FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

SELECȚIONER ROMÂNIA // Eugen Trică exclude variantele Rădoi și Petrescu: „Ați văzut ce a pățit Spania”

Articol de GSP - Publicat joi, 21 noiembrie 2019 09:21

Eugen Trică, 43 de ani, fostul mijlocaș craiovean și al Stelei, acum antrenor în Liga 3 la FC U Craiova 1948, și-a expus părerea cu privire la postul vacant de selecționer al naționalei României.

Fostul internațional oltean exclude varianta venirii fostului său coechipier de la Steaua, Mirel Rădoi, deși această opțiune e susținută de numeroși fani ai naționalei, și refuză și ideea ca Dan Petrescu să antreneze concomitent prima reprezentativă și CFR Cluj. 

„FRF nu este acum deloc într-o postură prea bună, deoarece cam toți tehnicienii care sunt pe listă au contracte, iar eu nu văd pe cineva dispus să își lase echipa și să preia naționala la baraj. Poate că ar prelua echipa națională cineva care nu are angajament de mai bine de șase luni. Un acest tip de antrenor îl găsești mai ușor.

Eu nu sunt adeptul de a alege un tehician care antrenează în același timp și o echipă de club și naționala . Dar nu aș prefera nici o soluție internă din FRF. Ați văzut ce a pățit Spania la Campionatul Mondial cu Hierro (n.a - Spania  a fost eliminată în optimi la Mondialul din Rusia din 2018). Nu cred nici că este timpul să preia naționala Mirel Rădoi.  El trebuie să mai acumuleze experiență și să îl lăsăm să își facă treaba la tineret, pentru că o face foarte bine. 

După părerea mea, trebuie să găsim un antrenor care să își asume meciul sau meciurile de la baraj, iar acest antrenor să semneze un contract pe doi ani. Dar vă repet: trebuie să își asume și barajul”, a declarat Eugen Trică, potrivit ProSport

Pe cine vor fanii

GSP.ro a organizat un sondaj prin care a invitat suporterii echipei naționale să voteze omul potrivit pentru înlocuirea lui „Guriță”. Aceștia au răspuns prezent, iar preferatul lor a fost Mirel Rădoi (38 de ani). 

Mai bine de 83.000 de suporteri au votat. 23.092 de mii (28%) l-au ales pe Mirel Rădoi (38 de ani), actualul selecționer al României U21, ca favorit pentru a prelua frâiele echipei mari.  

Umătorii în preferințe au fost Dan Petrescu (18.361 de voturi - 22%), tehnicianul lui CFR Cluj, și Gheorghe Hagi, antrenorul Viitorului fiind preferat cu 11.135 de simpatizanți (14%). 

SELECȚIONER ROMÂNIA // Eugen Trică exclude variantele Rădoi și Petrescu: „Ați văzut ce a pățit Spania”

Vezi și: 

EXCLUSIV Cosmin Contra pândește postul lui Dan Petrescu! În ce condiții poate să preia CFR Cluj și ce se întâmplă cu „Bursucul”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
deusdat
deusdat  •  21 Noiembrie 2019, 11:40

Rugați-l pe Contra să vină înapoi, că altă soluție n-aveți.

alexbibirica1
alexbibirica1  •  21 Noiembrie 2019, 11:37

cum ma sa il voteze lumea in masa pe mirel radoi ? incredibil ... pai el face 0-0 in irlanda de nord cu nationala U21 si voi vreti sa-l vedeti selectionerul primei reprezentative ? chiar asa de sinucigasi sa fim ? ca s-a tot cerut implementarea componentilor U21 in prima reprezentativa, am inteles , dar ce n-am inteles este si aportul lor. ce-au realizat venind la prima reprezentativa si ce plusuri au adus ?

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  21 Noiembrie 2019, 11:09

Din aceasta lista doar Rednic sau Sumudica sunt variante in acest moment. E greu sa iti asumi barajul si calificarea la CM care e mult mai grea decat cea de la CE.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează