FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U23 - MEXIC U23 0-1

România U23 - Mexic U23 0-1 » „Olimpicii” României cedează în fața nord-americanilor

România U23 - Mexic U23 0-1 +15   FOTO
România U23 - Mexic U23 0-1

Articol de - Publicat sambata, 05 iunie 2021 19:30 / Actualizat sambata, 05 iunie 2021 23:04

Reprezentativa olimpică a României a pierdut primul amical de la Marbella, 0-1 cu selecționata U23 a Mexicului.

România U23 vrea să vină cu o medalie de la Tokio, junii tricolori fiind entuziasmați de ultimele două turnee finale europene la naționala de tineret. Tupeul tipic vârstei ar trebui să mai fie domolit, deși cutezanța este atributul caracterelor puternice, însă declarațiile e obligatoriu a fi susținute cu fapte. Ceea ce este departe de adevăr, momentan. 

După ce-am terfelit galbenul Generației de Aur în ultimele meciuri oficiale și amicale ale primei reprezentative, albastrul tinerilor este mai curajos, mai elastic, mai optimist. Dar fără niciun rezultat concret, fiindcă am jucat doar fotbal doar 45 de minute din totalul de 90, iar repriza secundă a aparținut învingătorilor. 

+11 FOTO

Am deținut prima repriză a amicalului de debut al stagiului de la Marbella - marți seară, e a doua partidă, tot cu o participantă la JO de la Tokio, Australia -, în a doua ai noștri uitându-se mai mult la tabela electronică, doar, doar o trece timpul mai repede. 

„Hai să mai ținem de ea”, fiind vorba de o zonă neutră, la mijloc, cam asta a fost tactica din iarbă a românilor, încă din startul părții secunde, semn că bateriile se consumă repede, după un stagiu intens de o săptămână. Elevii lui Dică au mizat pe viclenie, sperând într-o fază fixă izbăvitoare. Nu a venit, am pierdut, deja România e logodită cu eșecul la orice nivel.

VIDEO. Unicul gol din România U23 - Mexic U23

Bile albe:

  1. Octavian Popescu a încercat să surprindă adversarul printre câteva pase ce puteau fi decisive, doar că Valentin Costache a avut o viteză în minus.
  2. Manea și Nedelcu, rebranduiți în apărători centrali, au dirijat departamentul ofensiv doar trei sferturi din meci, însă au rămas doar vorbele. Există posibilitatea ca jucătorul FCSB-ului să rămână acolo, depinde de planul tactic și de ce jucători vor fi lăsați la lot, pentru ca în fața apărării să continue Marius Marin, căpitanul echipei, și Andrei Ciobanu.
  3. Fundașii laterali Velisar și Boboc și-au făcut treaba în prima parte, au cărat pianul, n-a avut cine să apese pe clape.

Bile negre:

  1. Fără vlagă în partea secundă, fără nicio idee, lenți și previzibili. Spiritul ofensiv a avut de pătimit, chiar dacă Dică a încercat câteva permutări de efect. Dacă la adversari s-au simțit schimbările, Angulo marcând cu un șut sănătos și plasat la trei minute de la apariția pe gazon.
  2. La faza unicului gol, adversarul a recuperat, atacantul a primit pasa, a făcut câțiva metri și a șutat, fază simplă, iar Manea nu a putut respinge, deși ieșit în fața mexicanului. Noi am complicat fazele sau adversarul s-a apărat exemplar, blocând cele mai periculoase șuturi, două la număr.
  3. Nu facem diferența în atac. La Euro din Ungaria am resimțit absența lui Costache, vârful ce are 4 campionate cu CFR Cluj nu a putut să-și pună deloc în valoare calitățile. Mai mult efort a făcut în bandă, ori noi avem nevoie de o săgeată otrăvită pentru adversari în centru, un atacant care să îngenuncheze adversarul.
  4. Am avut două lovituri libere în ultimele zece minute, în zadar. Fără efect indiferent cum au fost executate, la ultima fază a meciului doi români doar văzând mingea cum le trece prin fața ochilor, deși era oportunitate de gol.

România U23 – Mexic U23 0-1

  • A marcat: Angulo 76

FINAL DE MECI, 0-1.

  • min. 88: încă două schimbări în tabăra României: Ricardo Grigore în locul lui Nedelcu și Ovidiu Perianu în locul lui Marius Marin.
  • min. 82: Ganea execută o lovitură liberă de la marginea careului. Portarul mexican respinge. 
  • min. 78: două schimbări în tabăra României: au intrat Rațiu și Miculescu, au ieșit Velisar și Andrei Ciobanu.
  • min. 76: GOL MEXIC! Jesus Angulo preia mingea la marginea careului, înaintează câțiva metri și șutează la colțul lung, cu piciorul stâng. Manea a plonjat pentru a bloca șutul, dar nu a izbutit acest lucru, astfel că balonul a intrat în poartă.
  • min. 70: Andrei Ciobanu execută o lovitură liberă de la marginea careului, dar trimite peste poartă. 
  • min. 61: dublă-schimbare la România: intră George Ganea și Marco Dulca, ies Octavian Popescu și Cîmpanu.
  • min. 56: cartonaș galben pentru Torres, care îl faultează pe Octavian Popescu. 
  • min. 48: bară Mexic! Șutul lui Beltran de la aproximativ 25 de metri de poarta lui Aioani lovește bara transversală. 

A început repriza a doua!

0-0 la pauză. 

  • min. 41: Beltran are o intervenție dură asupra lui Octavian Popescu. Mingea centrată din lovitura liberă este respinsă la marginea careului, de unde Popescu șutează mult pe lângă poartă.  
  • min. 37: emoții pentru Dragoș Nedelcu, care cere intervenția echipei medicale. 
  • min. 35: Torres șutează pe lângă poarta lui Aioani. La cealaltă poartă lipsesc ocaziile. 
  • Posesie prelungită, dar sterilă pentru România. 
  • min. 12: Mățan șutează puternic de la marginea careului, dar mingea este respinsă de un fundaș. 
  • Început precaut de meci la Marbella. România are primul corner. 

A început meciul!

România U23 – Mexic U23, echipe de start

România U23: Aioani - Boboc, Manea, Nedelcu, Velisar - M. Marin, Ciobanu - Cîmpanu, O. Popescu, Măţan - Costache
Rezerve: M. Popa, Grigore, Buta, Rațiu, Nedelcu, Perianu, Dulca, Miculescu, G. Ganea
Antrenor: Nicolae Dică

Mexic U23: Malagon - Lorona, Sepulveda, J. Angulo, L. Aguirre - Ruiz, Esquivel - Torres, Vega, Beltran - Macias
Rezerve: Jurado, Alvarez, Mozo, Vasquez, Cervantes, R. Angulo, Sanchez, Zendejas, E. Aguirre
Antrenor: Jaime Lozano

Partidele din Spania ale tricolorilor se vor disputa fără spectatori, în urma unei decizii a organizatorilor. Toate meciurile care se dispută în această perioadă, organizate de Marbella Football Center, se vor disputa în aceleași condiții. 

Pe lângă România U23, la Marbella se mai află în pregătire: Argentina U23, Arabia Saudită U23, Danemarca U21, Irlanda de Nord U21 și adversarele noastre din acest stagiu de pregătire: Mexic U23 și Australia U23.

Naționala condusă de Dică va mai juca un amical și pe 8 iunie, cu Australia U23, tot de la ora 21:00.

Cluburile trebuie să înțeleagă că e o competiție importantă, că România merge după jumătate de secol la un astfel de turneu, că jucătorii își doresc să meargă la Olimpiadă, trebuie să ajungem un consens. 

Avem lotul conturat, în linii mari, să vedem ce jucători vom putea lua, vom discuta și cu Mirel Rădoi, astfel să luăm cele mai bune decizii. Jucătorii sunt foarte implicați în antrenamente, acest lucru e pozitiv, important e să aibă curaj și la meciuri
– Nicolae Dică

VIDEO Naționala U23 trage tare în stagiul de pregătire din Spania

Citește mai multe știri despre naționala României: 

Momentul adevărului, la doi ani după Anglia - România de la „tineret” » Comparația care ne dă de gândit

Mircea Lucescu îi atrage atenția lui Rădoi: „Asta e o mare problemă de antrenor” și îi dă un sfat: „Așa se câștigă un meci”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (56)
1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  06 Iunie 2021, 16:33
Postat de daniord pe 05 Iunie 2021, 22:34

Mexicul in Amwrica de nord? Vai de mama voastra!

Tu si domnul Goe, nu-i asa ca la scoala stateai cu spatele la tabla?

parpalache
parpalache  •  06 Iunie 2021, 16:10

Finu Mirel+Dica!Adica Nedelcu e la echipa a doua la fcsb, dar e bun pentru Olimpiada?!

amicu
amicu  •  06 Iunie 2021, 13:02

Hai că i-am.batut și pe ăștia ????

Vezi toate comentariile (56)
Comentează