FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

FRF îl scoate pe Hagi de pe lista cu posibilii selecționeri: „Ce sens are să vorbim despre proiecte?” + primul nume care intră la negocieri cu Burleanu

Gică Hagi
Gică Hagi

Articol de GSP - Publicat joi, 18 noiembrie 2021 21:43 / Actualizat joi, 18 noiembrie 2021 22:32

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a oferit astăzi noi detalii din culisele numirii noului selecționer.

Stoichiță spune că la „națională” nu este timp de proiecte, așa cum sugerase Hagi. Oficialul FRF a precizat că Rădoi urmează să intre vineri sau luni la negocieri cu Burleanu. În cazul unui refuz al lui Mirel, Federația va aborda apoi antrenori liberi de contract, categorie în care se află nume precum Iordănescu jr., Boloni, Gâlcă, Pițurcă sau Mutu. 

„Tricolorii”, presiuni la FRF ca Mirel Rădoi să rămână selecționer: „E prima dată când am văzut așa ceva!”
SELECȚIONER
„Tricolorii”, presiuni la FRF ca Mirel Rădoi să rămână selecționer: „E prima dată când am văzut așa ceva!”

„E clar un singur lucru: echipa națională nu e un loc pentru proiecte pe zece ani. Cine are răbdare să te aștepte zece ani? Dacă cerem rezultate imediate, ce sens are să vorbim despre proiecte? 

E adevărat că Gică și-a făcut un proiect foarte frumos, care ține la o Academie, unde lucrezi zi de zi. La națională vii de trei ori anul viitor: în martie, în iunie și prin toamnă. Ce proiect să faci? Singurul proiect e să câștigi cât mai multe meciuri”, a declarat Mihai Stoichiță, potrivit playsport.

FRF, întâlnire cu Mirel Rădoi

Directorul tehnic al FRF a dezvăluit că vineri sau luni urmează să aibă loc întâlnirea decisivă între președintele Răzvan Burleanu și Mirel Rădoi, în care oficialii Federației speră să-l convingă pe selecționer să continue pe banca tehnică.

„Întâlnirea dintre Răzvan Burleanu și Rădoi va avea loc vineri sau luni, în funcție de anumite repere din programul președintelui. Eu sper în continuare ca Mirel să rămână, e firesc să purtăm acest dialog. Mai departe, e hotărârea lui să acționeze cum va crede de cuviință”, a precizat Stoichiță pentru sursa citată.

Stoichiță: „Dacă va pica Rădoi, vor fi abordați în primul rând antrenorii liberi de contract”

Stoichiță a dezvăluit și cum va fi ales următorul selecționer, în cazul în care Mirel Rădoi refuză prelungirea contractului.

„La negocieri, dacă va pica varianta Rădoi, vor fi abordați în primul rând antrenorii liberi de contract. Dacă ajungem, de exemplu, la Petrescu, va trebui să-l întrebăm mai întâi pe Nelu Varga dacă ne dă voie să-l abordăm pe Dan. La Hagi e însă o situație mai specială. 

Discutăm cu patronul Hagi ca să ne permită să tratăm cu antrenorul Hagi. Glumesc! Dar la Gică e, desigur, o postură mai aparte, fiindcă el este acolo și proprietar. Niciodată nu va putea fi în același timp și patron la Farul, și selecționer. Dar am mai tot avut dialogul ăsta, inclusiv în urmă cu trei-patru ani. 

Iar el a fost foarte clar atunci: «Sunt patron, am anumite interese, nu pot intra în conflict cu naționala». Dacă se va pune problema să vină la lot, va trebui să cedeze clubul soției sau altei persoane pentru a se degreva de acest statut vizavi de Farul. Asta ține însă numai de Gică și de planurile lui”, a mai spus oficialul FRF.

Citește alte știri despre echipa națională:

Dumitru Dragomir, propunere surprinzătoare la GSP Live: „Pancu, obligatoriu la națională!”

Nicolae Dică dezvăluie marea greșeală a lui Rădoi în mandatul de selecționer: „I-am spus lui Mirel ce trebuia să facem”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (69)
craiovamaxima
craiovamaxima  •  19 Noiembrie 2021, 21:18

Chiar asa... Ce proiecte ne-ar trebui noua in fotbal? Pai de ce sa ne complicam cu vreo calificare la vreun turneu final ?! Sau, Doamne-fereste, sa mergem prea departe in vreo cupa europeana !!! Nu ne trebuiesc proiecte! Clar. Proiectele sunt pentru nemti, francezi , italieni. belgieni,englezi si alti " fraieri". Noi n-avem nevoie de asa ceva. Noi suntem NOI. Atat si nimic mai mult.

1198649370199221
Dumitru Florin  •  19 Noiembrie 2021, 17:00

Bai Lipi(e), tu ai habar cu ce se mananca fotbalul asta? Dupa cum gandesti, tu vrei un selectioner care azi sa intre pe poarta la Mogosoaia si maine sa castige meciul cu Spania sau Anglia. Nu ca ar fi imposibil daca i-ar avea in echipa pe primii 11 jucatori ai lumii, dar cu Tosca, cu Puscas, cu Stanciu, Coman, Man si Morutan etc., nici macar pe Coasta de Fildes sau Japonia nu le-ar "infrange"! Tu vrei la echipa nationala un antrenor alaturi de care faci un "duo", cu pretioasele indicatii "Hai! Urca!", "Avanseaza!" (inainte daca se poate, ca-n tramvai) sau "Paseaza"! Nici nu mai pomenesc de faptul ca nu ai avut macar curiozitatea sa te uiti in DEX ca sa afli ce inseamna un "Proiect", unul intocmit de un om de fotbal nu de Burleanu, Visan, Bodescu si Stoichita!?!

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  19 Noiembrie 2021, 16:01
Postat de cuviosul_pafnutie pe 19 Noiembrie 2021, 15:59

Au fost mai multe!Dar unul dintre ele l-a determinat pe selectionerul Angliei sa il voteze cel mai bun tanar jucator din Europa-vot care l-a clasat pe locul 18 in Europa!!Dupa meciul Anglia- Romania-din preliminariile campionatului Mondial=1-1,cand Hagi avea doar 18 ani!Tin minte ca spre final- din preajma careului de 16 metri al echipei Angliei- a patruns in dribling pana in 6 metri(exact ca Maradona)!Din pacate a sutat in transversala!

Completare:selectionerul angliei-care l-a voptat pe Hagi-era Boby Robson!

Vezi toate comentariile (69)
Comentează