FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

BREAKING NEWS Ofertat să preia „naționala”, Hagi l-a refuzat pe Burleanu: „Nu pot să creez confuzie. Îmi văd de drumul meu la Farul”

Ilie Dumitrescu, un apropiat al lui Gheorghe Hagi, a dezvăluit că „Regelui” i-a fost propus de către Răzvan Burleanu, președintele FRF, să preia echipa națională. Din cauza faptului că Hagi e acționar majoritar la Farul, răspunsul a fost unul negativ.
Ilie Dumitrescu, un apropiat al lui Gheorghe Hagi, a dezvăluit că „Regelui” i-a fost propus de către Răzvan Burleanu, președintele FRF, să preia echipa națională. Din cauza faptului că Hagi e acționar majoritar la Farul, răspunsul a fost unul negativ.

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 noiembrie 2021 20:02 / Actualizat duminica, 21 noiembrie 2021 21:07

Gheorghe Hagi s-a văzut cu Răzvan Burleanu, președintele FRF, pentru a discuta preluarea „naționalei”. Din cauza faptului că e acționar majoritar la Farul, Hagi a anunțat în această seară că a refuzat oferta federală. 

Știrea a fost dezvăluită inițial de Ilie Dumitrescu, în direct la „Digi Sport Special”:

Burleanu s-a întâlnit azi cu Hagi. Apreciez inițiativa lui Burleanu, i-a propus un proiect pe 4 ani. Dar e extrem de complicat să preia naționala. Ar fi fost primul caz în lume ca un manager de club să devină și selecționer. El vrea să preia echipa națională atunci când va fi doar antrenor, să nu mai fie și patron la Farul.

Hagi mi-a demonstrat că e un om corect, care nu vrea să creeze probleme pentru națională. Hagi i-a spus lui Răzvan că apreciază, dar că nu se poate să accepte oferta”. 

Dezbaterea zilei, 19 noiembrie » Ar trebui ca Federația să insiste pentru a-l pune pe Hagi la națională?
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea zilei, 19 noiembrie » Ar trebui ca Federația să insiste pentru a-l pune pe Hagi la națională?

Gică Hagi a intrat în direct: „Am discutat două ore cu Burleanu, dar nu pot prelua naționala”

Ulterior, Hagi a intrat în direct pe post pentru a oferi clarificări: 

„Eu vă confirm ce v-a transmis Ilie. Discuțiile au durat două ore, dar nici n-am vrut să încercăm să vorbim cu avocații dacă se poate găsi o cale. Am spus că, dacă sunt acționar majoritar, nu pot să fiu în altă parte, pentru că ies alte speculații. Eu nu pot să creez confuzie. Îmi place când lucrurile sunt clare, când sunt proiecte ambițioase. Îmi văd de drumul meu la Farul”.

Hagi a mai spus că vrea să extindă proiectul Farul, fără însă să precizeze dacă această dorință are legătură cu preluarea naționalei în viitor: „Îmi doresc să vină parteneri lângă mine, tot ce am făcut e pentru Farul, să devenim mai buni. Dar nu vreau să se speculeze nimic”.

Nu pot fi în mai multe locuri deodată. Îmi place să fiu responsabil și să mă dedic 100%. Îmi asum ce fac și vreau să-mi îndeplinesc obiectivele la Farul

Îi mulțumesc lui Răzvan Burleanu că a vrut să vorbească cu mine, că s-a gândit la mine. Am fost foarte clar acum. Dacă se va putea vreodată să vin la națională? Nu știu, vom vedea
Gică Hagi

Ruptură în Generația de Aur, după oferta FRF pentru Hagi! » Prunea a intrat în direct pentru a-i reproșa lui Ilie Dumitrescu: „Să-ți fie rușine pentru ce-ai făcut!”
CONFLICT
Ruptură în Generația de Aur, după oferta FRF pentru Hagi! » Prunea a intrat în direct pentru a-i reproșa lui Ilie Dumitrescu: „Să-ți fie rușine pentru ce-ai făcut!”

Semn că Mirel Rădoi a ieșit definitiv din schemă

Discuția dintre Burleanu și Hagi e un semn clar că Rădoi nu a putut fi întors din drum. Astfel, Federația a fost nevoită să caute un alt selecționer și s-a orientat în primă fază spre tehnicianul Farului. 

Eu cred că Hagi ar fi un bun selecționer acum, când e la maturitatea deplină și are o privire de ansamblu extraordinară asupra potențialului fotbalului românesc. Dar e atât de neclar ce vrea cu adevărat încât nu poți spune dacă e o variantă reală sau doar îi place să fie pețit pentru ca apoi să refuze. Impresia mea în acest moment e că Hagi ori nu știe ce vrea, ori știe, dar se ferește să o spună răspicat. Și chiar nu înțeleg jocul ăsta al umbrelor, al aluziilor, al datului după cireș 
Cătălin Țepelin, redactor-șef GSP, în emisiunea „Dezbaterea Zilei”

La Hagi e însă o situație mai specială. Discutăm cu patronul Hagi ca să ne permită să tratăm cu antrenorul Hagi. Glumesc! Dar la Gică e, desigur, o postură mai aparte, fiindcă el este acolo și proprietar. Niciodată nu va putea fi în același timp și patron la Farul, și selecționer. Dar am mai tot avut dialogul ăsta, inclusiv în urmă cu trei-patru ani. Iar el a fost foarte clar atunci: «Sunt patron, am anumite interese, nu pot intra în conflict cu naționala». Dacă se va pune problema să vină la lot, va trebui să cedeze clubul soției sau altei persoane pentru a se degreva de acest statut vizavi de Farul. Asta ține însă numai de Gică și de planurile lui
Mihai Stoichiță, director tehnic FRF, în urmă cu 3 zile

Sondaj GSP: Ar trebui ca Federația să insiste pentru a-l pune pe Hagi la națională?

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Ionuț Chirilă îl propune selecționer pe omul pe care l-a acuzat de sabotaj: „Doar el poate reconstrui naționala, are o carieră desăvârșită”

Mihai Stoica propune adoptarea modelului francez în fotbalul românesc: „Altfel o să plângem și campaniile viitoare”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (49)
226628904800238
Reflector Sv  •  22 Noiembrie 2021, 21:43

Burleanu a facut o miscare inteleapta , diplomat , orientat ...... Gh. Hagi nu avea ce sa caute antrenor la nationala , a mai fost si nu a facut nimic , este conflictual si extrem de limitat..... Avem antrenori romani ce ar putea prelua echipa nationala de fotbal si sigur cu rezultate mai bune ,cum ar fi : Dan Petrescu , E. Iordanescu, Liviu Ciubotariu ,Emil Sandoi , Isaila , Mutu s.a. , cu performante ca jucatori si ca antrenori , precum si capacitati intelectuale specifice postului !

1198649370199221
Dumitru Florin  •  22 Noiembrie 2021, 21:27

OK, Hagi ar fi fost potrivit va selectioner, dar... Bravo lui ca a refuzat sa se bage in mocirla federala care exista acum. In primul rand pentru ca nu ar fi avut timpul necesar pentru implementarea ideilor sale, la Nationala fiind nevoie de rezultate pozitive in regim de urgenta, iar in al doilea rand, cel mai important, cu "priceperea" existenta la nivelul FRF, atat administrativ - Burleanu, Visan, Bodescu etc. -, cat si tehnic, Stoichita, nu ar fi putut face nimic din ceea ce ar trebui! Si, cum Mircea Lucescu nu ar accepta sub nicio forma sa vina in Romania, la fel Boloni, in timp ce Iordanescu jr., cu toata "firma" nu e de un astfel de post, cel mai nimerit pe functie ar fi Piturca!

883758598355956
Adrian Fulgos  •  22 Noiembrie 2021, 17:01
Postat de torque07 pe 22 Noiembrie 2021, 12:21

In primul rand vreau sa-mi cer scuze pt greseala gramaticala domn profesor. :)))) In al doilea rand vreau sa-ti amintesc un lucru: 1. Piturca - "nu jucam nimic, demisia, oricine vine o sa fie mai bine." 2. Iordanescu - "a imbatranit, e cu impresarii, trebuie antrenor strain demisia, o sa fie mai bine oricine ar veni." 3. Daum - "nu a inteles nimic, demisia, trebuie antrenor roman...orice o sa fie mai bun" 4. Contra - "demisia, oricine vine o sa faca mai mult!" 5. Radoi... :))) Stiu ca nu are rost sa fac un discurs logic aici dar...dupa atatea schimbari, si aceeasi fraza de fiecare data, nu crezi ca problema e alta? Dupa ce schimbi de 5 ori un rulment la o roata, si dupa a 5 oara vezi ca inca face zgomot, iei si schimbi a 6-a oara rulmentul? Sau te uiti poate ai fost *** ca ai schimbat de 5 ori ce nu trebuia si poate altceva ce trebuie inlocuit? Tu i-mi zici mie ca nu inteleg. Ai jucat vreodata fotbal intr-o echipa? Ai facut parte dintr-un grup? ai fost selectionat vreodata la un lot de juniori macar? Stii ce inseamna antrenor / selectioner? :))) vorbesti si tu sa te aflii in treaba. Esti si tu cu boala "demisia" ca toti "desteptii" de pe aci. A devenit si moda mai nou

Pertinent comentariul si bine punctat. Toti se uita dupa solutia ce mai la indemină, fară sa analizeze cauza care a generat haosul asta. Problema este mai adinca si are la baza intreaga societate românească actuală. Mult de spus, dar ma opresc.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează
Close