂNIA! Grosu produce o acțiune excelentă, pasează în profunzime pentru Radaslavescu, „perla” Farului își păstrează calmul și îl execută pe Tobiasz!
  • min. 18: Șansă uriașă pentru Polonia: Buta scoate de pe linia porții șutul lui Mackowiak!
  • min. 8: Ocazie România. Radaslavescu primește bine de la Baiaram, „înțeapă” balonul, dar e blocat de portarul Tobiasz.
  • min. 1: A început partida.
2-1 e scorul lui Lobonț! România U20 învinge Polonia U20 după un gol norocos

România U20 - Polonia U20 » Echipele de start

România U20: Hindrich - Grosu, Bîrzu, Buta, Sălceanu - F. Cristea, Perianu, Grameni - Suciu, Radaslavescu, Baiaram
Rezerve: A. Petre, Eftimie - Cr. Dumitru, Mustacă, Oprean, Al. Luca, Văsălie, Pănoiu, A. Bani, Duțu, Giafer 
Selecționer: Bogdan Lobonț 

Polonia U20: Tobiasz - Radkowski, Lopata, Tkocz - Marczuk, Czys, Struski, Mackowiak - Rosolek, Mas, Pyrka 
Rezerve: Dziekonski - Gerbowski, Myszor, Kaminski, Kaluzinski, Sliwa, Turski, Skibicki, Palacz, Hoyo-Kowalski, Szczesniak, Bieganski 
Selecționer: Milosz Stepinski 

Arbitru: Claudiu Marcu // Asistenți: Florin Vișan, Florin Iftode 
Stadion: „Anghel Iordănescu” (Voluntari)

Italianul convocat în premieră la națională așteaptă duelul cu Squadra Azzurra

„Îmi doream foarte mult, vorbeau mereu cu mama și unchii mei. Mereu am vrut că fiu convocat la națională. Este un vis și sunt fericit că am reușit să-i fac mândri pe cei care țin la mine. 

E foarte important, România reprezintă familia mea, toată lumea care crede în mine. Sper că o să fiu convocat în continuare să fac carieră cu steagul României și să merg din ce în ce mai bine”, a declarat Anthony Petre, potrivit frf.ro.

Anthony Petre, meci special cu Italia

Întrebat despre meciul contra selecționatei Italiei, Petre a mărturisit că e nerăbdător să demonstreze că ar fi putut evolua pentru Squadra Azzurra.

„Meciul o să fie foarte special pentru mine. Sincer, îmi doream să joc contra Italiei. Sunt fericit. E multă lume acolo care mă cunoaște, sper să vină să mă vadă dacă joc, să fac o figură frumoasă. Să vadă ce au pierdut”, a adăugat portarul celor de la Bologna.

Cum și-a început cariera de fotbalist

„Părinții mei s-au născut în Târgoviște, s-au mutat acum 19 ani în Vicenza, au o firmă de construcții. La Vicenza m-am născut eu. Sunt foarte legat de oraș, acolo mi-am petrecut tinerețea”, explică Petre. 

Acesta a explicat cum a ajuns între buturi: „Ca să fiu portar am fost obligat, pentru că în teren eram «varză» și m-au lăsat în poartă. Am început fotbalul la o echipă de cartier și puțin cu puțin am ajuns mereu mai departe. Am ajuns la Cittadella în Serie B. Apoi am ajuns la Bologna, unde a reușit să mă afirm și să cresc individual”.

Lotul României U20 pentru amicalele cu Polonia și Italia

  • Portari: Otto Hindrich (CFR Cluj), Bogdan Eftimie (Viitorul Pandurii Tg. Jiu), Anthony Petre (Bologna FC)
  • Fundași: Darius Grosu (Metaloglobus), Eduard Duțu (Montevarchi Calcio Aquila), Cosmin Oprean (AS Cittadella), Deniz Giafer (Dinamo București), Daniel Bîrzu (FCV Farul Constanța), Gabriel Buta (FCV Farul Constanța), Robert Sălceanu (Dunărea Călărași)
  • Mijlocași: Ovidiu Perianu (FCSB), Andrei Mărginean (ACR Messina), Alin Văsălie (Minaur Baia Mare), Ștefan Pănoiu (FC Rapid 1923), Francisc Cristea (Politehnica Iași), Eduard Radaslavescu (FCV Farul Constanța), Constantin Grameni (FCV Farul Constanța), Alexandru Luca (CSC Șelimbăr), Alexandru Oroian (FC Hermannstadt), Robert Mustacă (Unirea Slobozia)
  • Atacanți: Ahmed Bani (Dinamo București), Cristian Dumitru (FC Argeș), Ștefan Baiaram (CS Universitatea Craiova), Toni Suciu (CSC Șelimbăr)

Citește alte știri despre echipele naționale:

Dan Petrescu pune presiune pe fotbaliștii lui Rădoi înaintea meciurilor cu Islanda și Liechtenstein: „Dacă nici cu ăia nu suntem favoriţi, cu cine mai suntem?”

Explicațiile FRF » Cum s-a ajuns ca Rădoi să plece înainte de barajul pentru CM 2020

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
ciprianuniversitatea
ciprianuniversitatea  •  11 Noiembrie 2021, 19:14

Radaslavescu. Mare atentie la el. Chiar si Hagi l-a laudat. A dat un gol splendid meciul trecut si acum a marcat din nou.

elgabri
elgabri  •  11 Noiembrie 2021, 18:37

Respect Poland !!

sibman
sibman  •  11 Noiembrie 2021, 17:39

Sunt, spre surprinderea mea, multi frati in primul 11. La 17.40 aceasta era echipa afisata Hindrich - Grosu, Sălceanu, Buta, Sălceanu - F. Cristea, Perianu, Grameni - Baiaram, Radaslavescu, Baiaram. Sau autorul articolului era beat cand a scris porcaria asta.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează