FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Componentul „Generației de Aur” care nu e surprins de refuzul lui Hagi: „Mă aşteptam să nu preia echipa naţională”

Gică Hagi
Gică Hagi

Articol de GSP - Publicat luni, 22 noiembrie 2021 21:39 / Actualizat luni, 22 noiembrie 2021 22:00

Ioan Ovidiu Sabău (53 de ani), fostul mare mijlocaș al echipei naționale, a comentat decizia lui Gică Hagi de a refuza echipa națională.

Sabău a declarat că nu se aștepta ca Hagi să vrea să vină la națională, deoarece este implicat în proiectul de la Farul și nu ar avea parte de motivația necesară pentru a veni într-un moment delicat, precum cel în care se află România.

Dezbaterea zilei, 22 noiembrie » Cine va fi noul antrenor al echipei naționale? „Boloni și Dan Petrescu au foarte multe argumente” vs. „Edi Iordănescu e potrivit”
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea zilei, 22 noiembrie » Cine va fi noul antrenor al echipei naționale? „Boloni și Dan Petrescu au foarte multe argumente” vs. „Edi Iordănescu e potrivit”

La prima vedere, când din start nu putea prelua echipa națională, te întrebi de ce a mers să discute. E o decizie personală, aşa a considerat el. Are o academie, face parte din competiţie, formează jucători pentru echipele naţionale, poate au discutat şi alte lucruri, de exemplu legate de strategie.

S-a discutat foarte multe despre asta, legat de faptul că nu i se face o propunere lui Gică. Prima oară era tânăr, a fost împins în faţă şi nu era pregătit în momentul respectiv. Anii au trecut, iar el a acumulat multă experienţă şi a arătat de ce este în stare. A investit şi a format jucători, iar acum, ca şi atunci, foarte mulţi şi-au dorit ca el să revină la echipa naţională. 

Poate Burleanu chiar s-a gândit sincer că vrea să îl pună selecţioner. Mă aşteptam să nu preia echipa naţională. Nu văd cum îl puteau motiva, el este patron de club în momentul actual. Pentru el ar fi fost delicat să preia echipa naţională”, a spus Sabău, pentru Look Sport.

Gigi Becali: „La Hagi nu e vorba de conflict de interese, ci de interes de bani”

Gigi Becali, patronul de la FCSB, crede că Gică Hagi a refuzat propunerea de a prelua echipa națională dintr-o rațiune financiară.

„Aici nu e vorba de conflict de interese, ci de interes de bani. Cât poate să-i dea lui echipa națională? Pierde milioane de euro dacă lasă echipa aia. Ce să-i dea la echipa națională, 400.000 de euro pe an? Trebuie să-și aleagă, pierde milioane sau merge la echipa națională și face glorie. Și nici nu se știe dacă face glorie. Cu marfa de acum de la echipa națională discutăm peste 2-3 ani”, a spus Becali la Pro X.

El admite totuși că „mai bun decât Hagi nu e nimeni în România”. Și adaugă:

„Eu mă uit la fapte: pleacă el de la Viitorul, se duce echipa în jos. Vine el, o ridică. Cu alte cuvinte, Rednic și ceilalți care au fost pe acolo sunt foarte mici față de Hagi. Ăsta e fapt, nu vrăjeală. Cu jucătorii pe care îi are el, altă echipă se bate la retrogradare, dar el se bate la play-off. L-am întrebat odată: «Băi Gică, ce le faci jucătorilor?» «Antrenez în continuu», a răspuns”.

Citește alte știri despre echipa națională:

Adrian Ilie vorbește despre cea mai bună variantă de selecționer: „Trebuie să o luăm pas cu pas”

Dănuț Lupu, atac virulent la Prunea după conflictul cu Ilie Dumitrescu: „Lasă-i pe ăia titulari să vorbească. Pe tine te-a mandatat cineva să vorbești în numele Generației de Aur?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
4774403515910795
Istvan-Lorinc Pakurar  •  23 Noiembrie 2021, 17:29

Era previzibil! Hagi nu ar fi capabil de o calificare si s-ar compromite definitiv.Asa are sacii in caruta, are jucatorii prin nationale si punguta plina!

nicnic
nicnic  •  23 Noiembrie 2021, 06:20

Pana la urma a fost o lovitura de imagine pt Burleanu, acceptata de Hagi. Faru este in campionat, mai da si jucatori la nationala, mai este si Ianis. Hagi nu poate fi in razboi cu federatia. Ce spune el este adevarat, fara copetitie serioasa la juniori si tineret nu poti aduce lucatori in prima liga.

1717336011646542
Florentin Fl Bengus  •  23 Noiembrie 2021, 05:21

E traditional: daca nu-l inviti, se supara si daca-l inviti, nu vine...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează