FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO U21 | 16-30 IUNIE 2019

ROMÂNIA U21 / Declarații surprinzătoare în cantonamentul „tineretului”: „Am jucat ca atacant până la 16 ani, apoi m-am reprofilat ca stoper”

Articol de , - Publicat duminica, 09 iunie 2019 19:29

Unul dintre preferații lui Mirel Rădoi, fundașul central Adrian Rus, a surprins la conferința de presă de azi a României U21, declarând jurnaliștilor că a început fotbalul ca atacant și s-a reprofilat târziu, la 16 ani.

  • Răzvan Luțac, reporterul Gazetei Sporturilor, și Raed Krishan, fotoreporter GSP, sunt în cantonamentul României U21 din Italia, de unde oferă cele mai noi informații înainte EURO.
  • Naționala U21 a României se va afla în cantonamentul de la Bagno di Romagna timp de 8 zile.

Revenit după o pubalgie care l-a ținut departe de fotbal în ultimele 2 luni, Adi Rus e pregătit să revină în teren chiar la Euro. Deși va avea concurență serioasă, Pașcanu, Nedelcearu și Ghiță, fundașul împrumutat de Academia Puskas la Sepsi în ultimul sezon speră să își facă loc în garnitura de start.

 Azi, Rus, întrebat care era fundașul său preferat în copilărie, modelul după care s-a luat la începuturile carierei, a surprins. „Nu aveam fundași preferați fiindcă jucam pe postul de atacant!”.

Rus a povestit și cum a făcut schimbul de poziții. 

„Unul dintre colegii mei, care juca stoper, s-a accidentat, iar antrenorul m-a retras pe mine fundaș. Apoi, la meciul următor, am trecut pe acea poziție și acolo am rămas”, povestește fotbalistul maghiarilor de la Academia Puskas.

Acum, Rus spune că îl are pe model pe fundașul spaniol Sergio Ramos. 

„Nu prea am vorbit cu ei”

Întrebat dacă a primit sfaturi de la partea maghiară, fiind sub contract cu Academia Puskas, Rus a spus că nu ține legătură decât cu o singură persoană de acolo, „scouter sau director sportiv”, care i-a transmis câteva cuvinte înaintea turneului final. 

 Rus e aproape de un transfer la MOL Vidi. "Suntem între, vreau să mă concentrez doar la «națională» acum și vorbesc despre transfer după", a punctat sătmăreanul. 

3meciuri a jucat Rus în preliminariile Euro 2019. A ratat un singur joc în mandatul Rădoi, 4-0 cu Liechtenstein, când a fost pe bancă

LOTUL CONVOCAT PENTRU EURO 2019

Portari: Ionuț Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa), AdrianRus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Florin Ștefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocași: Tudor Băluță (FC Viitorul), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Denis Drăguș (FC Viitorul), Vlad Dragomir (Perugia)

Atacanți: George Pușcaș (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

CELE 3 MECIURI ALE ROMÂNIEI LA EURO 2019

ROMÂNIA - Croația, 18 iunie, Serravalle (San Marino)
ROMÂNIA - Anglia, 21 iunie, Cesena (Italia)
ROMÂNIA - Franța, 24 iunie, Cesena (Italia)

Vezi și:

Rădoi, primul antrenament al naționalei U21 în cantonamentul din Italia: „Ușor, să nu transpirați!” » Imagini în exclusivitate din Bagno di Romagna

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  10 Iunie 2019, 01:28

*** toate elementele impuse de FRF (Stoichita) o sa te faca de ras dar si copiii tai cei mai impiedicati jucatori de pe teren ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează