FOTBAL  »  NATIONALA  »  COVID-19

Caz de COVID-19 la echipa națională de tineret » EXCLUSIV Cine este fotbalistul în cauză

Unul dintre componenții lotului U21 a fost depistat pozitiv cu COVID-19
Unul dintre componenții lotului U21 a fost depistat pozitiv cu COVID-19

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 noiembrie 2020 12:13 / Actualizat miercuri, 11 noiembrie 2020 12:58

Virgil Ghiță (22 de anI), unul dintre fotbaliștii convocați de Adrian Mutu (41 de ani) pentru meciul României U21 cu Danemarca U21, a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

  • Meciul dintre România U21 și Danemarca U21 este programat marți, 17 noiembrie, de la ora 20:30. Dacă învinge, România se califică la EURO 2021!

FRF a anunțat faptul că un fotbalist din lotul selecționat de Adrian Mutu pentru meciul crucial cu Danemarca a contractat virusul Sars-CoV-2. Din fericire, acesta nu s-a aflat în contact cu ceilalți componenți ai lotului, din moment ce a intrat în izolare înainte de a se alătura activităților de grup. Joi, 12 noiembrie, întreaga delegație a lotului U21 va efectua o nouă testare, informează frf.ro.

Federația nu a declinat identitatea fotbalistului, însă sursele GSP au transmis că este vorba despre Virgil Ghiță, fundașul central de la Viitorul. 

Comunicatul Federației

Din păcate, unul dintre jucătorii convocați pentru partida cu Danemarca a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Acesta a avut un test negativ la sosirea în cantonament, însă a doua zi dimineață fotbalistul a comunicat staff-ului că este contact direct cu o persoană ce în dimineața zilei respective a început să prezinte simptome. Staff-ul medical a decis să îl izoleze. Astfel, jucătorul nu a interacționat deloc cu ceilalți fotbaliști din lot. Nu s-a antrenat, iar masa i-a fost dusă în cameră. Ieri a fost testat RT-PCR, iar în această dimineață rezultatul testului a sosit și este pozitiv - frf.ro

Ghiță a lipsit și de la ultimul meci al României U21, victoria categorică cu Malta, scor 4-1. Atunci, fundașul central de la Viitorul a fost scos din joc deoarece a prezentat simptome de varicelă.

Clasamentul grupei României

Caz de COVID-19 la echipa națională de tineret » EXCLUSIV Cine este fotbalistul în cauză

Cei 23 de jucători din lotul României U21 pentru meciul cu Danemarca

  • Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), George Micle (FC Argeș);
  • Fundași: Denis Haruț (FC Botoșani), Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Alexandru Pașcanu (SD Ponferradina / Spania), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Boboc (FC Viitorul), Raul Opruț (Hermannstadt), Ricardo Grigore (Dinamo);
  • Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa / Italia), Gabriel Simion (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj),  Darius Olaru (FCSB), Ianis Hagi (Rangers/Scoția), Alexandru Mățan (FC Viitorul), Claudiu Petrila (Sepsi OSK), Olimpiu Moruțan (FCSB), Carlo Casap (Viitorul)
  • Atacanți: Nicolae Carnat (CFR Cluj), George Cîmpanu (Universitatea Craiova), Valentin Costache (CFR Cluj)

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește mai multe știri despre echipa națională U21:

VIDEO Andrei Vlad, despre meciul decisiv cu Danemarca U21: „Presiunea este pe noi. Ei sunt deja calificați”

VIDEO Adrian Mutu îl antrenează în premieră pe Ianis Hagi: „Poate să-și dea un restart”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
dora
dora  •  11 Noiembrie 2020, 14:21

Ai citit articolul...cica ” a avut un test negativ la sosirea în cantonament, însă a doua zi dimineață fotbalistul a comunicat staff-ului că este contact direct cu o persoană ce în dimineața zilei respective a început să prezinte simptome”.

dora
dora  •  11 Noiembrie 2020, 13:23

Sunt probleme f mari la Academia si Viitorului lui Hagi ! Cei de la FRF nu pot pune piciorul in prag, cum se zice, sa spuna, daca mai apar noi cazuri pozitive nu mai selectionam la echipele nationale nici-un jucator de la Vitorul ?

ravenpaladin
ravenpaladin  •  11 Noiembrie 2020, 13:23

Ghita a jucat duminica in etapa ligii de fotbal.....oare pe cine a infectat?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează