FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Ionuț Chirilă îl propune selecționer pe omul pe care l-a acuzat de sabotaj: „Doar el poate reconstrui naționala, are o carieră desăvârșită”

Ionuț Chirilă
Ionuț Chirilă

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 noiembrie 2021 10:51 / Actualizat duminica, 21 noiembrie 2021 11:53

Ionuț Chirilă (55 de ani), antrenorul de la Academica Clinceni, îl vede pe Mircea Lucescu (76), întocmai omul pe care l-a acuzat în 2017 că i-ar fi sabotat cariera, drept selecționerul ideal pentru echipa națională a României. Următorul pe lista sa? Dan Petrescu (53).

Odată cu despărțirea lui Mirel Rădoi de națională, postul de selecționer al României a rămas vacant. În opinia lui Ionuț Chirilă, persoana ideală care să-l ocupe este Mircea Lucescu, actual antrenor la Dinamo Kiev, campioana Ucrainei.

„Il Luce” a mai pregătit naționala României între 1981 și 1986.

N-a iertat pe nimeni: „Când îi văd pe Burleanu și Stoichiță la TV, mut pe Paprika!” + „Rădoi să progreseze? Da, nu și-a mai ros unghiile”
FRF
N-a iertat pe nimeni: „Când îi văd pe Burleanu și Stoichiță la TV, mut pe Paprika!” + „Rădoi să progreseze? Da, nu și-a mai ros unghiile”

Ionuț Chirilă: „Mircea Lucescu, singurul care poate reconstrui echipa națională”

„Reconstrucția echipei naționale în momentul ăsta o poate face un singur om, Mircea Lucescu. Punct. Are experiență și performanțe atât la nivelul echipelor de club, cât și la nivelul echipei naționale. A construit echipe mici, cum a fost Corvinul, o echipă care dacă ar fi fost patronată de Ministerul de Interne sau de Ministerul Apărării câștiga campionatul ușor. 

A făcut din Dinamo o echipă la nivelul Stelei, câștigătoarea Cupei Campionilor, a făcut o echipă națională bazată pe scheletul celor de la Corvinul, al Craiovei, al celor de la Dinamo, o națională cu rezultate importante, deci a creat o generație acolo, apoi și-a desăvârșit cariera la nivel internațional. Când ai toate lucrurile astea și vrei într-adevăr să reconstruiești echipa națională, îl pui pe Lucescu.

Dacă mergem pe ideea că Gică Hagi e incompatibil, atunci următorul pe care-l văd selecționer e Dan Petrescu. Cred că este varianta propice. Nu e un antrenor spectaculos, nu-mi place foarte mult jocul lui, dar este eficient

Se organizează rapid, știe să gestioneze momentele grele și cred că ar fi un bun selecționer, referindu-ne la selecție. Dacă varianta Mircea Lucescu ni se pare utopică, următorul este Dan Petrescu”, a declarat Chirilă la emisiunea „DigiSport Matinal”.

Mircea Lucescu, idolul transformat în inamic pentru Ionuț Chirilă

Declarațiile lui Chirilă surprind, în contextul în care acum 4 ani acesta a făcut vâlvă cu o serie de acuzații la adresa lui Mircea Lucescu.

Crescut în preajma lui Lucescu, care a fost prieten cu regretatul jurnalist Ioan Chirilă, Ionuț a fost considerat fiul adoptiv al lui „Il Luce”. Până când admirația acestuia față de Lucescu s-a transformat într-un sentiment intens de repulsie.

În vara lui 2017, Chirilă a acordat un amplu interviu Gazetei Sporturilor, în care s-a plâns că a fost blocat în fotbal chiar de Securitate și Mircea Lucescu, gelos că acesta l-ar putea depăși în antrenorat pe fiul său, Răzvan.

Ionuț Chirilă a prezentat mai multe episoade în care consideră că Lucescu i-a „băgat cuțite în spate”.

Chirilă l-a atacat pe Mircea Lucescu și în 2019, declarând că „atunci când nu va mai influența numirile unor antrenori și conducători submediocri, fotbalul românesc va crește”.

VIDEO Gheorghe Hagi: „România are nevoie de un proiect”

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

FRF l-a iritat pe Gică Popescu: „E rușinos! Duceți-vă la ușa Federației”

Gică Hagi s-a aprins din nou: „Stoichiță a greșit! Hai să vă dăm acadele și Chupa Chups”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
4049057825128114
Marin Barbu  •  22 Noiembrie 2021, 14:33

DACĂ TOT ÎL DORIM TOȚI PE DOMNUL MIRCEA LUCESCU LA NAȚIONALĂ,CĂ A CONSTRUIT CORVINUL ,NAȚIONALA ANILOR 80 ,PE DINAMO ,ȘAHTIOR. SI DOMNUL LUCESCU NU VREA SĂ VINĂ??DE CE NU FACEȚI LOBI ȘI PENTRU DOMNUL IONUȚ CHIRILĂ CĂ A CRESCUT PE LÎNGĂ DOMNUL LUCESCU LA MASĂ CU AHMETOV ȘI A CONSTRUIT ȘI ȘLEFUIT ȘI DUMNEALUI TINERE TALENTE ,VEZI JUNIORI LUI DINAMO LUI RAPID..BAȘCA A CALIFICAT ȘI O ECHIPĂ NAȚIONALĂ U21..Ps.Citez din domnul Chirilă.

ortega
ortega  •  22 Noiembrie 2021, 10:23

Ăsta fumează țigările lui frate-său ... Amân2 *** pe marele Ioan Chirilă ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  22 Noiembrie 2021, 08:25

Mda!Ar mai fi Tuth ank Amon si Ra m,ses al II lea!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează