FOTBAL  »  NATIONALA  »  ADUNARE GENERALĂ FRF

S-a terminat Adunarea Generală a FRF » Principiul solidarității propus de Burleanu a fost aprobat! FRF, amenințată că va fi dată în judecată

FOTO: Cristi Preda +8   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 27 mai 2017 15:10

Astăzi a avut loc Adunarea Generală a FRF. Iată ce s-a discutat și ce s-a decis:

update 15:00

S-a terminat Adunarea Generală a FRF! Toate propunerile Federație au trecut la vot.

Florin Prunea amenință că echipele din Liga 1 vor contesta în instanță decizia de a da un procent din drepturile TV către Liga a 2-a.

"Nu credeam că mai trăiesc vremurile în care să aud un discurs de Plenară. Ați văzut ce atmosferă a fost în sală. Nu poate nimeni să ne oblige să dam bani dintr-un contract comercial al Ligii către alte direcții. Cu siguranță vom merge în instanță. Vom vedea acolo ce se va întâmpla", a declarat Florin Prunea.

"E dreptul fiecăruia să se adreseze instanței. Dar nu au șanse să câștige. Este o decizie a Adunării Generale, aprobată cu o majoritate covârșitoare"
Răzvan Burleanu, președinte FRF

"Un pic de istorie: După preluarea puterii, Stalin nu a acceptat existența unor puteri politice opuse în partid, asumându-și rolul de unic și infailibil interpret al politicii partidului"
Justin Ștefan, secretar general al LPF

update 14:35

S-a aprobat introducerea unui procent de solidaritate. A fost aprobată mandarea unei unei comisii de la FRF pentru a negocia cu LPF implementarea principiului solidarității și acordarea unui procent din drepturile TV către Liga a 2-a.

Împotriva propunerii au fost 11 voturi împotrivă,  10 de la echipele din Liga 1 plus Cristi Balaj, și două abțineri.

update 14:25

Gino Iorgulescu, președintele LPF, s-a luat de Răzvan Burleanu. Acesta a cerut blocarea prin vot a inițiativei FRF de a da 5% din drepturile TV către cluburile din Liga a 2-a.

"Noi la LPF am luat o hotărâre, pe care v-am înaintat-o. Liga Profesinistă nu este de acord cu acest articol. Solidaritatea poate fi și în sens invers. LPF are vizibilitate, dă jucători la echipa națională, iar echipele joacă în cupele europene. Astfel, s-ar putea și bani din încasările din meciurile echipele naționale.

Dacă se împuținează banii, ar putea dispărea câteva echipe. Sunt echipe in insolvență care se bazează pe banii din drepturile TV", a spus Iorgulescu.

update 12:30

Moment jenant la Adunarea Generală a FRF! Federația a adus un invitat, dar nimeni nu a înțeles mesajul acestuia! Vezi aici detalii!

update 11:00

A început Adunarea Generală. S-a ținut un moment de reculegere pentru oamenii de fotbal care au murit în ultimii ani.

"Muncim pe rupte ca să micșorăm decalajul față de fotbalul mare. Nu putem fi Germania, dar trebuie să fim în top 3 din Europa de Est și Centrală, la nivelul Poloniei, Croației și Ungariei. Nu vom accepta ca timpul nostru să fie sabotat cu o campanie electorală pornită deja de unii. Avem prea mult de muncă.

Nu trebuie să ne talibanizăm pe ideea că fotbalul este al celor care vin din fotbal. Astăzi, la UEFA, FIFA și la marile cluburi, este vorba despre a produce o poveste și spectacol mai bun ca al altuia. Pentru asta lucrează absolvenți de drept, de marketing.

Vrem să fim un model de succes în Europa de Est. Mesajul este unul de concentrare asupra misiunii pe care o avem. Îmi voi asuma azi o afirmaţie periculoasă, administrarea fotbalului este pe zi ce trece mai puţin despre fotbal. Astăzi fotbalul este tot mai mult despre promovare şi marketing. Fotbalul trece printr-o perioadă de schimbare. Modul prin care copiii noştri interacţionează cu fotbalul este total diferit faţă de perioada când eram tineri. Schimbările se întâmplă cu o rapiditate de neimaginat. În fotbal ajung să lucreze oameni din cât mai multe domenii, proveniţi din instituţii europene. Fotbalul de pe teren a devenit un produs, cu o cotă de piaţă din ce în ce mai mare.

Am văzut că se vântură ideea că businesul a cotropit fotbalul. Banii vin dintr-o piaţă concurenţială. Azi avem un singur club în top 100 la nivel european. Trebuie să fim în permanenţă ancoraţi în realitate, să fim proactivi. Altfel riscăm ca prăpastia dintre est şi vest să se adâncească. Trebuie să ne deschidem cât mai mult către o abordare probusiness. Am orientat federaţia către eficienţă, nu către consum. Avem o organizaţie stabilă şi sănătoasă din punct de vedere financiar. Nu e o formulă magică prin care am reuşit să salvăm federaţia de la faliment", a declarat Răzvan Burleanu.

Știrea inițială:

La ședința de azi vor fi supuse votului mai multe schimbări de regulament.

În plus, se dorește o nouă structură a Comitetului Executiv, limitarea numărului de mandate pentru membrii CEx și ca cei doi vicepreședinți FRF să nu mai prei de drept această funcție, prin calitatea lor de reprezentanți LPF și AJF, ci să fi votați de Comitetul Executiv din rândul acestora, urmând să aibă pentru prima oară atribuții specifice.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  28 Mai 2017, 20:43

Da domnule Burleanu aveti dreptate, cluburile din liga1 ar trebui sa contribuie la supravietuirea cluburilor din ligile inferioare nu cu 5% ci cu 10% oricum sumele in discutie fiind modice pentru liga1 dar importante pentru echipele beneficiare . Aceasta reglementare e benefica si pe viitor va avea efecte certe.

marian0904
marian0904  •  27 Mai 2017, 23:42

Prunea lupta pentru banii lui, munciti de el. Burleanu sa dea din banii lui pt solidaritate! De fapt e o mita pt reprezentantii ligilor inferioare ***. Se zbate degeaba. Cei care l-au pus pe burlan acolo nu mai sunt la butoane si nu mai dau ordine pentru puscarie cu executare.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

inginerul_reloaded
inginerul_reloaded  •  27 Mai 2017, 16:55

prunea este un cetatean apartinand unei anume etnii si un fost proxenet.este grotesc in exprimari si inervant,dar devine mai mult decat simpatic in comparatie cu securistul balbait sef la FRF.copchilul asta cocotat in fruntea fotbalului de servicii,a distrus bruma de fotbal care mai era in tara asta

Vezi toate comentariile (17)
Comentează