FOTBAL  »  NATIONALA  »  PROIECT

Mihai Stoica propune adoptarea modelului francez în fotbalul românesc: „Altfel o să plângem și campaniile viitoare”

Mihai Stoica, mangerul general al celor de la FCSB, crede că doar investițiile masive în academiile de fotbal ar putea readuce fotbalul românesc în elita mondială.
Mihai Stoica, mangerul general al celor de la FCSB, crede că doar investițiile masive în academiile de fotbal ar putea readuce fotbalul românesc în elita mondială.

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 noiembrie 2021 20:31 / Actualizat sambata, 20 noiembrie 2021 20:57

Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, crede că doar investițiile masive în academiile de fotbal ar putea readuce fotbalul românesc în elita mondială. 

Gică Hagi a insistat în ultimele zile asupra unui proiect pe termen lung la echipa națională a României, fără a oferi detalii concrete despre modul în care acesta ar urma să fie pus în aplicare. Mihai Stoica a comentat acest aspect și insistat asupra unei idei: investiții masive, inclusiv din partea autorităților, în sectorul juvenil. 

FRF îl scoate pe Hagi de pe lista cu posibilii selecționeri: „Ce sens are să vorbim despre proiecte?” + primul nume care intră la negocieri cu Burleanu
SELECȚIONER
FRF îl scoate pe Hagi de pe lista cu posibilii selecționeri: „Ce sens are să vorbim despre proiecte?” + primul nume care intră la negocieri cu Burleanu

Mihai Stoica: „Să adoptăm modelul francez!”

„O să plângem și campaniile viitoare, ne-am obișnuit cu lacrimile. Nu cred că ne vom califica curând la un turneu final. Când discutăm despre un proiect, cred că trebuie să discutăm concret. Nu poate să vină un selecționer și să facă minuni. 

Cred că singura soluție este să adoptăm modelul francez, cu academii puternice peste tot. Doar de acolo se poate pleca, dacă discutăm de baza piramidei. Academii cum sunt la Farul, la FCSB. Toți factorii să fie implicați. Primăriile să facă academii. Uitați, Voluntariul a făcut. Posibil să se vadă peste 10 ani, peste 15 ani.

Acum, ce înseamnă un proiect la echipa națională? Să stabilim o limită de vârstă pentru selecție? Nu! Echipa națională trebuie să fie formată din cei mai buni jucători la momentul respectiv.

Ne e greu pentru că noi nu avem fotbaliști. M-am săturat să auzim critici. Că Mirel a zis că pleacă și de asta n-am bătut, că iarba crește într-o parte. De ce joacă Bancu, de ce l-am naturalizat pe Camora... Să vină cineva și să zică, cel mai bun fundaș stânga era el, dar n-a fost chemat...”, a spus Mihai Stoica, la Telekom Sport.

Mihai Stoica: „Vorbim de proiecte în România?”

Mihai Stoica a dus discuția și în altă direcție. Managerul celor de la FCSB a amintit că FCSB și Rapid nu au primit acceptul autorităților de a juca pe arena Arcul de Triumf, deși stadionul nu găzduia niciun eveniment în perioada meciurilor celor două cluburi de Liga 1. 

„Noi vorbim de proiecte în România, țara unde FCSB, Dinamo și Rapid fac cereri să joace pe un stadion făcut din bani publici, dar nu primesc acceptul? Noi mergem și jucăm la Buzău, stadionul (n.r. Arcul de Triumf) e gol. Rapid merge la Mioveni sau la Giurgiu, stadionul putea să îi găzduiască. 

Dinamo joacă în Ștefan cel Mare, acolo unde se joacă și câte două meciuri de Liga 1 într-o zi. Atunci vorbim de proiecte? Are dreptate Hagi în multe privințe, dar ce proiect să faci în România, când tu ești gonit din orașul pe care îl reprezinți în cupele europene?”, a concluzionat managerul celor de la FCSB. 

VIDEO Hagi: „Unde am stat, am ieșit cel mai bun! Acela e un lider” + „România are nevoie de un proiect”

Citește și alte știri despre echipa națională:

FRF l-a iritat pe Gică Popescu: „E rușinos! Duceți-vă la ușa Federației”

EXCLUSIV Verdictul lui Cornel Dinu: „Îl vreau pe Hagi la națională, dar este o totală incompatibilitate cu cei care conduc fotbalul românesc”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
remarque
remarque  •  21 Noiembrie 2021, 09:35

toata lumea in tara asta are cate un proiect. Evident, pe termen lung si evident fara nici o raspundere si fara nici o garantie. Ceva de genul replicii lui Gogu Steriade in seria BD cand a fost intrebat la Fortele de munca "ce calificare aveti?" si a raspuns "Dvs ne dati postul, iar noi ne adaptam". Cam asa vrea MM, cineva(statul roman sau vreun fraier cu bani) sa finanteze "proiecte" pe termen lung in care MM si altii ca el sa produca fotbalisti de valoare, pentru ca plangem tot timpul ca nu ne calificam. MM draga, abia la varsta asta ti-ai dat seama ca asa trebuie facut? Pai de ce nu ai crescut fotbalsiti de valoare pana acum? Si care e garantia si raspunderea ca veti creste jucatori de valoare. Si ce castig are cel care cheltuie banii? Ca doar are si el nevoie de un profit, nu? Asa functioneaza capitalismul. Ia puneti-va voi averile la bataie in proiecte pe termen lung daca aveti convingerea ca sunt rentabile.

853246084756615
Marcel Popa  •  21 Noiembrie 2021, 09:21

El vorbește, uita ca marea echipa Fcsb nu are stadion ,unde sa joace.El marele gânditor fcsb-ist a fost condamnat ca a furat bani din fotbal .Ca sa facă primăriile academii trebuie bani și nu au bani.Sant multe lucruri care trebuie organizate și lipsesc.Mm mai bine tăcea din gura, el se aseamănă cu patronul lui .Academia lor merge sa facă Gigi bani ,nu se omoară ei pentru nationala.

182499664082881
Dorin Oltea Supuran  •  21 Noiembrie 2021, 08:33

Vorbim despre modelul francez. Invit membrii redacției GSP să facă o documentare asupra fotbalului francez, și vor afla cu PROFUNDĂ MIRARE cine a pus bazele acestei temelii moderne a fotbalului francez. Cine a fost cel care, după preluarea funcției de Director Tehnic în Federațai Franceză de Fotbal, a pornit prin crearea bazelor de la nivel de școală până la nivel de Ligue 1, a creat centrul național de pregătire centralizată pentru loturile naționale la toate nivelele, etc, etc. Dacă nu facem și noi astfel, sigur, adaptat la condițiile de acum, și vrem câte o victorie amărâtă din când în când, vom ajunge în urna valorică 5!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează