FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCARE

ROMÂNIA U21. Dennis Man și Olimpiu Moruțan, convocați de urgență de Adrian Mutu, după FCSB - Dinamo

Dennis Man va fu convocat la naționala U21 +35   FOTO
Dennis Man va fu convocat la naționala U21

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 octombrie 2020 10:37 / Actualizat duminica, 04 octombrie 2020 11:07

Victoria reușită de FCSB cu Dinamo, scor 3-2, l-a convins pe Adrian Mutu, selecționerul naționalei U21, să îi cheme de urgență pe Dennis Man și Olimpiu Moruțan, doi dintre jucătorii exponențiali ai „tricolorilor” mici. 

Inițial, „Briliantul” declarase că nu-i va convoca la lot pe jucătorii de la FCSB care au avut ghinionul să se infecteze cu noul tip de coronavirus. Dennis Man și Olimpiu Moruțan s-au numărat printre cei infectați, astfel că Mutu nu i-a inclus pe lista jucătorilor convocați.

Lucrurile s-au schimbat radical după derby-ul de sâmbătă seara, câștigat de FCSB în fața marii rivale, scor 3-2. Dennis Man și Olimpiu Moruțan s-au vindecat de coronavirus înainte de meci și au fost titulari după două săptămâni, fiind printre remarcații din tabăra lui Toni Petrea. Cei doi au etalat o formă neașteptată și au fost „motorul” roș-albaștrilor în confruntarea cu Dinamo. 

Astfel, din informațiile GSP.ro, Moruțan și Man vor fi chemați la lot pentru pentru disputele din preliminarii cu Ucraina (9 octombrie) și Malta (13 octombrie). 

„Dacă vin, nu înseamnă că trebuie să joace și titulari neapărat. Important e să fie cu noi, să ne dea o mână de ajutor”, a declarat Mutu recent, potrivit Pro X.

Lotul naționalei U21:

  • Portari: Andrei Vlad (FCSB), Teodor Axinte (Politehnica Iași), Marian Aioani (Chindia Târgoviște);
  • Fundași: Denis Haruț (FC Botoșani), Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Alexandru Pașcanu (SD Ponferradina / Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Radu Boboc (FC Viitorul), Raul Opruț (Hermannstadt), Radu Drăgușin (Juventus Torino / Italia);
  • Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa / Italia), Tudor Băluță (Brighton / Anglia), Cătălin Itu (CFR Cluj), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Darius Olaru (FCSB), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Alexandru Mățan (FC Viitorul), Claudiu Petrila (CFR Cluj), George Cîmpanu (FC Botoșani), Denis Drăguș (Crotone / Italia);
  • Atacanți: Louis Munteanu (ACF Fiorentina / Italia), George Ganea (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj).
  • Reprezentativa României ocupă poziția a doua în Grupa 8, cu trei jocuri rămase de disputat. Cele nouă câștigătoare ale grupelor preliminare și cele mai bune cinci locuri doi se vor alătura gazdelor Ungaria și Slovenia la EURO 2021.
  • Meciurile din cele patru grupe ale turneului final se vor desfășura între 24 și 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai – 6 iunie 2021.
  • Inițial, sistemul de calificare includea un play-off între 8 formații clasate pe locul secund în preliminarii, cu cele 9 câștigătoare ale grupelor și cel mai bun loc doi calificate direct la turneul final.

Programul tricolorilor U21 în preliminariile EURO 2021:

  • 9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca
    13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda
    14 noiembrie 2020: Malta – Ucraina
    17 noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda

VIDEO Adrian Mutu, pe 30 septembrie, la GSP Live: ”Criza prin care trece clubul afectează și echipa națională”

Citește și alte știri despre naționala României: 

ROMÂNIA U21. Selecționerul Adrian Mutu a anunțat lotul pentru partidele cu Ucraina și Malta

România - Norvegia cu spectatori?! Anunt făcut de ministrul Ionuț Stroe: „Avem un scenariu pregătit”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  04 Octombrie 2020, 15:46
Postat de magic4ever pe 04 Octombrie 2020, 12:21

Man este o rusine de fotbalist,nici nu a fost atins la penalty-ul inventat de Radu Petrescu si se tavalea pe jos ca o domnisoara...a facut cursuri cu Tanase...nu o sa ajunga niciodata sa joace la o echipa buna dintr-un campionat de top cu atitudinea si cu simularilea astea de domnisoara....RUSINE DOMNISOARA MAN!!!

Nicio problema. Toate se platesc. Cu atitudinea de trisor o sa prinda el un contract bun in strainatate cand o zbura porcul

paul801
paul801  •  04 Octombrie 2020, 13:02

care *** stelist, mah? pe ce lume traiti, bah? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

johnwick
johnwick  •  04 Octombrie 2020, 12:34
Postat de magic4ever pe 04 Octombrie 2020, 12:21

Man este o rusine de fotbalist,nici nu a fost atins la penalty-ul inventat de Radu Petrescu si se tavalea pe jos ca o domnisoara...a facut cursuri cu Tanase...nu o sa ajunga niciodata sa joace la o echipa buna dintr-un campionat de top cu atitudinea si cu simularilea astea de domnisoara....RUSINE DOMNISOARA MAN!!!

Sper să te țină oftica

Vezi toate comentariile (24)
Comentează