FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

ROMÂNIA U21 // Ionuț Chirilă a sunat în direct la TV și s-a enervat: „Cum să antreneze Mutu echipa națională în detrimentul meu? Am făcut o generație fabuloasă la Dinamo, iar Chiajna era exponentul fotbalului-spectacol”

Articol de GSP - Publicat marti, 14 ianuarie 2020 22:39

Ionuț Chirilă (54 de ani) este deranjat de faptul că Federația Română de Fotbal l-a ales pe Adrian Mutu pentru naționala sub 21 de ani și a sunat în direct la TV pentru a cere explicații.

„Vreau să spun, în primul rând, că îl simpatizez pe Adrian Mutu. Este un tip inteligent, a fost un jucător mare și are un sistem bun de relații internaționale. Poate fi un foarte bun conducător, manager de club. E respectat și are relații la cluburile occidentale. E un băiat deștept, vine dintr-o familie de intelectuali și poate foarte bine să gestioneze bine un club.

Oamenii din Federația Română de Fotbal nu-și dau seama de ce Spania s-a oprit din milă la 5-0 în meciul cu România. Și nu își vor da seama. Asta mă surprinde. Trebuie să spui care sunt criteriile de competență pentru care alegi un antrenor. Naționala de tineret e mai importantă decât cea de seniori.

Vreau să-i întreb pe cei care sunt criteriile din Comisia Tehnică. Nu-l întreb pe Burleanu, ci pe cei din Comisia Tehnică. Ei sunt cei care ne-au adus în situația asta. Vreau să-mi dea un criteriu pentru care Mutu e antrenorul naționalei de tineret în locul meu. E un nume mai mare?! Păi, Maradona are un nume și mai mare”,  a declarat Ionuț Chirilă la TV Digi Sport.

Ionuț Chirilă: „Am construit o echipă care a dominat fotbalul” 

„Trebuie să explicăm oamenilor ce trebuie să faci ca să antrenezi naționala. Ca să-i antrenezi pe Cicâldău. Mihăilă, Hagi sau Pușcaș trebuie să fi construit o generație. Trebuie să produci jucători înainte. Trebuie să faci o generație fabuloasă, așa cum am făcut eu, care a dominat fotbalul românesc și care a dat 7 jucători la Dinamo, care a fost campioană.

După aceea ajungi la un lot național de juniori și-l califici la EURO din prima. După, te duci la Rapid și iei jucători ca Daniel Niculae, Răzvan Raț, Maftei, Mărgăritescu și câștigi campionatul. Cu 50.000 de euro am făcut o echipă care i-a adus Rapidului 12 milioane de euro.

Și trebuie să demonstrezi și în Liga 1. Iei o echipă care e la retrogradare și o faci să joace bine, să fie exponentul fotbalului-spectacol. Și care dă jucători care acum joacă la Steaua. Vali Crețu a venit la mine și mi-a zis «Domnule Chirilă, nu-mi faceți și mie un contract pe 1.500-2.000 de dolari?». Și acum patronul Stelei spune că jucătorul de 2 milioane de euro (n.r. Cristi Manea) nu poate juca în fața lui Crețu. Neluț Roșu a ajuns cel mai bun pasator, iar Wellington a ajuns la Pandurii.

Ce trebuie să mai demonstrez ca să ajung la echipa națională? Unii din Comisia Tehnică spun că nu au nevoie ca naționala de tineret să joace bine, ci să dea jucători la naționala mare. La echipa națională nu se face selecția având în vedere cine a jucat mai mult în străinătate. Trebuie să ții cont de profilul adversarului. Rădoi nu a demonstrat că teoria mea nu e adevărată! El nu a reușit la Steaua. La tineret a avut jucători foarte buni.  

De ce niciun jucător de la tineret nu e curtat de o echipă din primele 5 campionate din Europa? Voi șțiti ce sisteme de scouting au cluburile mari în Brazilia? Acolo sunt mii de jucători mai talentați ca Mbappe-ul nostru. Nu mai suntem sănătoși la cap?”, a declarat Chirilă la TV Digi Sport.

CLASAMENT GRUPA 8

Citește și: 

Adi Mutu a fost validat la România U21! EXCLUSIV Detaliile contractului + Ce i-a spus Răzvan Burleanu

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
kingdon
kingdon  •  15 Ianuarie 2020, 11:41
Postat de Mihai Precup pe 15 Ianuarie 2020, 05:46

Greu de spus care-i mai penibil Ionuț sau frate-su Tudor.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

whiteredarad
whiteredarad  •  15 Ianuarie 2020, 10:27

DIGI si GSP " il cultiva pe acest individ " la care semnele de delir de grandomanie si persecutie ...sint evidente, mereu foloseste un stil prolix de vorbire. Nu spune un cuvintel despre cum a distrus UTA, despre cum cerea jucatorilor tineri sa semneze cu el ( ca impresar), Chiajna, pe care el spune ca a ridicat-o _pe culmi nebanuite de progres" era sa retrogradeze cu el. E conflictual, hraparet si grandoman. Omul asta daca ar veni la un meci d acasa, la UTA risca sa fie atacat, la cit rau a facut clubului. Persoana asta a trait dintr-o generatie de tineri la Dinamo ( care cu toata valoarea ei a pierdut un titlu de campion , ...cu UTA), in care citiva jucatori au fost promovati ,doar ca jucau la Dinamo. In rest, dupa "episodul" cu Dinamo, Ionut Chirila nu a mai realizat NIMICA. Cind il auzi vorbind ai impresia ca ar fi vreo mare valoare persecutata, ca fostii detinuti politici. Sa fim seriosi, Ionut Chirila este , cel mult ...un epigon al tatalui sau, iar cind vorbeste dspre fotbal il apar semnele unei suferinte...greu de vindecat.

amicu
amicu  •  15 Ianuarie 2020, 09:03

am auzit ca i-au sunat si pe aia de la Barcelona sa ii certe ca el ar fi mai nimerit decat *** ala necunoscut ce l-au pus acum.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează