FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Nicolae Dică dezvăluie marea greșeală a lui Rădoi în mandatul de selecționer: „I-am spus lui Mirel ce trebuia să facem”

Nicolae Dică și Mirel Rădoi
Nicolae Dică și Mirel Rădoi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 noiembrie 2021 22:06 / Actualizat miercuri, 17 noiembrie 2021 23:40

Nicolae Dică (41 de ani), secundul lui Mirel Rădoi pe banca României, a dezvăluit că l-a sfătuit pe Mirel Rădoi să ceară un contract pe 4 ani cu FRF în momentul în care a preluat naționala.

„Eu i-am spus lui Mirel că trebuia făcut contract pe patru ani, pentru că eu vedeam creșterea echipei. I-am spus că avem nevoie de timp și că în doi ani e greu să-i integrăm și să avem rezultatele dorite. Am încercat în acești doi ani să facem aceste lucruri. 

Am văzut la meciul cu Islanda cum a intrat Rațiu, Răzvan Marin, Hagi. Abordarea noastră a fost diferită față de ce au făcut alți selecționeri, stilul defensiv nu a mai fost prioritar și ne-am preocupat de ofensivă mai mult. 

Eu i-am spus că face o greșeală dacă pleacă acum, pentru că echipa asta se va califica la EURO cu siguranță”, a declarat Nicolae Dică la Telekom TV.

„Tricolorii”, presiuni la FRF ca Mirel Rădoi să rămână selecționer: „E prima dată când am văzut așa ceva!”
SELECȚIONER
„Tricolorii”, presiuni la FRF ca Mirel Rădoi să rămână selecționer: „E prima dată când am văzut așa ceva!”

„Tricolorii”, presiuni la FRF ca Mirel Rădoi să rămână selecționer: „E prima dată când am văzut așa ceva!”

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a dezvăluit că jucătorii naționalei le-au cerut șefilor federației să facă totul posibil ca Mirel Rădoi să continue pe banca României.

„Ne-am întors de la Vaduz, au venit 12 jucători cu căpitanul de echipă și ne-au cerut președintelui și mie să stăm de vorbă. Am discutat cu ei și au declarat foarte clar că ei sunt foarte fericiți cu acest antrenor din punct de vedere al calității discuției pe care o are în legătură cu fotbalul pe care vor să-l joace, al atmosferei, al comuniunii sufletești între ei și antrenor. 

Au cerut să-l convingem să continue. Vom avea încă o discuție cu el care va avea loc la începutul săptămânii viitoare. Este prima dată când văd o astfel de inițiativă și am rămas foarte surprins. Nu știu de ce n-au venit toți jucătorii, probabil au fost delegați cei 12. Erau din toate straturile de vârstă, experiență și importanță. 

Doar nu era să vină Enes Sali și să ne spună treaba asta. S-au exprimat în numele tuturor jucătorilor. Încercăm să avem un dialog”, a declarat Stoichiță la emisiunea „Fotbal Club” de la DigiSport.

Citește alte știri despre echipa națională:

Mircea Rednic îl contrazice pe Hagi: „Asta cu proiectele nu mai merge” » Pe cine vrea selecționer: „Singurul care a demonstrat”

Gică Hagi și-a prezentat planul la TV, apoi a refuzat „naționala”: „Dezvolt un alt proiect”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
gepeto
gepeto  •  18 Noiembrie 2021, 21:19

Stilul ofensiv a ajutat? Adica meciul cu armenia ca atacantul a intrat ofensiv de a luat rosu? Sau la meciul decisiv cu islanda de am dat 0 goluri? Cu germania a mers ofensiva ca a driblat ianis dar daca nu te ajuta defensiva ghici ce? Te lauzi la tv si nepoti ca ai avut 1-0 cu germania. Macedonia se lauda ca o au invins. Succesuri in antrenorat prin golf lui mirel

853246084756615
Marcel Popa  •  18 Noiembrie 2021, 10:56

În 2000 am fost calificați la Euro și am fost rușinea rusinilor cu Tatarusanu și compania. Decât sa ne calificam tot asa, mai bine stam acasă.Dica este un fripturist ca și Radoi.Nu ai rezultate pleci ,este simplu.

stranger55
stranger55  •  18 Noiembrie 2021, 08:18

Mihai Stoichita este "***" perfect. Pentru el, Burleanu este "presedintele" si repeta asta ori de câte ori are prilejul. Alo, nea Mihai, când scrii, te rog, Presedintele cu litera mare!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează