FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - SUEDIA U20 1-0

România U21 - Suedia U20 1-0 » Victorie pentru „tricolorii” mici, la primul test din Spania. Cronica

România U21 - Suedia U20 / Sursă foto: frf.ro
România U21 - Suedia U20 / Sursă foto: frf.ro

Articol de GSP - Publicat joi, 07 octombrie 2021 22:52 / Actualizat joi, 07 octombrie 2021 22:59

România U21 a obținut prima victorie din stagiul de pregătire desfășurat în Spania. Băieții lui Florin Bratu au învins reprezentativa U20 a Suediei, scor 1-0.

  • România U21 - Mexic U21, următorul meci al selecționatei lui Florin Bratu, este programat sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 21:00. 

Cu Ianis Stoica, Baiaram sau Cîmpanu printre titulari, România a dominat cu destul de multă autoritate prima repriză a amicalului cu Suedia U20. Mereu primii la minge și mult mai combinativi, „tricolorii” au fost întrebuințați doar rareori în partida de joi seara. 

România U21 a deschis scorul în minutul 22, prin George Câmpanu, fotbalistul Universității Craiova. Acesta a găsit o finalizare superbă - șut cu stângul în vinclu - după un atac prelungit al naționalei noastre. 

Victorie pentru „tricolorii” mici, la primul test din Spania

Florin Bratu a efectuat mai multe schimbări în repriza a doua, introducându-l în teren inclusiv pe Jovan Markovic, cel care luna trecută era prezent în selecționata mare a lui Rădoi. Reprezentativa României a mai ratat câteva ocazii importante până la final, însă golul nu a mai venit. Ce-i drept, nici apărarea tricoloră nu a avut prea mult de lucru contra suedezilor, ale căror ocazii au lipsit cu desăvârșire. 

Adevăratul test pentru naționala lui Bratu vine peste două zile. „Tricolorii” mici vor da piept cu reprezentativa similară a Mexiului.

România U21 - Suedia U20 1-0

  • A marcat: Cîmpanu '22
  • FINAL de meci la Marbella. România U21 - Suedia U20 1-0.
  • min.87: Contraatac fulgerător al României. Petrila ajunge în situație de finalizare, dar e blocat în ultimul moment de un fundaș suedez. 
  • min.74: Antonio Sefer, abia trimis pe teren de Bratu, șutează periculos de la distanță, încercând să-l surprindă pe goalkeeper-ul suedez. Mingea ocolește poarta. 
  • min.69: Nou-intratul Markovic irosește o șansă bună. Din poziție centrală, vârful Craiovei șutează puțin pe lângă
  • min.62: Florin Bratu efectuează nu mai puțin de cinci shimbări. Părăsesc terenul Câmpanu, Ianis Stoica, Baiaram și Șerban, intră Markovic, Dragoș Albu, Dican și Petrila
  • min.58: Ianis Stoica, discret până acum, irosește cea mai mare ocazie din repriza secundă. Atacantul FCSB-ului îi ia fața unui apărător suedez, dar șutul său din 14 metri se duce puțin pe lângă poartă. 
  • min.46: A început repriza secundă!
  • PAUZĂ la Marbella, România U21 conduce Suedia U21 cu 1-0, după golul marcat de Cîmpanu. Revenim după odihnă!
  • min.35:  Damian Isac, fotbalistul celor de la UTA, șutează de la distanță, mingea se duce mult pe lângă poartă.
  • min.22: GOOOOL România U21. Înscrie căpitanul Marius George Câmpanu! Fotbalistul Universității Craiovei înscrie superb, cu stângul, din interiorul careului. Mingea șutată de acesta s-a dus în vinclul porții suedezilor.
  • min.17: Primul șut pe poartă din partidă le aparține suedezilor, dar goalkeeper-ul Mihai Popa e atent și reține balonul fără emoții. 
  • min.8: Rareș Ispas intervine curajos și blochează un atac suedez ce ar fi putut deveni periculos. 
  • min.2: Ne instalăm încă din startul partidei în jumătatea suedezilor. Puștii lui Bratu beneficiază de două faze fixe, o lovitură liberă și un corner - fără rezultat pe tabelă.
  • min.1: A început partida de la Marbella! Hai România!
  • Cele două echipe intonează imnurile naționale. Partida va începe în scurt timp. 

Echipa de start a României U21: 12. M. Popa – 2. Al. Georgescu, 4. Racoviţan, 22. Farcaş, 25. Ispas – 5. M. Şerban, 24. Isac – 10. Cîmpanu (cpt), 16. M. Corbu, 7. Baiaram – 19. I. Stoica
Rezerve: 1. R. Ducan, 23. Târnovanu, 3. Ţicu, 6. Screciu, 8. Dr. Albu, 9. Markovic, 11. Işfan, 13. Sefer, 14. Dican, 15. Petrila, 17. D. Toma, 18. Miculescu, 20. Ţîrlea, 21. Pitu
Selecționer: Florin Bratu

Reacția lui Florin Bratu după ce Radu Drăgușin a refuzat convocarea

Radu Drăgușin (19 ani, fundaș central) a refuzat convocarea la naționala de tineret. Florin Bratu (41 de ani), selecționerul României U21, a comentat decizia fotbalistului de a nu se prezenta la „națională”.

Selecționerul este de părere că Drăgușin s-a grăbit în decizia pe care a luat-o și că are nevoie de echipa națională în acest moment al carierei. De asemenea, Bratu îl sfătuiește să accepte concurența pe care o are pentru postul de titular al defensivei.

„Este un refuz. Învoire ar fi fost cu acceptul nostru. Noi l-am convocat, voiam să fie lângă noi la U21. Este alegerea lui Radu, o respectăm. Am vorbit ieri cu el, m-a sunat, și i-am spus că se grăbește. Nu pot să-i impun nimic, pot doar să-l ajut dacă își dorește. Eu am venit cu niște principii: să joci la echipa de club. Eu am făcut performanța la tineret după ce am fost un antrenor corect, mereu am dat șansă tuturor. Radu cred că avea nevoie de echipa națională acum. 

El s-a transferat la o echipă frumoasă, Sampdoria, dar unde este greu să joace. Are o concurență incredibilă acolo, e complicat să joace. Noi am vrut să-i oferim șanse la echipa națională. Acum o să împărțim echipa în două loturi, avem două meciuri în trei zile. Radu a arătat potențial la juniori, dar dacă nu accepți concurența este o problemă pentru mine”, a declarat Florin Bratu pentru Digi Sport.

Lotul României U21 pentru meciurile amicale cu Suedia U20 și Mexic U21

  • PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Răzvan Ducan (CS Mioveni);
  • FUNDAȘI: Alexandru Georgescu (Farul Constanța), Alexandru Țîrlea (Deportivo Alaves B/Spania), Bogdan Racovițan (FC Botoșani), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Rareș Ispas (Sepsi OSK), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52);
  • MIJLOCAȘI: Damian Isac (UTA), Daniel Toma (CS Mioveni), Marius Corbu (Academia Pușkaș/Ungaria), Victor Dican (Universitatea Cluj), Dragoș Albu (U Craiova 1948 SA), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Antonio Sefer (FC Rapid 1923), David Miculescu (UTA Arad), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Alexi Pitu (Farul Constanța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Ricardo Farcaș (Siena/Italia), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova);
  • ATACANȚI: Ianis Stoica (FCSB), Jovan Marković (Universitatea Craiova).

Citește și alte știri de actualitate:

Impresionat după ce a văzut tactica lui Rădoi: „Chiar i-am zis: «Bravo, Mirele! Așa trebuie procedat cu nemții!»”

Ce trebuie să știe fanii români care vin la meciul cu Germania » În ce condiții se poate intra în țară + cum se face accesul pe stadion

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
fairplayromania
fairplayromania  •  07 Octombrie 2021, 23:42

Dacă dădea golul fcesbîstul erau 50 de articole cu super-fantastica vedetă a ciobanului....dar amărîtul ăla de la Craiova nu merită nici sa i se pomenească numele... mi-e greată de impartialitatea jurnalistică !

dora
dora  •  07 Octombrie 2021, 22:37

Bratu despre Drăgușin : ”El s-a transferat la o echipă frumoasă, Sampdoria, dar unde este greu să joace. Are o concurență incredibilă acolo, e complicat să joace”...pai de ce a ales, impreuna cu impresarul ala al lui o echipa unde nu are sanse sa joace ? Inteleg ca la Juventus nu avea loc dar cum sa mearga la o echipa mai slaba unde nu are asigurat loc de titular ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează