FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Probleme la debutul lui Săndoi pe banca României U21 » Duelurile cu Spania și Țările de Jos au fost mutate pe un alt stadion

Emil Săndoi, noul selecționer al României U21
Emil Săndoi, noul selecționer al României U21

Articol de GSP - Publicat joi, 15 septembrie 2022 16:26 / Actualizat joi, 15 septembrie 2022 16:45

Naționala U21 a României, pregătită de noul selecționer Emil Săndoi, are programate două meciuri amicale în decursul acestei luni, în compania Spaniei și Țărilor de Jos. 

  • România U21 - Spania U21, programat pe 23 septembrie și România U21 - Țările de Jos U21, programat pe 27 septembrie vor fi LiveTEXT pe GSP.ro

Cele două partide trebuiau să se joace pe arena Dr. Constantin Rădulescu, stadionul campioanei României din ultimii 5 ani, CFR Cluj, însă, din cauza gazonului prost din „Gruia”, oficialii Federației Române de Fotbal au fost nevoiți să mute amicalele pe un alt stadion .

Petre Marin, mesaj clar pentru Edi Iordănescu: „Când nu ai rezultate, indiferent cum te numești, ești contestat!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Petre Marin, mesaj clar pentru Edi Iordănescu: „Când nu ai rezultate, indiferent cum te numești, ești contestat!”

Comunicat FRF: „Amicalele cu Spania și Țările de Jos se vor disputa pe Cluj Arena”

Federația Română de Fotbal a anunțat, pe site-ul oficial, că amicalul împotriva batavilor se va juca pe Cluj Arena: „Programată inițial pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, partida de pregătire a naționalei U21 a fost mutată în același oraș, pe Cluj Arena, 27 septembrie, ora 18:00. 

Decizia a fost luată în urma solicitării clubului CFR Cluj de a proteja suprafața de joc și de a permite desfășurarea întregului proces de tratare a gazonului”, au punctat cei de la FRF. Forul conducător al fotbalului românesc a anunțat că și meciul amical în compania Spaniei, programat pe 23 septembrie, de la ora 18:00, se va juca tot pe stadionul Universității Cluj.

Și Consiliul Județean Cluj a anunțat, pe pagina oficială de Facebook, mutarea amicalelor tricolorilor mici pe Cluj Arena: „Datorită stării foarte bune a gazonului de pe Cluj Arena, aceasta va găzdui două meciuri de fotbal ale naționalei de tineret a României. 

Consiliul Județean Cluj a fost înștiințat oficial de către Federația Română de Fotbal privind desfășurarea, pe Cluj Arena, a ambelor meciuri de pregătire pe care naționala de fotbal U21 a României le-a programat în perspectiva desfășurării Campionatului European de Fotbal U21 din 2023. 

Astfel, stadionul emblemă al Clujului și al întregii Transilvanii va fi în cursul lunii septembrie gazda a două dintre cele mai galonate selecționate de fotbal din Europa. Primul meci va avea loc pe data de 23 septembrie, în compania selecționatei similare a Spaniei, urmând ca cel de-al doilea să se desfășoare patru zile mai târziu, pe 27 septembrie, în compania echipei de fotbal a Țării de Jos”, au punctat cei de la Consiliul Județean Cluj.

Suprafața de joc din „Gruia” a fost afectată de un virus

Gazonul arenei pe care joacă CFR Cluj ar fi fost afectat de un virus, potrivit lui Cristi Balaj, președintele clubului clujean: „Gazonul s-a degradat incredibil de mult în doar 5 zile. Am chemat specialiști, care au spus că este vorba despre o boală din cauza condițiilor meteo, ploi, temperaturi ridicate, umiditate. 

Boala a evoluat galopant și am pierdut o mare parte din gazon. S-a dat cu soluții, s-au efectuat toate tratamentele, oamenii au stat de dimineața până după-amiaza la stadion. Suntem și noi dezamăgiți de modul în care arată gazonul, dar am făcut tot ceea ce depinde de noi. 

Greu să te lupți cu elementele care nu pot fi controlate. Doar acum putem schimba gazonul. UEFA ne-a permis, sperăm să avem și sprijinul Federației. Pentru meciul următor de acasă, rămâne de văzut ce stadion vom alege pentru meciul următor de acasă. 

Avem Cluj Arena, dar în semn de respect dorim să evităm tensiunile. Dacă ne vor permite cei de la U Cluj vom evolua acolo, dar dacă consideră că nu este oportun, atunci vom găsi probabil un alt stadion. Există Mediaș, Bistrița, Baia Mare, Alba Iulia”, a declarat Cristi Balaj la emisiunea „Liga Digi Sport”.

Citește și alte știri despre echipa națională: 

„De ce nu joc pentru România” » „Moldoveanul-minune” Virgiliu Postolachi a vorbit pentru GSP despre episodul din 2018
INTERVIU
„De ce nu joc pentru România” » „Moldoveanul-minune” Virgiliu Postolachi a vorbit pentru GSP despre episodul din 2018
Chiricheș chiar a vrut să se retragă de la națională » Cine l-a întors din drum
RETRAGERE
Chiricheș chiar a vrut să se retragă de la națională » Cine l-a întors din drum

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează