FOTBAL  »  NATIONALA  »  SERBIA - ROMÂNIA, LUNI, 21:45, PRO TV, GSP.RO

Serbia - România // Corespondență GSP din Belgrad » Dialog inedit la casa de bilete: "Majoritatea românilor de aici țin cu Serbia. Eu fac excepție"

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 septembrie 2018 21:02

Reporterul GSP trimis la Belgrad a intrat în dialog cu un român născut în Serbia care își cumpăra bilete pentru partida de mâine cu naționala României din Liga Națiunilor. 

"Numele meu e Alexandru Bălan și sunt român autohton din Serbia. Nu sunt venit de nicăieri. Noi românii suntem aici în Banatul Sârbesc de mii de ani. Ca mine nu mai întâlniți români. Mai avem români aici, dar majoritatea țin cu Serbia. Ei consideră că Serbia e țara lor mamă. Eu am sânge de român și suflet de român, chiar dacă m-am născut aici. Am soție româncă, trei copii români.

Am venit îmbrăcat în tricoul lui Iulian Apostol din 2009, când am pierdut cu 5-0 în fața sârbilor. A fost un eșec de toată jena. Am auzit atunci că Mutu și Chivu au lăsat meciul. Nu e frumos. Pe noi ne doare. Vrem răzbunare mâine și să bată România. Mâine batem cu 2-1. Avem echipă tare, jucători de valoare.

Am fost și la meciul dintre Partizan și Steaua. Suporterii pot veni lejer la meci pentru că sârbii ne consideră prieteni. Am un mesaj și pentru domnul Burleanu: să asculte de domnul Hagi și să nu bage străini la națională", a declarat românul, înainte să intre în arenă pentru a asista la antrenamentul oficial al "tricolorilor". 

 
Român despre meciul cu Serbia

VIDEO Un român din Serbia surprinde înaintea meciului naționalei: "Majoritatea românilor de aici țin cu Serbia" Corespondență GSP din Belgrad --->>>> http://bit.ly/2QbvdQd

Publicată de Gazeta Sporturilor pe Duminică, 9 Septembrie 2018

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

Citește și: Serbia - România // Corespondență GSP din Belgrad » Contra i-a răspuns în premieră lui Cornel Dinu după atac: "A revenit negativismul"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
adicn
adicn  •  10 Septembrie 2018, 09:56
Postat de alenb pe 10 Septembrie 2018, 02:41

Te pune pe ganduri deznationalizarea romanilor din Serbia. Si nu este vorba de cei din Timoc ci de cei din Banatul sarbesc care au totusi invatamant in limba materna, consulat la Vrsec, ceva drepturi.. Comparativ daca joaca Romania cu Ungaria toti ungurii din ardeal tin cu Ungaria.

Exact la aia mă gândeam și mio, și mă gândesc de multe ori, când aud de cazuri de genul. Nu mă refer doar la fotbal sau sport, în general.

alenb
alenb  •  10 Septembrie 2018, 02:41

Te pune pe ganduri deznationalizarea romanilor din Serbia. Si nu este vorba de cei din Timoc ci de cei din Banatul sarbesc care au totusi invatamant in limba materna, consulat la Vrsec, ceva drepturi.. Comparativ daca joaca Romania cu Ungaria toti ungurii din ardeal tin cu Ungaria.

454344578300392
Marius Carp  •  10 Septembrie 2018, 00:09

Respect, Alexandru! Hai, Romania!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează