FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Negocierile cu Boloni, doar o stratagemă? „E mult teatru la mijloc! FRF l-a ales deja pe Mutu”

Boloni negociază de mai bine de o săptămână preluarea naționalei / FOTO: Cristi Preda (GSP) +7   FOTO
Boloni negociază de mai bine de o săptămână preluarea naționalei / FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 ianuarie 2022 11:34 / Actualizat miercuri, 12 ianuarie 2022 12:04

Sandu Boc (75 de ani), fostul fundaș de la Dinamo, Rapid sau Universitatea Craiova, susține că negocierile dintre FRF și Ladislau Boloni ar fi doar de fațadă și că, de fapt, noul selecționer ar urma să fie în mod sigur Adrian Mutu.

Tergiversarea discuțiilor dintre Boloni și federali îl face pe Sandu Boc să fie suspicios în privința adevăratelor intenții ale FRF. Cum răspunsul lui Loți întârzie să apară, tot mai multe voci consideră că FRF mai mult ar fi „mimat” un interes pentru Boloni și că instalarea lui Adrian Mutu e doar o chestiune de timp.

Sandu Boc: „E mult teatru la mijloc. FRF l-a ales deja pe Mutu, negocierile cu altcineva sunt de fațadă”

„Am impresia că este și puțin teatru la mijloc. Cred că Federația a fixat deja numirea lui Adrian Mutu și că el va fi noul selecționer. Dar pentru opinia publică ei trebuie să mai facă anumite tatonări. 

Finalul acestui joc va însemna instalarea lui Adrian Mutu. Nu poți să faci o negociere de o săptămână cu un om care-și dorește să antreneze echipa națională. Dacă Loți Boloni ar fi vrut să vină, ar fi acceptat din prima zi. Da sau ba, era simplu de tot”, a declarat Sandu Boc, la GSP Live. 

Eu am avut o discuție cu cineva de la Federație, care mi-a spus că Edi Iordănescu ar fi fost cel mai indicat pentru preluarea naționalei.

- Sandu Boc, la GSP Live

+3 FOTO

Până ca „varianta Boloni” să înceapă să capteze atenția în spațiul public, numirea lui Adrian Mutu ca selecționer părea să fie o simplă formalitate. Mutu e liber de când a fost demis de la FCU Craiova, o nou-promovată cu care înregistrase rezultate dezamăgitoare. Între timp, tocmai pentru că FRF îi promisese postul, „Briliantul” a refuzat oferta magharilor de la „Kisvarda”.

Avantajele numirii lui Adrian Mutu:

  • E liber de contract și nu ar avea pretenții financiare exagerate.
  • Este tânăr, s-ar plia pe linia urmată de FRF în ultimii ani. A antrenat naționala U21 pe care a calificat-o la Euro 2021, unde a terminat grupa neînvinsă, însă nu s-a calificat în fazele eliminatorii.
  • Cunoaște bine jucătorii din noul val.
  • Are o relație bună cu președintele Burleanu, fostul internațional fiind adus la FRF, în 2017, pentru un plus de imagine, înaintea alegerilor din 2018.

Dezavantajele lui Adrian Mutu pentru banca naționalei

  • Nu are experiență, antrenând, înainte de lotul U21, doar la Voluntari, unde a evitat in extremis retrogradarea, și la echipa a doua a celor de la Al-Wahda, din Emirate.
  • Nu a avut succes nici în ultimul mandat, la FCU Craiova, de unde a plecat după numai 12 etape (3 victorii, 3 remize și 6 înfrângeri).

Citește și alte știri despre echipa națională:

EXCLUSIV Impactul avut de Boloni în primul mandat la națională și marele său talent: „Era axat pe acest lucru”

Propunerea lui Jean Vlădoiu pentru banca naționalei: „Știind la ce nivel a jucat, mi-aș fi dorit să fie numit” + De ce nu crede în varianta Boloni

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
doctor_strange
doctor_strange  •  12 Ianuarie 2022, 19:24
Postat de dinamo_forever_77 pe 12 Ianuarie 2022, 12:20

Nici nu conteaza cine vine antrenor. JUCATORII sunt de cacao!!! O sa ne mai calificam....in 2100!!! Crezi ca daca jucatorii romani ar fi buni nu s-ar bate cluburile de afara pe ei? Sane uitam la Tanase :))) Marele jucator al fcsb-ului. Cu articole care mai de care elogioase despre el nu-l cumpara nimeni. SI daca-l cumpara sunt tarile din golf. Suntem pilaf ca fotbal si jucatori.

Dar de ce sa ne uitam la Tănase? De ce sa nu ne uitam la Sorescu?

3870860916306516
Dan Cristian  •  12 Ianuarie 2022, 16:40
Postat de dumitru82drugan pe 12 Ianuarie 2022, 12:18

Asta e mana *** de Stoichita ! Mutu e prietenul lui de cand umblau amandoi prin baruri

asa e

192486884818821
Mihnea Ilie  •  12 Ianuarie 2022, 15:22

Ce contează pana la urma ce antrenor vine? Jucătorii sunt foarte slabi, jucam în campionate în genere, slabe, la echipe slabe. De liga 1,ce sa mai zic.... Nu știu ce e de făcut, dar fotbal, nu mai avem, asta e realitatea.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează