FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

EXCLUSIV Conflictul neștiut dintre Mirel Rădoi și șefii FRF » Planul selecționerului, dejucat: „Mirel, tu ești împotriva noastră?!”

Mirel Rădoi și Răzvan Burleanu, președintele FRF
Mirel Rădoi și Răzvan Burleanu, președintele FRF

Articol de , , - Publicat joi, 18 noiembrie 2021 07:40 / Actualizat joi, 18 noiembrie 2021 07:49

Mirel Rădoi a avut un conflict cu Federația din cauza ideii sale de a-i proteja pe antrenori. Selecționerul voia să înființeze un sindicat al tehnicienilor, Răzvan Burleanu și oamenii lui au interpretat planul ca pe unul dușmănos.

Situația în care s-a aflat recent Edi Iordănescu a ilustrat încă o dată șubrezenia meseriei de antrenor în campionatul românesc. Chiar dacă în contract exista o clauză de reziliere în valoare de 500.000 de euro, Edward a fost forțat să plece gratuit.

Anterior, Șumudică fusese ținut la gard când mersese la un antrenament al campioanei CFR. Ca și Becali, patronul Varga urmărea să-l determine astfel să plece fără pretenții. Șumi a rezistat și a încasat 250.000 de euro, suma din clauza de reziliere, plus două salarii restante, de câte 20.000 de euro.

MM Stoica, decizie majoră după ultimele evenimente de la FCSB: „Sunt prea bătrân să mai fac asta”
FCSB
MM Stoica, decizie majoră după ultimele evenimente de la FCSB: „Sunt prea bătrân să mai fac asta”

Planul lui Mirel Rădoi, dejucat: „Cum să faci așa ceva?!”

Rădoi a sesizat că tehnicienii din România sunt tratați tot mai rău și că nu beneficiază de vreun ajutor, așa că a avut ideea să îi sprijine, un gând care a slăbit și mai tare legătura lui cu Federația. 

Selecționerul le-a spus lui Răzvan Burleanu și adjuncților lui: „Ar fi bine să înființăm un sindicat al antrenorilor, unul care să-i reprezinte așa cum îi reprezintă AFAN pe jucători. Așa nu ar mai fi la cheremul conducătorilor”.

Ideea lui le-a sunat îngrozitor oamenilor din jurul lui Burleanu: „Mirel, cum să faci așa ceva? Înseamnă că tu ești împotriva noastră! Oricum ne chinuim cu AFAN, sindicat al antrenorilor ne mai trebuie?!”. Selecționerul a înțeles mesajul și a renunțat la plan, nu a mai avut niciun demers pentru a înființa un sindicat.

Mirel Rădoi, ferm pe poziție

Subiectul a înrăutățit relația lui cu conducerea Federației și a contribuit la anunțurile pe care Rădoi le-a făcut de curând. „Plec după meciul cu Liechtenstein, ultimul din grupă!”, a spus el în două ocazii diferite.

Directorul tehnic Mihai Stoichiță a susținut că FRF o să insiste pentru extinderea contractului care expiră la sfârșitul lunii acesteia, însă Mirel a fost categoric în conferința de după victoria cu 2-0 din Liechtenstein: „Nu mai există loc pentru negociere, Federația trebuie să caute un alt selecționer. Am discutat cu oamenii, le-am transmis decizia mea și, din ceea ce mi-au spus ei, vor să aducă tot un român ca selecționer”. 

Becali nu a intervenit peste mine cât am fost la FCSB. Una e să vrea să impună decizii, alta e să se și întâmple așa ceva! Dar nu m-aș întoarce acolo. Am fost, ne-am certat, ce rost are să revin și să mă mai cert o dată cu nașul meu?

- Mirel Rădoi

Ca antrenor, trebuie să ai o discuție ca între bărbați cu patronul sau cu primarul, la prima întâlnire. Dacă el îți spune «S-ar putea să visez ceva și să vreau să folosești trei jucători», iar tu zici da, asumă-ți! Dacă îi spui că nu accepți, riști să nu mai fii angajat, dar trasezi clar granița!

- Daniel Pancu

Sunt dezamăgit de Edi Iordănescu, credeam că el stabilea un precedent care îi ajuta și pe alți antrenori, cu clauza aceea de 500.000 de euro. Dacă a acceptat să plece și a renunțat la bani, sunt dezamăgit.

- Gabi Balint

Antrenorii apelează tot la AFAN 

Fiindcă nu au un sindicat care să îi reprezinte, mulți antrenori merg tot către AFAN atunci când ajung în litigii cu cluburile. Sindicatul jucătorilor le acordă prioritate fotbaliștilor și abia pe urmă acceptă să îi reprezinte și pe tehnicieni, care nu sunt membri cotizanți și nici nu pot fi. Antrenorii care își permit să plătească angajează avocați specializați în Dreptul sportiv când au procese cu angajatorii.

VIDEO » Mirel Rădoi PLEACĂ de la cârma naționalei: „Este ultima mea conferință ca selecționer”

Mai multe știri de actualitate: 

„Tricolorii”, presiuni la FRF ca Mirel Rădoi să rămână selecționer: „E prima dată când am văzut așa ceva!”

Nicolae Dică dezvăluie marea greșeală a lui Rădoi în mandatul de selecționer: „I-am spus lui Mirel ce trebuia să facem”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
toss
toss  •  18 Noiembrie 2021, 16:45

Radoi e salvatorul antrenorilor si groparul nationalei...E simplu.

marius.bxl
marius.bxl  •  18 Noiembrie 2021, 15:07

Bai da mai lăsați mă. Cu Rădoi asta . El este un *** norocos și *** ....și cu dica

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dexter7
dexter7  •  18 Noiembrie 2021, 13:17
Postat de florar pe 18 Noiembrie 2021, 13:08

Tot acesti 3 jurnalisti au astazi alt articol in care spun ca Iordanescu nu a putut sa se tina de marea promisiune sa vorbeasca cu patronul o data pe saptamana si de aici au aparut problemele!!!Probabil ca daca patronii elvetieni vrea sa vorbeasca cu Udrea ,Craitoiu si Raureanu astia inchid telefonul!!!!Acum na,unde o exista in lumea asta patronii visati de gesepisti???

***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează