FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

VIDEO Dumitru Dragomir, propunere surprinzătoare la GSP Live: „Pancu, obligatoriu la națională!”

Daniel Pancu
Daniel Pancu

Articol de GSP - Publicat joi, 18 noiembrie 2021 10:15 / Actualizat joi, 18 noiembrie 2021 11:14

Dumitru Dragomir (75 de ani) a enumerat antrenorii pe care-i vede ideali pentru postul de selecționer. Fostul șef al LPF spune că Daniel Pancu (44) ar trebui numit „secund” la prima reprezentativă.

Imediat după finalul preliminariilor pentru Cupa Mondială, Mirel Rădoi a anunțat că nu continuă la cârma naționalei, întrucât nu și-a îndeplinit obiectivul de a prinde locul 2 în grupă și, implicit, biletul pentru barajul turneului final.

De atunci, se fac speculații cu privire la numele noului selecționer. Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a oferit la GSP Live câteva nume de posibil selecționer, dar și un nume de „secund” pe care „obligatoriu l-aș lua”. Este vorba despre Daniel Pancu, ex-antrenor la Rapid și Poli Iași.

Hagi, supărat degeaba pe Gazetă » Iureș în direct: „Eu merit punctaj 100%! Vă bateți joc de mine!?” - Clasamentul GSP explicat
ROMÂNIA
Hagi, supărat degeaba pe Gazetă » Iureș în direct: „Eu merit punctaj 100%! Vă bateți joc de mine!?” - Clasamentul GSP explicat

Dumitru Dragomir: „Selecționer cred că va fi Adrian Mutu”

„Selecționerul ideal ar fi Hagi sau Pițurcă. Și Mircea Lucescu, Anghel Iordănescu, Dan Petrescu, chiar și Strâmbu' Rednic. Dar cred că va fi Mutu. E pregătit. Sau dacă nu e pregătit, se pregătește. El sau Edi Iordănescu, dar eu obligatoriu l-aș lua secund și pe ăsta de a fost vârf de atac la Rapid, Pancu. 

Fotbalist mare, are chimie cu jucătorii, are verbul cu el. Păcat că Pancu a fost înlăturat de la Iași, echipa nu-și mai revine de atunci. Sunt câțiva tineri care ar putea veni puternic de jos”, a spus Dragomir în dialogul cu moderatorul Costin Ștucan.

Prezent la emisiune, jurnalistul GSP Alberto Boțoghină a comentat varianta „Mutu selecționer”, menționată de Dumitru Dragomir:

„Mie nu mi-a plăcut cum a arătat echipa națională de tineret cu Mutu la cârmă. Mi s-a părut că nu poate ataca pe nimeni, că e tipul fricos, nu am văzut ceva spectaculos. Pe Mutu l-am văzut și la Craiova, e mai degrabă îndrăgostit de ceea ce făcea Victor Pițurcă”.

Daniel Pancu a fost pe lista lui Mihai Stoichiță pentru naționala U21

Daniel Pancu a rezistat aproximativ 5 luni la Poli Iași, până în februarie 2021, în care rezultatele echipei au fost sub așteptări. Pancu a fost demis și de la celălalt club pe care l-a pregătit, Rapid, în martie 2020.

De altfel, Pancu a fost în vară pe lista directorului tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, de înlocuitori ai lui Adrian Mutu la naționala U21. Totuși, președintele FRF, Răzvan Burleanu, l-a preferat pe Florin Bratu, din cauza adeziunii lui Pancu la campania lui Ionuț Lupescu pentru șefia FRF din 2018.

Dumitru Dragomir: „Dacă nu-l aduceau pe Stoichiță la FRF, se alegea praful”

Tot în cadrul intervenției la GSP Live, Dragomir a criticat dur conducerea Federației Române de Fotbal, cu o excepție: directorul tehnic Mihai Stoichiță.

„Se alegea praful dacă nu-l aduceau pe Stoichiță. Eu știu ce se întâmplă, dar nu era Stoichiță acolo nu aveam nimic, eram mai rău decât Malta. Nu cunoașteți activitatea. Stoichiță a ținut copiii și juniorii la nivel înalt, problema e că nu vin de la cluburi pregătiți pentru că nu există decât 2-3 centre de copii și juniori în țară. Nu sunt rezultate, altfel ieșea în evidență. 

Nu ai ce să-i reproșezi lui Stoichiță! Dar restul? Suflă vântul, băi nene, nu se poate așa ceva... ce gospodari sunt ăștia, ce administratori sunt, dacă n-au făcut nimic? Au cheltuit banii, atât”.

VIDEO » Mirel Rădoi explică problema mentalității din fotbalul românesc

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

Conflictul neștiut dintre Mirel Rădoi și șefii FRF » Planul selecționerului, dejucat: „Mirel, tu ești împotriva noastră?!”

FRF ia măsuri după umilința României U20 din Italia » Bogdan Lobonț, tras la răspundere: „Îi scutur!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
karolboy
karolboy  •  18 Noiembrie 2021, 14:38

Pancu a incercat sa joace ofensiv la Iasi,e pe stilul schimbarii de stil,ca Radoi si Hagi.Dureaza pana isi schimba jucatorii mentalitatea

126274606358117
Tony Bryder  •  18 Noiembrie 2021, 11:36

Pai cum facem pleaca Mirel cu un nivel mai bun si vine Mutu mai slab Bataie de joc

popa_basca
popa_basca  •  18 Noiembrie 2021, 11:12

Pancu e profesor de științe spirtoase

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close