FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - FINLANDA U21

ROMÂNIA U21 - FINLANDA U21 // Mirel Rădoi se teme » Motivul pentru care a schimbat antrenamentele naționalei U21

Articol de - Publicat joi, 14 noiembrie 2019 13:58

Selecționerul Mirel Rădoi e precaut înaintea duelului de azi cu Finlanda, o echipă care a încurcat Ucraina în prima rundă din preliminarii. Schimbă antrenamentele de teama primelor reprize în care echipa a scârțâit.

  • România U21 va juca azi contra Finlandei U21, în preliminariile EURO 2021. Partida începe 20:00 și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV. 

Naționala U21 a câștigat cu scoruri lejere partidele cu Ucraina și Irlanda de Nord de luna trecută, 3-0, însă Mirel Rădoi a țintit câteva detalii care l-au deranjat și pe care caută să le regleze cât mai repede. Selecționerul umblă la antrenamentele jucătorilor și speră ca aceștia să înscrie și în prima repriză, ca să nu mai aștepte partea secundă, când au fost tranșate ultimele două dispute. "Important este începutul de joc. Dacă începem bine jocul, putem ușura munca. Dacă începem slab, vom avea probleme pentru că Finlanda este o echipă agresivă, care începe destul de bine meciurile", a spus Mirel Rădoi ieri.

Schimbă antrenamentele

Selecționerul U21 știe ce e de făcut, a schimbat antrenamentele, orele de disputare și e atent și la partea fizică a ședințelor de pregătire: "Încercăm să modificăm chiar şi structura antrenamentelor, orele de desfăşurare, poate şi din punct de vedere fizic nu am reuşit să îi montăm chiar de la început. Să sperăm că, în sfârşit, vom avea o partidă în care vom reuşi să marcăm până la pauză", a completat Rădoi.

Atenție la „Suomi”

Finlanda a surprins în startul preliminariilor, când a învins-o pe Ucraina, teoretic una dintre favoritele din grupa de calificare alături de Danemarca. Și din acest motiv Rădoi cere ca jucătorii să fie precauți, pentru că vede în echipa lui Juha Malinen un adversar puternic, imprevizibil: „Din punctul nostru de vedere, Finlanda este o echipă foarte imprevizibilă, cu un joc echilibrat între faza de atac şi faza de apărare. Ştiu că au forţă şi încearcă oarecum să exploateze şi acest joc combinativ. Şi în momentul în care o şi fac, pentru că au forţă, prestează un joc foarte spectaculos care îţi creează mari dificultăţi”, a mai spus selecționerul. 

„Sunt două meciuri foarte importante. Putem strânge mai multe puncte decât în campania precedentă, după primele 5 jocuri. Cu două victorii ajungem la 12 puncte. Să fim concentrați și să ne atingem obiectivul. Nu ne permitem pași greșiți ca să mergem la EURO”
Alexandru Pașcanu

Lobby pentru Chindriș și Petre

Gigi Becali investește masiv în jucătorii din naționala U21. FCSB e, alături de Viitorul, echipa care dă cei mai mulți fotbaliști în naționala lui Rădoi. Colonia roș-albastră de la U21 se poate mări, patronul FCSB fiind cu ochii pe fundașul Andrei Chindriș și pe atacantul Adrian Petre. Răzvan Oaidă recunoaște că încearcă să-i convingă pe cei doi să accepte oferta vicecampioanei României: "Ne înţelegem foarte bine. Vă daţi seama că vorbim despre variante de transferuri. Mai facem glume între noi. Am vrea să îi avem lângă noi, sunt jucători foarte buni". 

Echipele probabile: 

România U21:  Vlad - Rațiu, Pașcanu, Chindriș, Boboc - Ciobanu, Moruțan, Oaidă - D. Man, Ad. Petre, Mihăilă 
Rezerve: Aioani, Ciobotariu, R. Grigore, Itu, Vlădoiu, Olaru, Șut, Merloi, Ganea, Moldoveanu 
Antrenor: Mirel Rădoi 

Finlanda U21: Jääskeläinen - Virtanen, Halme, Pikkarainen, Sundman - Kairinen, Lingman - Soisalo, Valakari, Assehnoun - Källman 
Antrenor:  Juha Malinen 
Rezerve: Keto, Häkkinen, Hyvärinen, Mäenpää, Oksanen, Kouassivi-Benissan, Ylätupa, Vertainen, Banza 

Stadion: „Anghel Iordănescu” (Voluntari) 
Arbitru:  Robert Hennessy // Asistenți: Allen Lynch, Dermot Broughton 

Clasament  

EchipăMeciuriVictoriiEgaluriÎnfrângeriPuncte
1. Danemarca33009
2. Finlanda 2117
3. România3016
4. Ucraina103
5. Irlanda de Nord 02
6. Malta    30121

Program: 

  • 14 noiembrie 2019: România – Finlanda
  • 15 noiembrie 2019: Ucraina – Danemarca
  • 19 noiembrie 2019: Irlanda de Nord – România, Danemarca – Malta
  • 27 martie 2020: Malta – Ucraina
  • 31 martie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda
  • 4 septembrie 2020: Danemarca – Ucraina, Malta – Irlanda de Nord, Finlanda – România
  • 8 septembrie 2020: Finlanda – Ucraina, Irlanda de Nord – Danemarca, Malta – România
  • 9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca
  • 13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda

Citește și:

Nemulțumirea lui Mirel Rădoi: „N-am reușit să-i montăm din punct de vedere fizic”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează