FOTBAL  »  NATIONALA  »  12 ZILE MAI SÎNT PÎNĂ LA EURO 2008

“Se ţine într-un fir de aţă”

Articol de , - Publicat luni, 30 noiembrie -1 00:00

Scăpat teafăr din finala Cupei Italiei pierdută de Inter, Chivu spune că umărul mai stă doar într-un tendon subţire.

E bine! Vom avea şi căpitan la Euro ! Cristi Chivu a ajuns tea­făr ieri dimineaţă la lot, după ce sîmbătă seară am stat a­proa­­pe 100 de minute cu sufletul la gură, rugîndu-ne să n-o păţească şi el, după ghi­ni­oanele cu Ovidiu Pe­tre şi Coman. Deşi a pierdut Cupa Ita­liei cu Inter (1-2 cu Roma, pe Sta­dio Olimpico), Cristi nu era trist. Cel mai important e că umărul stîng i-a re­­zistat din nou, dar emo­ţiile n-au dis­­părut com­plet. “Umă­rul se mai ţine doar într-un tendon subţire ca un fir de aţă” , a de­cla­rat “tri­co­lorul” pentru Gaz­zet­ta dello Sport.

“Nu sînt dezamăgit!”
La 11:20, Chivu a aterizat pe “Henri Coandă”, cu o cursă de la Mi­la­no. “Sînt obosit pentru că n-am dor­mit decît două ore. Nu sînt dez­a­măgit că am pierdut Cupa, deoarece noi am cîştigat titlul , obiectivul principal. Nu am avut probleme la umăr şi sînt bucuros că mă prezint la lot aproape apt”, a declarat Chivu pentru Ştirile spor­ti­ve ale Antenei 1.

“Direct la Mogoşoaia”
Cristi a mai spus: “La Euro mer­gem să ne jucăm şansele şi vom vedea ce facem! Sîntem norocoşi că vom fi acolo. Ne pare rău că Ovidiu Petre şi Dani Coman s-au ac­cidentat, dar poate pînă începe turneul final mai «cade» vreunul, deşi nu ne dorim asta!”.

Căpitanul “na­ţio­nalei” a fost aşteptat la ae­roport de viitoarea sa soţie, Adelina Elisei, care l-a dus direct la canto­namentul de la Mo­go­şoaia, unde “tricolorii” se aflau în plin an­tre­na­ment. S-a echipat, dar a privit de pe margine şedinţa.

“Am urmărit cu emoţie meciul lui Cristi. Bine că a scăpat teafăr şi poate juca la Euro!”
Mariana Chivu mama lui Cristi Chivu

“Ca un greiere”
Titularizat în centrul defensivei mi­la­neze, Chivu nu s-a menajat deloc. S-a a­run­cat la sacrificiu şi a fost prin­tre cei mai buni oameni ai lui Mancini. Nu degeaba “Gazzetta dello Sport” l-a notat cu 7. Acelaşi ca­li­fi­ca­tiv ca Bur­dis­so şi Maxwell, doar portughezul Pele, autorul singurului gol interist, primind mai mult (7,5). “A salvat un gol ca şi înscris la şutul lui Perrotta din doi metri în prima repriză. Chivu a sărit ca un greiere în situaţiile critice”, l-a lăudat ieri cotidianul roz.

Adversari / Italia
În finala Cupei Italiei au fost angrenaţi şi 6 dintre adversarii de la Euro, patru italieni şi doi francezi. Iată cum le-a caracterizat evoluţiile “Gazzetta dello Sport”:

PERROTTA (7) - Cel mai periculos atacant. Chivu i-a făcut zid, Toldo l-a blocat în două situaţii. A ieşit accidentat la muşchii gemeni ai pulpei.

DE ROSSI (7) - A făcut schimb cu Pizarro ca să scape de picioarele lungi ale lui Vieira. Atent în a garanta echilibru echipei.

AQUILANI (6,5) - S-a aşezat în spatele lui Perrotta, creînd superioritate la mijloc în prima repriză. A scăzut după pauză.

MEXES (8) - Noapte de pus în ramă. A dat un gol de mare atacant, cu o execuţie tehnică extraordinară. Şi a strălucit şi în faza defensivă.

VIEIRA (6,5) - S-a remarcat prin forţa fizică în repriza a doua, cînd Inter a echilibrat jocul.

PANUCCI - A intrat doar pentru cele 6 minute de prelungire.

Ciao, Perrotta?

Donadoni şi-a reunit lotul ieri, la ora 12:00, la Coverciano. Mai puţin ro­ma­nii De Rossi, Aquilani, Panucci şi Perrotta, aşteptaţi aseară. Selec­ţio­ne­rul italian are griji în privinţa ul­ti­mului, schimbat din cauza unei le­ziuni mus­cu­lare la pulpă. Dacă pînă miercuri nu va fi recuperat, Perrotta îi va lăsa locul lui Montolivo. “Azzurrii”, cu Cassano primul venit, au fost primiţi călduros, cei mai aplaudaţi fiind Buffon, Gattuso, Montolivo şi Materazzi.

Vrea “dubla”

Zambrotta e optimist. Dincolo de încurajările adresate lui Cassano, ìnu mai e puştiul din 2004, e destul de mare şi nu mai trebuie să-i poarte cineva de grijă”, fundaşul Barcelonei ţinteşte sus: “Sper să imităm Franţa şi să facem «dubla», succes la Mondiale şi acum, la Europene. Avem potenţialul necesar să reuşim. Va fi însă fascinant să ne înfruntăm în grupă cu adversarele pe care le-am avut şi acum opt ani, tot la Euro”.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
 •  26 Mai 2008, 10:51

ce sanse avem pt: - 1 punct; - locul 3; - un gol marcat. Campanii in presa scrisa si in audiovizual pentru o supravietuire din grupa, insa e foate important sa analizam la rece contextul si sa vedem apoi daca ne arde de reclama cu chitara, suportul de pahar si fotoliul de privit televizorul. Respect Luptatotul Chivu!

 •  26 Mai 2008, 10:31

Nu Chivu isi da aere de vedeta, presa face asta, si gandeste-te la un lucru : in momentul in care Chviu iese din schema (remember Germania - Romania cand ne-au rupt la mijloc )suntem ca si morti. La fiecare 10 min luam gol. Asa ca ai face bine sa te rogi, bineinteles daca vrei sa facem ceva la euro nu numai act de prezenta.

 •  26 Mai 2008, 09:46

DEJA SE FACE PREA MARE CIRC PENTRU CHIVU. CU EL SAU FARA EL TOT MERGEM LA EUROPENE. DACA AS FI IN LOCUL LUI PITURCA MI-AS FACE CALCULE SI FARA CHIVU. ATATA CORC PENTRU NIMIC... TINE UMARUL/NU TINE/ PREFERA INTER IN LOCUL NATIONALEI/ BLA BLAAA E SIMPLU - POATE SA JOACE --- VA JUCA; NU MAI POATE --- STAI FRATE PE MARGINE SI NU MAI STRESA PE TOATA LUMEA !!! SA NU CREADA NIMENI CA NU IMI PLACE CHIVU. CE NU IMI PLACE SUNT AERELE DE VEDETA SI DE EROU PE CARE SI LE DA! TOTI VOR LA EURO PT REC

Vezi toate comentariile (4)
Comentează