FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

ROMÂNIA U21 // Dorinel Munteanu e exigent cu Ianis Hagi: „Îl comparăm cu Gică, dar nu e la nivelul tatălui său” + de ce crede că nu poate pleca pe bani mulți în străinătate

Ianis Hagi a înscris în victoria României U21 cu Croația U21, 4-1 // FOTO: Raed Krishan
Ianis Hagi a înscris în victoria României U21 cu Croația U21, 4-1 // FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat joi, 20 iunie 2019 09:57

ROMÂNIA U21 // Ianis Hagi (20 de ani) e numele care se află pe buzele tuturor microbiștilor din România în ultimele luni. Deja o certitudine în Liga 1, mijlicașul e liderul generației U21, care se află la Campionatul Euorpean din Italia și San Marino.

  • România U21 joacă vineri, de la 19:30, cu Anglia U21, al doilea meci de la Euro 2019. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TVR 1 și TVR HD;
  • Echipa GSP, formată din Răzvan Luțac (reporter), Vlad Nedelea (reporter), Raed Krishan (foto) și Cosmin Nistor (video), e în cantonamentul naționalei din Italia și transmite de la fața locului toate detaliile despre Euro 2019.

Dorinel Munteanu (51 de ani), fostul coleg al lui Gică Hagi de la prima reprezentativă, îndeamnă totuși la cumpătare în ceea ce privește situația lui Ianis. „Nu e încă la nivelul tatălui său”, afirmă „Neamțul”.

„Noi toți îl comparăm cu Gică, dar să facă diferența, să fie sclipitor în orice moment. Nu e încă la nivelul lui Gică Hagi”, a declarat fostul jucător.

„E foarte greu ca o echipă să dea 15-20 de milioane pe un jucător”

Curtat de mai multe cluburi europene, Ianis Hagi s-ar putea transfera după EURO 2019, turneu la care a reușit deja un gol, în victoria fulminantă reușită împotriva Croației U21, scor 4-1. Totuși, Dorinel Munteanu nu crede că fiul lui Gică Hagi va pleca pe o sumă exorbitantă în străinătate.

„Ne jucăm cu cifrele. Eu am trăit și știu care sunt cerințele fotbalului european. E foarte greu ca o echipă să dea 15 sau 20 de milioane pe un jucător, cum visăm noi. Dacă tot s-a vehiculat de Ianis, să se ducă să joace, să plece pe 2-3 milioane, să confirme. Așa putem crește în fotbalul european”, a declarat Dorinel Munteanu, la TV Telekom Sport. 

6.000.000 €e noua cotă de piață a lui Ianis Hagi, conform site-ului Transfermarkt

Vezi și:

Costin Ștucan își scoate pălăria în fața jucătorilor lui Rădoi, în fața lui Hagi, dar avertizează: „Decar nu înseamnă «riscar»”

ANGLIA U21 - ROMÂNIA U21 // Florinel Coman revine! Ar fi unica înlocuire în primul „11” față de meciul cu Croația, 4-1

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
argus
argus  •  20 Iunie 2019, 18:07

"Neamtule"! A spus cineva ca este la nivelul tatalui? Nu! Dar, asa cum rar s-a vazut, atat fostii tai colegi de nationala (ex.:Ilie Dumitrescu sau Panduru) cat si presa, in majoritatea ei, l-au apreciat ca fiind un jucator ce "aduce" prin jocul de pase, demarcari, viteza cu "regele"! Atentie "neamtule"! Nu confunda "marfa" (calitatatile jucatorului) cu "ambalajul" (numele ce-l poarta, de altfel, cu cinste!). Nu vreau sa fiu rautacios cand ma-ntreb daca "te-ai trezit" din...insa nu pot sa nu reamarc ca un jucator cu experienta ta, se face ca "ploua", rezumandu-te doar in a "decreta ca Ianis Hagi nu-i "clona" tatalui! Nu este! Dar asta nu inseamna ca nu este un jucator caruia trebuie sa i se recunoasca calitatile! Pana la urma, era onest ca inainte de a "decreta" ca nu are calitatile seniorului Hagi, sa fi amintit macar UNA din calitatile prin care juniorul se evidentiaza si "aduce" cu ale "regelui"! Macar UNA! Nu, ai ales calea "Stucan riscaru", aceea de a fi una din vocile "impotriva vantului", greu de auzit si cu atat ma greu, de inteles.

130394511345001
Daniel Nedelcu  •  20 Iunie 2019, 14:23

...oarecum,comparațiile în funcție de vârstă și talent sunt hazardate,...la acest moment nu există comparație între tată și fiu,...însă Ianis poate crește fizic și profesional într-un mediu adecvat pentru început, la un orice club profesionist de afară gen Sevilla,Sandard,...Ajax!!

denieru
denieru  •  20 Iunie 2019, 13:06

Sincer acum, comparatiile astea nu isi au niciun rost. O fi Ianis baiatul lui Gica dar ca stil de joc nu se compara cu el pentru ca nu au acelasi fizic. Hagi Sr a fost mult mai tehnic si in primii 10 metri avea o explozie iesita din comun. Obiectivul lui Ianis nu e sa il depaseasca pe taica-su. El trebuie sa ajunga un fotbalist bun si foarte util nationalei. NU trebuie sa ii ceara nimeni sa faca ce facea taica-su pe teren sau sa il depaseasca la goluri sau selectii. Pur si simplu, sa fie cel mai bun fotbalist in varianta sa si cu talentul sau.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează